وی درباره نیت آمریکاییها از طرح این موضوع اظهار کرد: آمریکاییها قصد دارند بین برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ جدایی قائل شوند و آنها را دو سند جدا بدانند درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را ذیل قطعنامه قرار داده است و حتی یک کلمه از آن نیز کاسته نشده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با تصریح بر اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ عیناً برجام را پذیرفته است و آمریکا نمیتواند بخشی از آن را قبول کند و بخش دیگر را نپذیرد، عنوان کرد: کشورها یا تمام قطعنامههای شورای امنیت را میپذیرند و یا تمام آن را رد میکنند و نمیتوانند بخشی از آن را نپذیرند و بخش دیگری را بپذیرند.
وی با یادآوری این موضوع که ایالات متحده آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رای داده است، عنوان کرد: آمریکا در اقدام نابخردانه در اردیبهشت سال ۹۸ از برجام خارج شد و فکر کرد ایران ظرف شش ماه تمام خواستههای آمریکا را میپذیرد. آمریکاییها وقتی مشاهده کردند دو سال از خروج آنها از برجام گذشته است و به اهدافی که میخواستند، نرسیدند، حالا قصد دارند ایران را زیر فصل هفت شورای امنیت ببرند و در واقع مکانیزم ماشه را اجرا کنند.
وی با تصریح بر اینکه آمریکا به دلیل خروج از برجام نمیتواند از مکانیزم ماشه استفاده کند، اظهار کرد: در حقیقت آمریکا با خروج از برجام چنین حقی را از خود سلب کرد و نمیتواند در حقوق بین الملل چنین ادعایی کند.
بهشتی پور بیان کرد: اگر قرار است کشوری از طرفهای برجام مکانیزم ماشه را اجرا کنند فقط توسط چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و یا آلمان خواهد بود که این کشورها نیز موافق چنین حرکتی نیستند، زیرا میدانند این اقدام موجب میشود ایران پروتکل الحاقی «ان پی تی» را کنار بگذارد و یا حتی از خود «ان پی تی» خارج شود.
وی با تأکید بر اینکه آمریکا نمیتواند دیدگاه خود را به کشورهای دیگر عضو برجام مانند چین و روسیه، تحمیل کند، اظهار کرد: باید دید انگلیسیها و فرانسویها تا چه میزان به سیاستهای آمریکا تن میدهند و آیا آنها اشتباهی که آمریکاییها مرتکب میشوند تن خواهند داد؟
انتهای پیام/