سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرکت شستا سرمایه گذار جدید دولومیت نهاوند می شود

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری شرکت شستا برای دولومیت نهاوند خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛علیرضا شهبازی در گفت گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در نهاوند گفت: به منظور راه اندازی واحد تولید دولومیت کلسینه و دولوما و راه اندازی تولید منیزیوم برای جلوگیری از خام فروشی مواد اولیه معدنی، معدن دولومیت دوچشمه نهاوند به شرکت فرآورده های نسوز واگذار می شود.

شهبازی از دیگر اهداف واگذاری معدن دولومیت نهاوند را ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در منطقه و تحقق شعار جهش تولید عنوان کرد.

او افزود: بهره‌برداری از این پروژه مهم و توسعه صنایع تکمیلی در منطقه، ضمن ایجاد مزیت‌های صادراتی برای کشور و شهرستان، از خروج مقدار قابل توجهی ارز جلوگیری خواهد کرد. 
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی گفت: در کنار این پروژه و با تعریف پروژه‌های جانبی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، شهرستان نهاوند به عنوان یک پایلوت معدنی و قطب استحصال و تولید محصولات وابسته در کشور مطرح خواهد شد.

علیرضا شهبازی بیان کرد: به این ترتیب این پروژه را می‌توان دروازه‌ای به سمت توسعه ی صنعتی شهرستان خواند، که با توجه به گستره‌ی قابل توجه این صنعت، تعداد قابل ملاحضه‌ای شغل بصورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد گردید که سبب کاهش آلام و مشکلات مردم منطقه خواهد گردید.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی افزود: در دیدار اخیر با سرپرست وزارت صنعت و معدن تجارت مقرر شد شرکت شستا سرمایه گذار جدید ذخایر معدن دولومیت نهاوند شود.

او گفت: شورای عالی معادن، واگذاری معدن دولومیت دو چشمه را با ترک تشریفات به شرکت شستا مصوب کرد و این طرح به زودی کلنگ زنی خواهد شد.

در سفر رییس جمهوری و هیات دولت در سال ۱۳۸۷به استان همدان ساخت کارخانه استحصال منیزیم از دولومیت در نهاوند تحت عنوان شرکت تولید منیزیم زاگرس نهاوندآغاز شد

رئیس هیات مدیره شرکت تولید منیزیم زاگرس نهاوند هم در مصاحبه با خبرنگاران در خصوص این طرح، با بیان اینکه طرح استحصال منیزیم از دولومیت اولین بار است که در ایران اجرا می شود، گفت: با راه اندازی این طرح، نهاوند قطب صنعتی استان همدان می شود و این طرح در دو فاز و در ۴۲ هکتار زمین اجرا می شود که فاز اول طرح شامل تولید شمش منیزیم در فضایی به وسعت ۲۵ هزار متر مربع و با سرمایه هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال ساخته می شود.

رشیدی اظهار داشت: با بهره برداری از فاز اول طرح سالانه ۱۰۸ هزار تن شمش منیزیم تولید خواهد شد اما در فاز دوم طرح نیز که همزمان با فاز اول در حال ساخت است، هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری می شود که با بهره برداری از این کارخانه برای ۷۸۷ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد.

او در ادامه اظهار کرد: با اجرای این دو طرح سالانه ۱۰۸ هزار تن شمش منیزیم خالص، ۱۵ هزار تن آلیاژ فلزات غیر آهنی، ۲۵ هزار تن انواع ورق فلزات غیر آهنی، ۱۰ هزار تن انواع پروفیل فلزات غیر آهنی و ۲۵ هزار تن تولید و ریخته گری فلزات غیر آهنی به روش تزریقی در صنایع تولید خواهد شد.
رئیس هیات مدیره شرکت تولید منیزیم زاگرس نهاوند با بیان اینکه تمامی تولیدات کارخانه علاوه بر مصارف داخلی به خارج از کشور نیز صادر خواهد شد، بازگشت سالانه سرمایه گذاری در این طرح را ۶۰ درصد اعلام کرد.

رشیدی با بیان اینکه استان همدان دارای ذخایر ارزشمندی از دولومیت با اکسید منیزیمی در حدود ۱۹ تا ۲۲ درصد است، در بیان مصارف منیزیم در صنایع مختلف گفت: منیزیم در تولید فلزاتی همچون آهن، آلومینیوم، فولاد و فلزات غیر آهنی کاربرد دارد همچنین از منیزیم برای تولید شیشه، سیمان، گلوله های کوچک گرافیت، تیتانیوم و بدنه اتومبیل نیز استفاده می شود.
او در ادامه به  مزایای منیزیم، به کاربرد آن در صنایع عمرانی، کشاورزی، شیمیایی، ریخته گری و موشک سازی، کمک به جداسازی گوگرد از آهن و فولاد، ساخت مواد منفجره و فلاش دوربین عکاسی اشاره کرد.

رشیدی موقعیت محلی کارخانه که در محل معادن سنگ دولومیت نهاوند واقع شده و دسترسی به مواد اولیه باکیفیت با حداقل هزینه را از مزایای اجرای چنین طرحی در نهاوند دانست و گفت: نیاز قابل توجه داخلی و خارجی به محصولات این کارخانه، علاقه مسوولان، شرایط اقتصادی در تشویق کارآفرینان، مشارکت با شرکت های معتبر خارجی در تولید و صادرات محصولات، امکان استفاده از وام های بانکی و در اختیار داشتن نیروی کار متخصص از دیگر مزایای اجرای این طرح در نهاوند است.

بر اساس این گزارش، شرکت تولید منیزیم زاگرس نهاوند در سال ۸۶ از سوی سهام داران تاسیس شد و در همین سال جواز تاسیس کارخانه را از سازمان صنایع و معادن استان همدان دریافت کرد.

محل ساخت این کارخانه در کیلومتر ۷ جاده نهاوند – کرمانشاه است.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.