سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرمسئول انتشارات تایماز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

صفر شدن تقاضا در بازار نشر/ ناشران از جیب می‌خورند

مجید باشعور گفت:چون تقاضایی برای انتشار کتاب در بازار نشر وجود ندارد قیمت کاغذ باوجود افزایش قیمت دلار تغییری نکرده است.

مجید باشعور مدیرمسئول انتشارات تایماز در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت کنونی انتشار کتاب در کشور گفت: ناشران مشکلی در زمینه انتشار کتاب ندارند قیمت کاغذ زیاد افزایش نیافته است باوجود اینکه قیمت دلار به ۱۸ هزار تومان رسیده است؛ زمانی که قیمت دلار ۱۴ هزارتومان بود قیمت کاغذ به بندی ۸۰۰ هزار تومان هم رسیده بود. الان قیمت کاغذ بندی ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزارتومان است.

او افزود:چون تقاضایی برای انتشار کتاب در بازار نشر وجود ندارد قیمت کاغذ باوجود افزایش قیمت دلار تغییری نکرده و عرضه آن هم کاهش یافته است. ناشران به دلیل پایین بودن قیمت کاغذ می‌توانند کتاب هایشان را منتشر کنند اما مشکل آن‌ها نبود مشتری است اغلب کتاب‌های ما در زمینه های درسی و دانشگاهی منتشر می شوند اما به دلیل شرایط کنونی نمی‌توانیم کتابی منتشر کنیم و بسیاری از ناشران  هم مانند ما کتاب جدیدی منتشر نمی‌کنند.

مدیر مسئول انتشار تایماز ادامه داد: تیراژ کتاب‌ها کاهش یافته است قبلا کتاب در تیراژ ۵ هزار تا ۱۰ هزار نسخه منتشر می‌شد الان به هیچ ذهنی خطور نمی کند کتاب را با این تیراژ‌ها منتشر کند و در حال حاضر تیراژ کتاب بسیار پایین است؛کتاب در تیراژ‌های ۵۰ تا ۱۰۰ نسخه‌ای منتشر می‌شود فقط برای اینکه در بازار عرضه شود تا بعد ببینند چه اتفاقی می‌افتد کتاب را دوباره منتشر کنند یا نه. این وضعیت برای کتاب‌هایی ایجاد شده که قبلا کار‌های انتشار آن انجام شده است.

باشعور بیان کرد: انجام کار‌های انتشار کتاب جدید از جمله ترجمه و تایپ آن هزینه بر است و انتشار آن برای ناشران هزینه زیادی دارد با این روند ناشران به این سادگی کتاب جدید منتشر نمی‌کنند. در شرایط فعلی ناشران از جیب می‌خورند اگر سه تا چهار کارمند هم در نشرشان فعالیت کنند باید حقوق آن‌ها را هم بپردازند با این شرایط ناشر نمی‌تواند تا دو سه ماه دیگر دوام بیاورد و مجبور می‌شود کارش را رها کند.

او اظهار کرد:این پولی که برای چاپ کتاب سرمایه گذاری می‌شود در شغل‌های دیگر مانند دلالی یا ساخت و ساز صرف می‌شد سودی برای فرد به همراه داشت، ما ناشران به حوزه نشر علاقه‌مند بودیم و برای مسائل فرهنگی وارد حوزه نشر شدیم اما وضعیت اقتصادی نشر بد است. همانطور که کتابفروشی‌های چندین ساله و بزرگ در سال‌های قبل تغییر کاربری دادند ممکن است برخی ناشران هم با ادامه شرایط کنونی بازار نشر، شغلشان را تغییر دهند یا انتشاراتی را تعطیل کنند.

مدیر مسئول انتشارات تایماز تصریح کرد:بسیاری از کتابفروشی‌ها در همین خیابان انقلاب تهران به اغذیه فروشی تبدیل شدند این اتفاق به دلیل بازار کتاب رخ داد و اینکه درآمد‌ها از راه فروش کتاب بسیار پایین است مسائل اجتماعی هم دلیل وقوع این مسئله بود. زیرساخت‌های زیادی در کشور برای فعالیت در زمینه نشرالکترونیک و مفهوم این نشر در کشور ایجاد نشده است.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.