سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراودات اقتصادی ایران و عراق از مرز کیله سردشت توسعه می‌یابد

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق گفت: مراودات اقتصادی ایران و عراق از طریق مرز کیله سردشت توسعه خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،نصرالله رشنودی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق  در نشست مشترک اقتصادی فرمانداران سردشت و "قلعه‌دیزه" اقلیم کردستان عراق که در بازارچه مرزی کیله این شهرستان برگزار شد افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست‌های اصولی و کلان خود به منطقه و اقلیم کردستان عراق به عنوان یک کشور دوست و همسایه نگاه می‌کند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق  با تاکید بر افزایش فعالیت‌ها و مراودات  اقتصادی دو طرف اضافه کرد: باید موانعی که بر سر افزایش تعاملات ۲ کشور از طریق این بازارچه وجود دارد شناسایی و رفع شود.

رشنودی با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی و اعتقادی میان ۲ کشور و همچنین بیش از هزار و ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک، تقویت روابط در همه عرصه را در راستای منافع دو ملت دانست.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق با اشاره به شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: پروتکل‌های بهداشتی در روابط اقتصادی و تجاری۲ کشور باید با دقت انجام و در اولویت کاری مقامات هر ۲ طرف باشد.

فرماندار سردشت نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی بازارچه کیله این شهرستان گفت: افزایش ساعت کاری و راه‌اندازی صرافی و بانک و ایجاد اداره استاندارد در این بازارچه می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط تجاری ۲ کشور از طریق این بازارچه مرزی داشته باشد.

اقصی نخشی‌پور افزود: با وجود اینکه همه زیرساخت‌ها در طرف ایران مهیا شده و مرز کیله نیز به عنوان مرز رسمی شناخته شده است، اما هنوز از طرف کشور عراق اقدامی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در این مرز محقق نشده که امید است مقامات عراقی پیگیر موضوع باشند و هرچه سریعتر اقدامات لازم را در این مرز انجام دهند.

ابوبکر بایز آلی فرماندار قلعه دیزه نیز در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای توسعه تعاملات تجاری و اقتصادی ۲ کشور از طریق مرز کیله خواستار تشکیل کمیته‌های تخصصی و ویژه اقتصادی در برای رفع موانع شد.

تغییر وضعیت صادرات از ترانشیپی به ترانزیتی، رفع مشکلات پرداخت عوارض و مالیات فعالان اقتصادی، ایجاد و راه‌اندازی اداره استاندارد، بانک و صرافی، افزایش ساعت کاری بازارچه مرزی، فراهم آوردن سازوکار‌هایی برای صادرات واحد‌های تولیدی منطقه، ثبت آماری و سفارشی کالا‌های وارداتی با کارت‌های پیله‌وری و الکترونیکی، رعایت پرتکل‌های بهداشتی محموله‌های صادراتی، امکان تردد گردشگران عراقی، جذب سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه اقتصادی و گردشگری و برپایی نمایشگاه دائمی برای خرید‌های چمدانی و صنایع دستی و سوغاتی در محوطه بازارچه از مهمترین موضوعات این جلسه بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/ن م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.