سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موفقیت ۶۰ درصدی پلاسما درمانی در بیماران مبتلا به کرونا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۰ درصد بیماران کرونایی با پلاسما‌های اهدایی بیماران بهبود یافته، سلامتی خود را به دست آورده اند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، صدیق شمسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۰ درصد بیماران کرونایی با پلاسما‌های اهدایی بیماران بهبود یافته، سلامتی خود را به دست آورده اند.

او با اشاره به اینکه در پلاسما تراپی دو موضوع مهم وجود دارد ابتدا اینکه هر دو نفر یعنی اهدا کننده و گیرنده، مبتلای قطعی به کرونا باشند و به بیماری‌های مشابه ناشی از سایر اعضای خانواده کرونا ویروس‌ها مبتلا نباشند، افزود: نکته دوم در خصوص پلاسما تراپی این است که اهدا کننده به اندازه کافی در بدنش آنتی بادی تولید شده باشد، زیرا در برخی از بیماران با وجود بهبودی علائم بیماری کووید ۱۹، آنتی بادی با دوز بالا در بدن فرد ایجاد نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه صرفا یافته‌های سی تی اسکن و علایم بالینی دلیل بر ابتلا به بیماری کرونا نیست، از همین رو پی سی آر فرد اهدا کننده و گیرنده باید مثبت باشد، ادامه داد: نمی‌توان به سی تی اسکن و علایم بالینی تنها اکتفا کرد، زیرا احتمال دارد فرد مبتلا به آنفولانزای اچ وان ان وان یا سایر عفونت‌های ویروسی مشابه شده باشد. بعد از تایید بیماری کووید ۱۹ در هر دو فرد اهداکننده و دریافت کننده می‌توان پلاسما را به گیرنده اهدا کرد؛ همانطور که در گذشته نیز در خصوص بیماری سارس و مرس از این روش درمانی استفاده شده و نتایج اولیه خوبی به دست آمده است.
 

بیشتربخوانید:پلاسما تراپی دوای درد مبتلایان به کرونا/۲۳ بیمار تحت درمان قرار گرفتند

شمسی با اشاره به اینکه پلاسما تراپی در نتایج اولیه از بین ۱۶ بیمار تقریبا بیش از ۶۰ درصد بهبودی کامل یافته و ترخیص شدند از همین رو طرح پلاسما تراپی برای کمک در روند درمان بیماران تمدید شد، بیان کرد: در مرحله دوم نیز ۱۶ بیمار و مجموعا ۳۲ نفر تحت پلاسما درمانی قرار گرفتند که بیش از ۷۰ درصد آن‌ها بهبودی کامل یافته و از‌ای سی یو خارج شدند. با این حال برای قضاوت در مورد تاثیر این روش درمانی مقایسه آن با گروه کنترل لازم است.

او تصریح کرد: هزینه‌های درمانی بیماری کرونا بالا است از همین رو روش پلاسما درمانی حائز اهمیت خواهد بود؛ علاوه براین باتوجه به اینکه در شهریور ماه و فصل پاییز احتمالا شاهد عود دوباره این بیماری هستیم، سازمان انتقال خون فراخوانی مبنی بر دریافت پلاسمای خون از بهبود یافتگان این بیماری اعلام کرده است تا با جمع آوری پلاسما‌ها و فریز و ذخیره سازی آن در دوران عود بیماری از این فرآورده‌ها استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان باید حداقل دو هفته از بهبودی کامل فرد بگذرد و سطح آنتی بادی‌ها در بدن به سطح مطلوب رسیده باشد.
 
انتهای پیام//ف.س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.