سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روند افزایشی مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی/علت شیب صعودی ابتلا به این ویروس چیست؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در دو هفته اخیر و به ویژه در چند روز قبل به طور مجدد تعداد بیماران مبتلا شیب صعودی و روند افزایشی داشته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر محمد حسین بحرینی نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در خراسان رضوی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به بیماری کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، گفت: میزان ابتلا و شناسایی بیماران در اردیبهشت روند نزولی گرفت، اما در دو هفته اخیر و به ویژه در چند روز قبل به طور مجدد تعداد بیماران مبتلا روند افزایشی داشته است.

او با بیان اینکه بیشتر بیماران شناسایی شده به صورت سرپایی خدمات را دریافت می‌کنند، افزود: مهمترین علت افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به کم توجهی نسبت به توصیه‌های بهداشتی، اصول خود مراقبتی و فاصله گذاری اجتماعی باز می‌گردد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در خراسان رضوی ۱۱۰ روز می‌گذرد و در این مدت در برهه‌های زمانی مختلف شاهد افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به ویژه در ماه‌های اسفند و فروردین بودیم؛ اکنون علی رغم افزایش بیماران، تعداد بیماران بد حال افزایشی نداشته است.
 

بیشتر بخوانید:

بحرینی بیان کرد: در فاصله زمانی ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت حدود ۳ هزار و ۲۵۶ تست پی سی ار برای مراجعه کنندگان سرپایی انجام شد که نتیجه تست ۶۲۰ نفر از این افراد مثبت اعلام شد و به عبارتی ۱۹ درصد افراد مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت به بیماری کرونا مبتلا بودند.

او تصریح کرد: این در حالی است که از هشتم الی ۱۸ خرداد امسال تعداد بیماران سرپایی تست مثبت کرونا به ۳۵ درصد افزایش یافته است.

رئیس ستاد دانشگاهی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: همچنین در بازه زمانی ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت نتیجه آزمایش ۱۵ درصد بیماران بستری مشکوک به بیماری کرونا مثبت اعلام شد که این رقم در مدت ۸ الی ۱۸ خرداد به ۳۴ درصد افزایش یافت.


بستری ۴۰۶ بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

بحرینی با بیان اینکه افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری در مناطق زیر پوشش دانشگاه قابل تامل است، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰۶ بیمار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه بستری هستند که از این تعداد ۱۰۷ بیمار در بخش‌های مراقبت ویژه تحت مراقبت‌های بالینی قرار دارند.

او افزود: تا امروز ۱۱ هزار و ۱۵۸ نفر بیمار حاد تنفسی بستری شدند که از این تعداد بیش از ۸۰ درصد از این بیماران بهبودی کامل پیدا کردند.

 

بهترین راهکار پیشگیری از کرونا خود مراقبتی است

 
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت با بیان اینکه علائم بیماری کووید-۱۹ در افراد مبتلا مختلف است، ادامه داد: این بیماری علاوه بر تنگی نفسی، تب و بدن درد، با علائم مختلف دیگری همچون ضعف وبیحالی، مشکلات گوارشی و پوستی نیز همراه است و بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری رعایت اصول اولیه بهداشتی و خود مراقبتی است.

بحرینی بیان کرد: در صورت بی احتیاطی، این بیماری ممکن است سراغ همه افراد برود و بدون رعایت موارد بهداشتی کسی در برابر این بیماری مصون نیست.

او تصریح کرد: در کنترل و مدیریت بحران علاوه بر مسئولان و کادر بهداشت و درمان، مردم نقش موثری در این حوزه دارند و عملا هر زمان که مردم نسبت به هشدار‌های بهداشتی و رعایت اصول مراقبتی توجه داشته اند تعداد موارد مبتلا نیز کاهش یافته است.


در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی روز‌های خوبی در انتظارمان نیست

 
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت با بیان اینکه به طور قطع با رعایت نکردن اصول بهداشتی نمی‌توان انتظار روز‌های خوبی را در آینده داشت، تاکید کرد: استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، شستن مکرر دست ها، ضد عفونی نمودن سطوح، حتی المقدور خارج نشدن از خانه و مسافرت نرفتن از مهمترین راهکار‌های پیشگیری از کرونا به شمار می‌رود.

بحرینی با اشاره به بازگشایی بسیاری از اماکن، کارخانه‌ها و ادارات، اظهار کرد: باید توجه داشت که در کنار این بحران، چرخ اقتصاد و معیشت مردم نیز در حرکت باشد و برای این موضوع، تدبیر دولت اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند است که شرایط به نسبت به وضعیت عادی بازگردند، اما دستورالعمل‌های بهداشتی و توجه به اصول خود مراقبتی باید رعایت شود.


آینده بیماری کرونا هنوز قابل پیش بینی نیست


او افزود: حتی بزرگترین اپیدمیولوژیست برجسته دنیا هم نمی‌توانند آینده این ویروس را پیش بینی کنند و باید حداقل یک سال از عمر این ویروس بگذرد تا بتوان در خصوص آن نظر قطعی داد.

نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت با بیان اینکه علی رغم پیش بینی‌ها که با گرم‌تر شدن هوا این ویروس ضعیف می‌شود این اتفاق رخ نداد، ادامه داد: این ویروس از طریق قطرات بسیار ریز بزاق، عطسه و صحبت کردن و یا سطوح آلوده انتقال می‌یابد و مردم باید نسبت به این موضوع دقت لازم را داشته باشند.

انتهای پیام//ف. ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.