به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست شورای عالی نظام پرستاری اظهار کرد: نظام پرستاری یک جامعه علمی، خدمتگذار و پر تلاش در کشور هستند، که کمتر توجهای به این قشر فداکار میشود.
او ادامه داد: جامعه پرستاری جامعه شناخته شده و برجسته ای است که خدماتش به خصوص در دوره همهگیری کرونا بیشتر دیده شد.
نایب رئیس مجلس با اشاره به مطالبات جامعه پرستاری گفت: در نظام سلامت یک مشکل کلی و اساسی داریم که فقدان یک قانون جامع است. این مشکل هم در حوزه پزشکی و هم پرستاری مشهود است. به همین علت در نحوه مدیریت، تربیت نیروی انسانی، مسئولیت ها، نظام کنترل و نظام پرداخت و تامین منابع مالی در بخش سلامت مشکل داریم.
او بیان کرد: باید قانونی برای نحوه خدمت رسانی، نحوه جذب و تربیت نیرو تعریف شود. پرستارانی که دارای مهارتهایی در این حرفه هستند باید از همه لحاظ با هم برابر سنجیده شوند. همچنین قانون بهرهوری کارکنان سلامت باید ارزیابی و به مشکلات آنها رسیدگی شود.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: حالا که قرار است در شورای عالی نظام پرستاری یک مرکز پژوهشها تعبیه شود، بهتر است به بررسی ابعاد برخی موارد این چنینی پرداخته شود. یکی از مشکلات ما این است که قانونهای تصویب شده اجرا نمیشود و شاید این موضوع به آن جهت است که ما زیادی قانون تصویب میکنیم. پرستاران باید پس از قانون گذاری به حق و حقوق خود برسند.
بیشتر بخوانید
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: ما در این حوزه هزینههای متفاوتی پرداخت خواهیم کرد. باید به نحوه تربیت و نوع خدمات دهی پرستار دقت بیشتری شود. زمانی که بحث تربیت کمک پرستاران مطرح بود همه به یکباره با نام پرستار شناخته شدند در حالی که خدمات دهی متفاوت بود.
او در پایان تصریح کرد: تعداد پرستارانی که در بحران به کمک ما آمدند در مقایسه با جمعیت ۴۵۰ هزار نفری نیروهای وزارت بهداشت زیاد نیست بنابراین وزارت بهداشت باید اولویت ویژه ای برای استخدام و بکارگیری این افراد داشته باشد.
انتهای پیام/