سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی ۴ هزار اثر تاریخی در آذربایجان شرقی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از پیگیری حقوقی تخریب آثار و حفاری‌های غیر مجاز خبر داد و گفت: بالغ بر ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی شده در استان وجود دارد که از این میان ۳۵۰ اثر ثبت شده در مراغه واقع شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، احمد حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی امروز در نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد کهن شهر مراغه با بیان اینکه یکدستی و اتحاد سمن‌ها امری شایسته و ارزشمند است که یقینا در حفظ و صیانت از مواریث فرهنگی موثر خواهد بود، اظهار داشت: در جهان امروز از کوچک‌ترین ظرفیت‌ها برای خلق امکان‌های بزرگ استفاده می‌شود، لازم است تا ظرفیت‌های غنی و مراغه مورد توجه بیشتری قرار گیرد که در این راستا تغییر نگرش و رویکرد مسئولان شهرستان در افزایش همکاری با سمن‌های مراغه در صیانت از مواریث تاریخی بسیار اثر گذار خواهد بود.

او با اشاره به اینکه نخستین شبکه سمن‌ها در شهرستان ویژه مراغه تشکیل شده است، ادامه داد: تشکیل شبکه سمن‌ها نخستین بار در مراغه در دستور کار قرار گرفت که نیاز است تا با مکان یابی مناسب محل استقرار این شبکه تعیین گردد، چرا که طرح ایده ها، نقد‌ها و پیشنهادات از ایجاد فاصله بین اداره کل و مردم پیشگیری می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به تاکید ویژه وزیر محترم میراث فرهنگی کشور مبنی بر لزوم انسجام سمن‌ها و مشارکت آن‌ها در تصمیم سازی‌های ادارات کل، گفت: بر این اساس در نظر داریم جایگاه حقوقی برای سمن‌ها تعریف شده و از شبکه سمن سرای مراغه به عنوان اتاق فکر اداره میراث فرهنگی بهره ببریم.

حمزه زاده با تاکید به لزوم ارتقا جایگاه اداره شهرستان ویژه مراغه، گفت: با توجه به تاریخ فاخر مراغه و لزوم رسیدگی به مسائل تخصصی آن در وسعتی گسترده، یکی از اولویت‌های این اداره کل ارتقا جایگاه اداره میراث فرهنگی این اداره خواهد بود تا روند رسیدگی به مسائل مربوط به حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آن با روندی تاثیر گذار و نتیجه بخش پیش رود.

او در ارتباط با ایجاد پایگاه ملی رصد خانه مراغه بیان کرد: این رصدخانه تاریخی در سال ۱۳۶۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده، اما متاسفانه پایگاه ملی آن تاکنون تشکیل نشده، لذا لازم است در اولین گام ایجاد پایگاه و تجهیز رصدخانه با نیروی مجرب صورت گیرد و سپس اقدامات ثبت جهانی آن نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ثبت ۳۵۰ اثر تاریخی در مراغه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از پیگیری حقوقی تخریب آثار و حفاری‌های غیر مجاز خبر داد و گفت: بالغ بر ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی شده در استان وجود دارد که از این میان ۳۵۰ اثر ثبت شده در مراغه واقع شده اند، لذا حفاظت از آن‌ها همواره بر عهده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان بوده که شبانه روز در تلاش اند و یقین داریم با همکاری سمن‌ها از تخریب و حفاری‌های غیرمجاز بیش از پیش پیگیری خواهد شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد شهرداری بافت تاریخی امری ضروری در حفظ این بافت ارزشمند در مراغه است، افزود: از استاندار آذربایجان شرقی خواستار تعریف شهرداری بافت تاریخی در ۷ شهرستان تاریخی از جمله مراغه خواهیم بود تا با صدور احکام حوزه میراث فرهنگی همکاری شهرداری و سمن‌ها موفق به حفظ و صیانت از بافت تاریخی ارزشمند شهر‌های مذکور باشیم.

حمزه زاده در خصوص در خواست سمن‌ها مبنی بر کسب مجوز ایجاد انجمن گردشگری زنان، گفت: این اداره کل تمام اقداماتی که تحت نظر میراث فرهنگی استان باشد را در راستای تشکیل انجمن گردشگری زنان انجام خواهد داد.

او در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به حساسیت‌های موجود توسط دستگاه قضا به مسائل میراث فرهنگی از رئیس کل دادگستری استان خواستار ایجاد شعبه ویژه رسیدگی به جرایم علیه میراث فرهنگی در مراغه خواهیم بود.

توسعه منطقه گردشگری غار تاریخی هامپوئیل

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در ادامه به توسعه منطقه گردشگری غار تاریخی هامپوئیل اشاره کرد و گفت: غار هامپوئیل در منطقه نمونه گردشگری دره گشایش قرار گرفته و خوشبختانه پرونده پروژه سرمایه گذاری آن در شورای عالی معماری و شهرسازی با تمام ملاحظات زیست محیطی مصوب و به سرمایه گذار نیز ابلاغ شده است و پس از رفع برخی از نواقص کوچک اجرای آن آغاز خواهد شد.

طرح مطالعاتی بافت تاریخی مراغه

حمزه زاده با بیان اینکه طرح مطالعاتی بافت تاریخی مراغه تا پایان سال جاری انجام خواهد شد، گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده قرار داد اجرای طرح مطالعاتی بافت تاریخی تبریز و مراغه مصوب شده است که به دنبال اجرا شدن آن، هرگونه اقدام اجرایی در محدوده بافت تاریخی باید بر اساس این مطالعات انجام گردد و در تلاشیم تا مطالعات بافت تاریخی مراغه تا پایان سال جاری اتمام و به تصویب برسد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.