برخی از این چیزها که میتوانند به خاطرهای بی نظیر تبدیل شوند درست کردن کباب در باربیکیوی حیاط پشتی منزلتان و یک سینی پر از هندوانههای تازه، رسیده و آب دار است که با خوردن آنها و چشیدن طعم لذت بخششان هرگز تابستان خود را فراموش نخواهید کرد.
اکثر مردم این میوه خوش طعم و خوش بو را دوست دارند، اما بعضی از مردم به خوبی متوجه شده اند که هندوانهها علاوه بر داشتن عطر و طعمی بی نظیر دارای مواد غذایی منحصر به فردی نیز هستند و همین ویژگیهای منحصر به فرد توانسته این میوه را به یک میان وعده کاملا سالم تبدیل میکند.
در این مقاله با ۹ خاصیت شگفت انگیز هندوانه آشنا خواهید شد:
هندوانه برای قلب شما خوب است
هندوانه رنگ قرمز جذاب و دلربای خود را مدیون آنتی اکسیدان قدرتمندی تحت عنوان lycopene است که در گوجه فرنگی نیز به وفور یافت میشود.
در سالهای اخیر، lycopene توسط جامعه علمی به عنوان یکی از مواد مغذی مهمی که از اهمیت شایان توجهی برای سلامت قلبی عروقی برخوردار است شناخته میشود.
مصرف غذاهای غنی از lycopene، مانند هندوانه، باعث بهبود جریان خون شده و LDL را که به عنوان کلسترول بد نیز شناخته میشود کاهش میدهد؛ به دلیل برخورداری از این مزایا به جرات میتوان گفت که lycopene موجود در هنودانه برای قلب شما مفید است.
هندوانه برای استخوانهای شما مفید است
یکی دیگر از مزایای استفاده از غذاهای غنی از lycopene این است که با کاهش استرس اکسیداتیو، که میتواند منجر به مشکلات و عارضههای استخوانی شود سلامت استخوان شما را بهبود خواهد بخشید.
مطالعات اخیر نشان داده اند که lycopene ممکن است یک درمان طبیعی جایگزین برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان، به ویژه در زنان بعد از یائسگی باشد.
هندوانه عملکرد ورزشی فرد را بهبود میبخشد
هندوانه منبع غنیای از citrulline است و citrulline نیز یک اسید آمینه غیر آلفا است که بر اساس تحقیقات اخیر انجام شده استفاده از اسید آمینههای ضروری را در طول ورزش افزایش میدهد و گردش خون را سریعتر به جریان میاندازد؛ بنابراین خوردن هندوانه را قبل و بعد از تمرینات ورزشی در دستور غذایی خود بگنجانید، زیرا میتواند زمان ریکاوری پس از تمرین را کاهش داده و به افزایش سطح هورمون رشد پس از تمرینهای مقاومتی کمک کند.
هندوانه چه خواصی دارد؟
هندوانه چه خواصی دارد؟
کاهش چربی بدن با مصرف هندوانه
بدن ما انسانها به طور طبیعی citrulline موجود در هندوانه را به آرژنین موجود در کلیهها تبدیل میکند.
شواهد اولیهای که از طریق مطالعات حیوانی به دست آمده نشان میدهد که تبدیل سیترولین به آرژینین ممکن است به جلوگیری از انباشت بیش از حد چربی در سلولهای چربی بدن کمک کند و لذا به آسانی سبب چربی سوزی گردد.
هندوانه بدن شما را غنی از آب میسازد
همانطور که از نام این میوهی فوق العاده نیز پیداست، هندوانه (Watermelon) پر از آب است. اما علاوه بر وجود آب، این میوه بی نظیر منبع خوبی از الکترولیتها است که به بدن شما کمک میکند تا هیدراته بماند و علاوه بر این به سرعت مواد معدنیای را که هنگام عرق کردن از دست داده اید جایگزین خواهد کرد.
هندوانه یک میوهی ادرار آور طبیعی است
هندوانه یک میوهی ادرار آور طبیعی است که به بدن ما کمک میکند تا جریان ادرار را افزایش دهد، اما بر خلاف قهوه یا الکل، فشار بیش از حدی را به بدن ما وارد نمیکند.
مصرف منظم هندوانه باعث کاهش فشار اعمال شده بر کلیهها میشود و در عین حال سبب میشود که بدن شما مایعات اضافی خود را به راحتی دفع نماید.
هندوانه التهاب را کاهش میدهد
هندوانه حاوی چندین نوع از ترکیبات فنولیک طبیعی است که در کاهش التهاب بدن مفید میباشد و لذا میتواند به عنوان یک روش جایگزین طبیعی برای پیشگیری یا درمان بیماریهای التهابی مزمن به کار گرفته شود.
هندوانه عارضهی مغز مه آلود را کاهش میدهد
هندوانه منبع خوبی از پتاسیم است و این ماده نیز یک آیتم حیاتی برای عملکرد مناسب بدن میباشد. علاوه بر این، سطوح پایین پتاسیم میتواند منجر به اختلال مغز مه آلود و سردرگمی شود، زیرا در صورت عدم وجود سطوح کافی از این ماده معدنی بسیار حیاتی در بدن، سیگنالهای الکتریکی که باعث تحریکات مغزی میگردند قطع خواهند شد.
هندوانه باعث بهبود سیستم ایمنی بدن میشود
علاوه بر برخورداری از مزایای دیگر، هندوانه یک روش خوشمزه برای دریافت دوز روزانه ویتامین C است. در واقع یک برش از آن حاوی حدود ۱۶٪ ویتامین سی مورد نیاز روزانهی شما میباشد. ویتامین C یکی از محرکترین و موثرترین مواد مغذی موجود در بدن میباشد و وجود این ماده در بدن به بهبود ایمنی و افزایش سلامت کلی بدن کمک خواهد کرد.
بهترین نوع هندوانه چیست؟
هندوانه میوهای است که هر چه رسیدهتر باشد مزایای آن بیشتر خواهند بود.
وقتی که هندوانه برسد گوشت آن از سفید به رنگ صورتی و یا قرمز در خواهد آمد، در چنین شرایطی نه تنها این میوه شیرینتر و خوشمزهتر میشود، بلکه حاوی مواد مغذی بیشتری نیز خواهد بود، زیرا چگالی آنتی اکسیدانهای آن به تدریج افزایش مییابد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که هندوانهی شما کاملا رسیده باشد تا بتوانید نه تنها از طعم دلپذیر آن بلکه از مواد مغذی موجود در آن نیز لذت ببرید.
منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/