عبداللهی افزود : با کاهش حجم ادرار مصرف پروتئین در بیماران به طور حتم باید کاهش یابد و به حدود ۷۵ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بیمار برسد.
او کنترل فسفر خون در این بیماران را ضروری اعلام و عنوان کرد: برای محدود کردن فسفر رژیم غذایی باید مواردی نظیر حذف یا محدود کردن شیر، ماست، بستنی، دوغ و دیگر محصولات لبنی و همچنین غلات و حبوبات و ... در تنظیم رژیم غذایی در نظر گرفته شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد : مواد غذایی موجود در گروه گوشتها باید در حدی که در رژیم غذایی گنجانده میشوند، مصرف شوند و استفاده بیش از حد آنها به منظور حفظ سلامت و پیشگیری از بازگشت بیماری توصیه نمیشود.
او با بیان این که دریافت پتاسیم در بیماران کلیوی نباید بیش از سه هزار میلی گرم در روز باشد، خاطرنشان کرد : در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی که میزان دفع ادراری آنها کافی باشد نیاز به محدودیت پتاسیم نیست.
عبداللهی توضیح داد : مواد غذایی که در گروه سبزی ها، میوه ها، شیر و فراوردههای لبنی و گوشتها قرار دارند، غنی از پتاسیم بوده و کره و خامه نسبت به دیگر محصولات لبنی پتاسیم کمتری دارند.
او ادامه داد: آجیل ها، اسفناج، سیب زمینی، بروکلی و گوجه فرنگی پتاسیم بالایی دارند و مصرف نکردن آب سبزیجات پتاسیم موجود در رژیم غذایی را کاهش میدهد.
او اظهار داشت: سبوس و جوانه گندم، موز و میوههای خشک شده پتاسیم بالایی دارند و مصرف بدون آب میوههایی که به شکل کمپوت هستند میزان پتاسیم پایینی دارند.
او محدود کردن نمک را در بیماران کلیوی ضروری اعلام و تاکید کرد : تا زمانی که در حجم ادرار روزانه فرد مشکلی وجود ندارد، نیازی به محدود کردن پتاسیم نیست، اما باید مصرف نمک محدود شود.
انتهای پیام/ه