سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستیابی فارس به تکنولوژی جدید در زمینه کشاورزی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از دستیابی به یک تکنولوژی در حوزه خاکبرداری و ماشین آلات تحت عنوان دنباله بندهای کج ساق خبر داد و گفت: این موضوع به صورت اختصاصی در این مرکز دنبال شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم زارع گفت: در گذشته برای آماده کردن زمین، کشاورزان ابتدا آن آبیاری می‌کردند، شخم می‌زدند و بعد کشت انجام می‌دادند؛ اما محدودیت آبی، این امکان را در سال‌های گذشته از کشاورزان گرفته و به ناچار باید از تراکتورهای سنگین برای شخم زدن استفاده کنند.

او با بیان اینکه با این تکنولوژی جدید کشاورز بدون نیاز به آبیاری و با تراکتور معمولی می‌تواند زمین را برای کاشت آماده کند، خاطرنشان کرد: آماده انتقال دانش فنی به علاقمندان حوزه ماشین آلات فارس در بکارگیری این روش هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، ضمن ابراز خرسندی از اینکه بخش کشاورزی استان در شرایط بحرانی وضعیت خود را حفظ کرده است، گفت: بخش کشاورزی از معدود حوزه‌هایی بود که در زمان شیوع کروناویروس و اعمال طرح فاصله گذاری اجتماعی، تعطیل نشد و فعالیت در آن تداوم داشت.

زارع ادامه داد: امسال با توجه به بارش‌های خوب در استان فارس، شاهد رکوردزنی تولید برخی محصولات نظیر گندم و جو خواهیم بود.

او با بیان اینکه استان فارس تامین کننده هسته‌های بذری خصوصا در جنوب کشور است، گفت: تلاش ما طی سال‌های گذشته این بوده که مرکزی عملی و مسئولیت پذیر باشیم.

زارع با اشاره به پیشنهاد جدید وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح یاوران تولید، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی را مجری این طرح اعلام و اضافه کرد: این طرح با هدف تسریع در انتقال دانش و رفع موانع تولید در سال جهش تولید در دستور کار قرار گرفته است.

او ادامه داد: مقرر شده در راستای اجرای این طرح، کمک بخش‌های اجرایی، مشکلات فراروی تولید احصاء و شناسایی شود و محققین با تشکیل تیم‌های کارشناسی به مزارع مراجعه و به صورت مستقیم برای رفع این مشکلات توصیه فنی و علمی کنند.

زارع به طرح‌های جدید این مرکز هم اشاره و بیان کرد: در حوزه محصولات جدید، تحقیقات زراعی و فرآیند فرآوری گیاه کینوا و همچنین آموزش تولید و فرآوری آن در دستور کار قرار دارد و امیدواریم نتایج خوبی کسب کرده و این محصول که دارای خواص فراوانی است، به زودی در سفره مردم دیده شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با اشاره به ورود این مرکز به کشت دانه روغنی کاملینا، گفت: این دانه روغنی نسبت به دیگر دانه‌های روغنی مزایایی نظیر کم‌آب بر بودن و تنوع در تاریخ کشت را دارا است.

زارع با بیان اینکه یکی از بزرگترین آسیب و مشکل صنعت دام و طیور در ایران وابستگی به ذرت و کنجاله سویا به عنوان ۲ ماده اصلی غذای طیور است، گفت: به همین دلیل در حوزه تامین علوفه جایگزین جیره طیور ورود کرده‌ایم و پس از ۱۰ سال تحقیق به بسته‌ای رسیدیم که آن را به سازمان جهاد کشاورزی ارائه کرده‌ایم. در این راستا ۵ جیره دام و طیور تهیه شده و آماده ترویج آن هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس همچنین از آزمایش سازگاری گردوی پکان که در مناطق نیمه گرم فارس امکان تولید دارد هم خبر داد و گفت: اگر تولید این محصول نتیجه دهد به الگوی کشت محصولات باغی در فارس کمک خواهد کرد.

زارع تکثیر درختان با استفاده از شیوه سر شاخه کاری هم از اقدامات شاخص مرکز متبوع ذکر و عنوان کرد: این روش را در تولید محصول انگور در شهرستان کوار و منطقه دشمن زیاری آغاز کرده‌ایم.با اجرای این روش، ارقام مختلف با سرعت بالا تکثیر می‌شوند.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز در این نشست گفت: از آنجا که استان فارس و شهرستان استهبان قطب تولید انجیر کشور است، با ارائه روش استفاده از پوشش‌های طبیعی و خوراکی به بازار پسندی این موضوع به ویژه افزایش ماندگاری رنگ انجیر اصلی و افزایش صادارات و نهایتا ارزش افزوده این محصول کمک کرده‌ایم.

محسن بذرافشان با بیان اینکه استان فارس یکی از قطب‌های مطرح تولید انار در کشور هم به شمار می‌رود و سالانه ضایعات زیادی در این محصول داریم، افزود: دانه‌های انار به شدت فساد پذیر است به همین دلیل از روش پوشش‌های خوارکی استفاده کرده‌ایم تا طول عمر، ماندگاری کیفیت و رنگ دانه‌های انار حفظ شود.

او همچنین از تهیه اطلس کاربری اراضی فارس با استفاده از سنجش از راه دور و سامانه جغرافیایی جی آی اس برای ٣٠ شهرستان به صورت جداگانه خبر داد.

آرمان بخشی، معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز از راه‌اندازی اولین هنرستان شبانه روزی دخترانه کشور در شیراز در دو رشته صنایع غذایی و پرورش گل و گیاهان آپارتمانی از مهرماه امسال خبر داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.