سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انبوه‌سازان خواهان افزایش قیمت مسکن نیستند

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان گفت: انبوه‌سازان هرگز خواهان افزایش قیمت مسکن نیستند

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ علی عندلیبی دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با بیان اینکه انبوه ‌سازان هرگز خواهان افزایش قیمت مسکن نیستند گفت: قیمت زمین در مناطق مختلف شهر متفاوت است و تأثیر بسیاری بر قیمت تمام شده مسکن دارد.

او با بیان اینکه گرانی مسکن حاصل چند عامل عمده و چند عامل فرعی است گفت: از عوامل عمده آن می‌توان به تعریف بافت تاریخی در مساحتی به اندازه ۵۰۰ هکتار که در مرکز شهر همدان تعریف شده و باعث شده انبوه سازان نتوانند وارد شوند،که پیش از این نبوده است.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با بیان اینکه گرانی ارز یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن است افزود: افزایش قیمت ارز بر روی عوامل ساخت مسکن تأثیر دارد به طوری که تمام مصالح مصرفی افزایش قیمت داشته و در نتیجه قیمت نهایی را نیز افزایش می‌دهد.

عندلیبی با اشاره به اینکه مسائل پیش آمده در بحث وزارتخانه باعث شد که مسکن و شهرسازی از انبوه‌سازان فاصله گیرد بیان کرد: به همین دلیل مسکن و شهرسازی نتوانست مدیریت لازم را برای جذب سرمایه گذاران به کار گیرد که بر تلاطم بازار مسکن تأثیر سوء به جا گذاشت.

او با بیان اینکه در همدان شاهد افزایش صدور پروانه ساختمانی بودیم، اما در کل کشور حدود ۲۶ درصد صدور پروانه ساختمانی کاهش یافته است ادامه داد: این عملکرد معکوس همدان به دلیل این است که رکود سایر بخش‌های صنعتی باعث شده که مردم سرمایه‌های خود را به سمت مسکن سوق دادند.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با اشاره به اینکه البته این افزایش صدور پروانه ساخت در همدان با توجه به نیازی که مردم دارند، جوابگو نیست افزود: مسأله اساسی نگاه سرمایه‌ای است که مردم به مسکن دارند و در برهه‌های مختلف مسؤولان تلاش کردند که این نگاه را تغییر دهند، اما با این وجود خیلی از مردم ترجیح می‌دهند که برای حفظ سرمایه خود در مسکن ورود کنند.

عندلیبی با بیان اینکه دستمزدها، عوارض شهرداری و نرخ خدمات فنی و مهندسی افزایش یافته است گفت: نرخ انشعابات و عوارض ادارات نیز افزایش یافت به طوری که متری ۸۰۰ هزار تومان هزینه ایجاد می کند.

او با تأکید بر اینکه در همدان با کمبود زمین مواجه هستیم بیان کرد: جنوب جغرافیایی شهر همدان محدود به کوه است و در شمال آن نیز امکانات لازم وجود ندارد و مورد استقبال مردم قرار نمی‌گیرد.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با اشاره به اینکه مسائل میراث فرهنگی نیز حاد شده است افزود: این اقدام بر افزایش قیمت زمین نیز تأثیر گذاشته است.

عندلیبی با تأکید بر اینکه انبوه‌سازان خواهان گرانی مسکن نیستند افزود: هر میزان که قیمت مسکن افزایش یابد، مشتری انبوه‌سازان نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل فعالان حرفه‌ای بازار مسکن از گرانی مسکن خوشحال نمی‌شوند.

او با اشاره به اینکه قدرت خرید مردم با گرانی کاهش می‌یابد ادامه داد: تورم موجود باعث می‌شود برای انبوه‌ساز، ساخت و ساز مفید به فایده نباشد چراکه پس از دو سال که از ساخت و اتمام یک پروژه می‌گذرد، شروع پروژه جدید از نظر مالی تمام سرمایه پروژه قبلی را می‌بلعد.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با بیان اینکه هر متر آپارتمان بدون در نظر گرفتن قیمت زمین ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود اضافه کرد: قیمت زمین در محلات مختلف متفاوت است و عوارض آن نیز متفاوت است.

عندلیبی با اشاره به اینکه قیمت نهایی مسکن در هر منطقه متفاوت است گفت: محل ساخت، قیمت زمین خام که بر تراکم مفید تقسیم و متراژ هر متر آپارتمان به دست می‌آید که باید بر ۳.۵ میلیون تومان اضافه کنیم که اگر این معادلات را به دست آوریم در مناطق متوسط شهر همدان، قیمت تمام شده هر متر مربع آپارتمان ۱۰ میلیون تومان خواهد شد.

او با اشاره به اینکه سود انبوه ساز در کل ساختمان که احداث آن دو سال طول می‌کشید ۲۰ درصد است،بیان کرد: این خوش بینانه‌ترین حالتی است که یک انبوه ساز می‌تواند به سود برسد.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با بیان اینکه در سال‌ها قبل و در همین رسانه اعلام کردم که تولید ساختمان به اندازه نیاز جامعه نیست ادامه داد: در آن زمان مسؤولان به این نکته توجه نکردند و ما امروز با این مشکل مواجه شدیم.

عندلیبی با بیان اینکه سالانه به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن نیاز داریم بیان کرد: امروز مسؤولان وزارتخانه اعلام کردند که ۴۰۰ هزار واحد برای افرادی که تازه ازدواج کردند مسکن نیاز داریم و بخش دیگر جامعه که به دنبال ارتقای واحد‌های مسکونی هستند و یا می‌خواهند به اجاره‌نشینی پایان دهند، فراموش شدند.

اوبا بیان اینکه تراکم جمعیتی در بافت تاریخی همدان بالا است ادامه داد: بخش عمده بافت فرسوده نیز در این بخش واقع شده که باعث بروز مشکلات می‌شود و باید برای آن چاره اندیشید.

دبیر انجمن انبوه سازان استان همدان با اشاره به اینکه انبوه‌سازان فضای کسب و کار مناسبی ندارند گفت: امروز انبوه ساز هر مقدار که کار کند باید زمین بخرد تا بتواند پروژه بعدی را آغاز کند.

عندلیبی با بیان اینکه میلگرد  در ایران تولید می‌شود اما روز به روز افزایش قیمت دارد، گفت: سایر مصالح، عوارض، مشکلات نظام مهندسی که باعث طولانی شدن پروژه‌ها شده و خواب سرمایه را به دنبال  دارد،که مجموعاً به گرانی مسکن منجر می‌شود.

او افزود: ما تقاضا داریم مدیران ارشد به مسائل انبوه‌سازان توجه کنند و بهبود فضای کسب و کار این قشر را نیز منظور کنند چراکه همه انبوه‌سازان که در استادان زندگی و ساخت و ساز نمی‌کنند و باید فردی که برای مثال در شهرک مدنی نیز فعالیت می‌کند دیده شود.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.