سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید داخلی ونتیلاتور در مشهد در شرایط حساس کرونایی باید ثبت تاریخی شود

معاون اول رییس جمهور گفت: تولید داخلی ونتیلاتور جزء کارهایی است که باید در تاریخ به ثبت رسانده شود زیرا توانستیم به سطحی از خودکفایی برسیم که صادرات تجهیزات هم داشته باشیم.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور روز دوشنبه در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران ارشد وزارت علوم، ‌تحقیقات و فناوری، برخی روسای دانشگاه‌های کشور و همچنین روسای پارک‌های علم و فناوری گفت: در روزهای نخست شیوع کرونا، وقتی در گزارش بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی از کمبود تجهیزات بهداشتی و حفاظتی سخن می‌گفتند، مانده بودیم که این تجهیزات را از کجا برای کشور وارد کنیم.

او  با اشاره به شرکت دانش بنیان "احیاء درمان"  افزود: این شرکت به سطحی از دانش و توانایی رسیده است که اکنون علاوه بر تامین ونتیلاتور برای کشور برای صادرات به کشورهای پیشرفته هم در حال برنامه‌ریزی است. 

 

جذب  50درصدی دانش آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد در  پارک علم و فناوری


رضا قنبری رییس پارک علم و فناوری خراسان نیز در این نشست گفت: در این پارک ۳۵۰ شرکت خصوصی حضور دارد که نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول فعالیت بوده و ۸۰ درصد آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر هستند.

او افزود: اتفاق جالب در اکوسیستم این استان این است که ۵۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد جذب این شرکت‌ها شده‌اند.
رییس پارک علم و فناوری  ادامه داد: دولت برای پشتیبانی از هر کدام از این شرکت‌ها حدود ۴۰۰ میلیون ریال هزینه می‌کند.

قنبری بیان کرد: مهمترین محصول این پارک را در شرایط فعلی می‌توان ساخت دستگاه ونتیلاتور توسط شرکت "احیا درمان" ذکر کرد که ۷۰ درصد نیاز روزانه کشور را در اوج شیوع کرونا تامین کرد.

او تصریح کرد: این شرکت فقط اجازه ساخت پنج دستگاه در روز را داشت که اکنون به ۴۰ دستگاه در روز رسیده است و به عبارتی هر ۳۵ دقیقه یک دستگاه در این شرکت ساخته می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری تاکید کرد: این شرکت اکنون سفارش تولید ۲ هزار دستگاه تا پایان سال میلادی برای کشورهای مختلف دارد و نیاز است برای حل مشکلات آن راه حلی در نظر گرفته شود.

قنبری اظهار کرد: طبق اعلام این شرکت باید ۵۰ درصد ظرفیت تولید خود را به داخل اختصاص دهد ولی نیاز داخل به این شرکت اعلام نمی‌شود تا بتواند برای سفارشات خارجی خود برنامه‌ریزی کند. در حال حاضر این شرکت برای ساخت دستگاه سی.‌تی.اسکن در حال برنامه ریزی است.

او افزود: همچنین پلتفرمی توسط یک استارتاپ این پارک ایجاد شده که ارتباط بین معلم، دانش آموز و والدین را فراهم کرده است و اکنون ۶۵ هزار نصب آن در ۲۶ استان کشور گزارش شده و حتی کشور افغانستان نیز به خاطر استفاده از زبان فارسی در حال نصب و استفاده از این سامانه است.

رییس پارک علم و فناوری ادامه داد: طرح دیگری که در این پارک به بهره برداری رسیده و یکی از طرح‌های کلان ملی نیز محسوب شده است، تهیه پلاسمای سرد می‌باشد که اکنون به غیر از آمریکا در اختیار ایران نیز قرار دارد. از این محصول در زمینه بیو تروریسماستفاده می‌شود ولی کاربرد اصلی آن در حوزه تجهیرات پزشکی است.
 
قنبری بیان کرد: از محصولات دیگر این پارک می‌توان به مسیر یاب آنلاین به عنوان یکی از اپلیکیشن های پرطرفدار اشاره کرد، این مسیر یاب داده های آنلاین کاربران را به صورت گمنام دریافت کرده و نواحی پرتردد را مشخص می‌کند. در حال حاضر سرمایه گذاری جالبی در این شرکت انجام شده و به عبارتی برای این محصول سه پارک علم و فناوری در حال همکاری هستند.

او تصریح کرد: شرکت دیگری در این مجموعه فعال است که توانسته روزانه ۱۰۰ هزار عدد لوله آزمایشگاهی برای خونگیری فراهم کند. ساخت روزانه سه چادر برای دفاع بیولوژیک و همچنین ساخت پنج کانکس ایزوله از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این پارک است.

رییس پارک علم و فناوری تاکید کرد: کرونا فضایی ایجاد کرد که توانستیم ارتباطات خوبی با سایر قسمت‌ها برقرار کنیم و اکنون در اجرای طرحی، آستان قدس رضوی زمینی را برای پردیس فناوری در اختیار دارد که نظارت و حمایت از شرکت‌های آن را به پارک علم و فناوری خراسان سپرده است و به عبارتی، دولت در حال گسترش پارک‌های خود با هزینه بخش خصوصی است.

قنبری بیان کرد: توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب و برق پارک‌های علم و فناوری برعهده وزارت علوم است در حالی که جمع آوری فاضلاب در شهرک‌های صنعتی را همه شبکه دولت بر عهده دارند و نیار به همراهی دولت در این زمینه وجود دارد.

او تصریح کرد: استقرار گمرک در پارک‌های علم و فناوری می‌تواند در حوزه صادرات گامی رو به جلو باشد زیرا طبق قانون پارک‌های علم و فناوری همانند منطقه آزاد حساب می‌شوند و از پرداخت هرگونه عوارض معاف هستند ولی در این مورد به درستی همکاری نمی‌شود.
 
انتهای پیام// ف.غ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.