سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

گوهری‌مقدم: جنبش اخیر در آمریکا به لحاظ وسعت بی‌سابقه است/ بیش از ۴۰۰ الی ۵۰۰ شهر درگیر اعتراضات

جنبش نژادپرستی، قیام آمریکایی‌ها علیه نظام نابرابر ۲۱ خردادماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  جنبش نژادپرستی، قیام آمریکایی‌ها علیه نظام نابرابر امشب ۲۱ خردادماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور علیرضا محرابی کارشناس مسائل بین‌الملل و ابوذر گوهری مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ابوذر گوهری مقدم عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با اشاره به تحولات آمریکا گفت: این جنبش نسبت به تحولات گذشته آمریکا متفاوت است به طوری که به لحاظ وسعت و عمق تحولات در تاریخ آمریکا این سطح از گستردگی آشوب و اعتراض بی‌سابقه است، در صد‌ها شهر و ایالت آمریکا شاهد اعتراضات گسترده مردمی هستیم به طوری که در هر ۵۰ ایالت آمریکا مردم اعتراضات خود را آغاز کردند.

او با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ الی ۵۰۰ شهر آمریکا درگیر اعتراضات هستند، افزود: این آشوب‌ها بی سابقه است، بیش از ۶۴ درصد مردم موافق اعتراض هستند. البته این جنبش فقط به سیاه‌پوستان محدود نمی‌شود بلکه خیلی از سفیدپوستان نیز در آن حضور دارند، اعتراض از قتل یک سیاه پوست آغاز شد، اما خشم مردم سبب شد تا همه اقشار جامعه به صحنه بیایند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با اشاره به اینکه مردم آمریکا دانش عمیق نسبت به تحولات ندارند، اظهار کرد: جوانان آمریکایی به تازگی این دانش را پیدا کردند و در حوزه‌های مختلف شعار‌هایی بسیار عمیق سَر می‌دهند.

او ادامه داد: در سال ۹۰۰ الی یک هزار نفر از سیاه پوستان آمریکا توسط پلیس این کشور کشته می‌شوند.

در ادامه این برنامه، علیرضا محرابی کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه تحولات صورت گرفته دست پرورده ساختار آمریکا است، گفت: تحولات آمریکا تحولاتی دومینو وار است، در طول ۵۰ سال گذشته تعداد جنبش‌های اجتماعی در آمریکا بیشتر شده است لذا مردم دچار خستگی مزمن شده‌اند.

او با اشاره به اینکه در طول ۵۰ سال گذشته مردم اسپانیا، یونان، آلمان و بریتانیا خسته شده‌اند، ادامه داد: جنبش ضد وال استریت تمام مردم آمریکا را درگیر کرد در آمریکا می‌بینیم که چیزی برای سیاهپوستان حل نشده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه در آمریکا لابی ثروت و قدرت وجود دارد تصریح کرد: فروخفتگی در ساختار اجتماعی آمریکا وجود دارد به طوری که عقل آمریکا لیبرالیستی است لذا فایده در آن نقش ویژه‌ای پیدا می‌کند.

محرابی با اشاره به اینکه ما با یک مجموعه‌ای از بازخواست‌ها در ایالت متحده مواجه هستیم به طوری که در آن تبعیض، جنسیت و نژاد مطرح است، گفت: مردم آمریکا استعمارزده هستند به طوری که مردم این کشور به تاریخ سیصد ساله خود نگاه می‌کند، روسای جمهور آمریکا این کشور را دو قطبی و چند قطبی کردند.

او ادامه داد: مردم ایالات متحده از دو تفکر لیبرالیستی و سوسیالیستی خسته شده‌اند و به دنبال راه سوم می‌گردند، چراکه مردم آمریکا امروزه به شدت درگیر تبعیض‌ها شده‌اند.

گال فریزر استاد علوم سیاسی شیکاگو در ادامه برنامه با اشاره به این که ویروس کرونا و همه‌گیری آن مزید بر علت شده، تاکید کرد:اشتباه وحشتناکی را پلیس آمریکا مرتکب شده است، بحث آزادیخواهی مردم در سراسر شهر‌های آمریکا وضعیت را برای ترامپ وحشتناک کرده است و مردم در کنار اینکه باید نگران کرونا باشند، نگران آزادی و حقوق شان هستند.

او با اشاره به اینکه ترامپ چشمانش را بسته است خاطرنشان کرد: ما با تظاهرات و با نارضایتی‌ها روبرو هستیم و پلیس ناتوان است لذا جوامع مختلف می‌خواهند که احساس امنیت داشته باشند.

فریزر افزود: دولت آمریکا چشم خود را به روی وضع وحشتناک این کشور بسته و پلیس در حال نقض قانون است، مردم آمریکا می‌خواهند دیگر اتفاقاتی مانند قتل جورج فلوید تکرار نشود لذا آزادی خواهی مردم آمریکا وضع را برای ترامپ بسیار بد کرده است و آمریکایی‌ها بیشتر از ویروس کرونا نگران آزادی‌های خود هستند.

او در پایان خاطرنشان کرد: برخورد پلیس آمریکا با معترضان و اعتراض‌های صلح آمیز، افزون بر منزوی کردن دولت ترامپ موجب از اعتبار افتادن پلیس آمریکا نیز شده است، مردم آمریکا احساس می‌کنند جورج فلوید آخرین نفری نیست که به دلیل تبعیض نژادی کشته می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.