محمدباقر حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان
در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،با تأکید بر اینکه شهروندان فقط گوشت مورد تأیید
دامپزشکی را خریداری کنند و مقابله با کریمه کنگو را جدی بگیرند، گفت: خوشبختانه با تدابیر صورت گرفته، تاکنون در استان زنجان موردی از ابتلا به
بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است.
او افزود: اقداماتی که در سطح دامداریها و کشتارگاههای استان صورت گرفته است در این امر تاثیر قابل توجهی داشته است البته این باعث نمیشود که مردم هشدارها را جدی نگیرند و اینطور برداشت کنند که احتمال خطر کاملاً رفع شده است.
حاج کاظمی ادامه داد: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش مییابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود.
این مسئول با اشاره به آموزش گسترده مردم و بهرهبرداران در مورد پیشگیری از شیوع تب کنگو، ادامه داد: راه اندازی پیش سرد در کشتارگاههای صنعتی، آموزش سلاخان، قصابان و دامداران، سمپاشی در سطح دامداریها و توزیع بروشور از اقدامات انجام شده برای پیشگیری از این بیماری در سطح استان است.
او با اشاره به اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و برای مقابله با شیوع به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد، یادآور شد: شهروندان در چنین شرایطی مهمترین نکتهای که باید رعایت کنند این است که گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند.
حاج کاظمی، مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام را تب عنوان کرد و گفت: دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب شده و بیاشتها میشوند و طی مدت زمانی که دام دچار تب میشود، زمان پخش ویروس است. این مدت گذرا بوده و گاهی برای دامدار و دامپزشک قابل تشخیص نبوده و حتی در صورت عدم درمان نیز خود به خود بهبودی حاصل میشود.
انتهای پیام/ن