به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی در گفت و گو با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما با بیان اینکه پیش از رفتن به مجلس در جلسه هئیت دولت گزارشی از وضعیت مسکن ارائه کردم گفت: هئیت دولت کاملا قاطع وجدی خواستند تا تمامی دستگاه های ذیربط مسکن در کنترل بازار مسکن همکاری کنند چراکه این بازار تنها مربوط به وزرات راه وشهرسازی نیست.
او ادامه داد: تلاطم موجود در بازار مسکن ناشی از نوسانات ایجاد شده در اقتصاد کشور از جمله بازارهای موازی مانند طلا وارز است و قیمت ها در بخش مسکن از شرایط عرضه و تقاضا تبعیت نمی کند بلکه از شرایط موجود در اقتصاد کشور و بازارهای موازی مانند ارز و همچنین نرخ تورم و سایر موارد پیروی می کند.
اسلامی بیان کرد: برای ثبات بازار مسکن نیاز است که تمامی دستگاه ها همکاری کنند. آثار روانی در جامعه و انواع اخبار کذب باعث می شود این بازار دچار نوسان شود بنابراین همه دستگاه های متولی امر اقتصاد باید در این زمینه همکاری کنند .
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه جلسه هم اندیشی با حضور معاون اول رئیس جمهور را تعیین کردیم گفت: با برگزاری یک هم اندیشی و اتخاذ تمهیدات مناسب می توان التهاب حباب گونه ای که در بازار اجاره ایجاد شده و هیچ پایه و اساسی ندارد را کنترل کرد.
او در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کنترل این بخش در نظر گرفته شده است گفت: نباید با اطلاعات غیر دقیق التهاب در جامعه ایجاد کنیم به طور مثال سالانه تعداد مشخصی مسکن در کشور نیاز است. این موضوع که مسکن به دلیل کم کاری دولت تهیه نشده و این امر باعث انباشته شدن نیاز مسکن در کشور شده کاملا غلط است.
اسلامی تاکید کرد: برخی مدعی هستند که به نیازهای مسکن پاسخ داده نشده و عرضه از سوی دولت کاهش یافته و همین باعث شده که تقاضا افزایش یابد که نتیجه آن افزایش یافتن قیمت ها شده که این کاملا اشتباه است.
وزیر راه وشهرسازی گفت: طبق بررسی ها و آمارهای ارائه شده سالانه ۴۰۰ هزار واحد مسکن در کشور نیاز است و حداقل سالانه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی توسط مردم تولید می شود که بخشی برای دهک های متوسط جامعه است و بخشی هم ممکن است لوکس سازی باشد که پاسخگوی دهک یک تا ۷ نیست بنابراین با ارزیابی انجام شده سالانه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور کافی است.
اسلامی اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده برای تولید و عرضه مسکن باید برنامه جامعی داشته باشیم. این برنامه ها تداوم خواهد داشت و ما سعی داریم تولید مسکن در کشور از یک روند طبیعی و پایدار تبعیت کند وافراد جامعه بتوانند صاحب ملک شود.
وزیر راه و شهرسازی به بحث دریافت مالیات از خانه های خالی هم اشاره کرد و گفت: راه اندازی سامانه املاک طبق قانون از سوی وزارت راه وشهرسازی انجام شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و این سازمان باید نسبت به اخذ مالیات اقدام کند .
او افزود : این سامانه در بهمن ماه توسط وزارت راه وشهرسازی رونمایی شده و تمامی دستگاه ها اطلاعات خود را وارد این سامانه کرده اند و سازمان امور مالیاتی باید از تابستان امسال اقدام به شناسایی واحدهای خالی و صدور برگه مالیات کند.
اسلامی تاکید کرد: مالکان این واحدها باید هرچه سریعتر اقدام به عرضه واحدها برای بخش اجاره و یا فروش کنند.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در کنار سامانه املاک، طرح ملی مسکن را در دستور کار خود قرار داده ایم گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت نام کردند که واجدان شرایط در سطح کشور ۸۰۰ هزار نفر هستند.
او تاکید کرد : برای تمامی این اقشار، زمین ومسکن پیش بینی شده است و از سوی دیگر سعی کرده ایم هرچه سریعتر واحدهای مسکن مهر را به اتمام برسانیم به طوری که امروز پرونده مسکن مهر در شهر قم را بستیم.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه علاوه بر اخذ مالیات از خانه های خالی از تمامی سازندگان درخواست کرده ایم که اگر زمین و یا واحد مسکونی نیمه تمام دارند در قالب طرح اقدام ملی مسکن عرضه کنند گفت: در مقابل وزارت راه وشهرسازی زمین مرغوبی را برای ساخت به سازندگان ارائه می کند و بدین ترتیب جریان تولید را ادامه خواهیم داد.
او درباره بورس مسکن هم گفت: با اجرای این طرح سعی خواهیم کرد دلالان و سوداگران را از بازار مسکن دور کنیم.
انتهای پیام/
ساختمان ها و مجتمع های مسکونی خانه های خالی را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند تا مالکین هر چه سریع تر قبل از تخصیص مالیات به ملک شان آنها را برای اجاره یا فروش عرضه کنند تاقیمت ها تعدیا شود