سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جایگزین خوب برای دارو‌های معده چیست؟

یک متخصص گیاهان دارویی، با بیان اینکه از شیرین بیان می‌توان در رفع ناراحتی‌های معده و انواع زخم‌های گوارشی و گاستریت استفاده کرد، گفت: در بسیاری از موارد این گیاه می‌تواند جایگزین دارو‌های معده شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک داروساز، با بیان اینکه از شیرین بیان می‌توان در رفع ناراحتی‌های معده و انواع زخم‌های گوارشی و گاستریت استفاده کرد، گفت: در بسیاری از موارد این گیاه می‌تواند جایگزین دارو‌های معده شود.

دکتر مریم ناصری  با اشاره به خواص گیاه شیرین بیان، اظهار کرد: شیرین بیان از گیاهان لگومینوز و هم خانواده با نخود و حبوبات است و گل‌های بنفش رنگ دارد.

وی شیرین بیان را یک گیاه علفی با ریشه و ریزم چوبی دانست و افزود: قسمت مورد استفاده این گیاه دارویی مربوط به ریشه و ریزم آن است که به صورت پودر مصرف می‌شود و داخل ریشه زرد یا قهوه‌ای رنگ است.

این دکترای داروسازی، با بیان اینکه شیرین بیان به صورت جوشانده و غلیظ مصرف می‌شود، تصریح کرد: مقداری از پودر شیرین بیان را داخل آب سرد بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه حرارت مستقیم ببیند و بجوشد و بعد از صاف کردن، مورد استفاده قرار گیرد.

ناصری، با اشاره به اثر ضد سرفه و خلط آور جوشانده شیرین بیان، گفت: از این گیاه دارویی در انواع برونشیت‌ها و سرفه‌ها و حالت التهابی گلو استفاده می‌شود و به واسطه طعم شیرین و ملائمی که دارد، علاوه بر اثرات داروی، از آن به عنوان شیرین کننده سایر جوشانده‌ها و دم نوش‌های گیاهی استفاده می‌شود.

این متخصص گیاهان دارویی، با بیان اینکه از شیرین بیان می‌توان در رفع ناراحتی‌های معده و انواع زخم‌های گوارشی و گاستریت استفاده کرد، متذکر شد: در بسیاری از موارد این گیاه می‌تواند جایگزین دارو‌های معده شود.

وی با اشاره به عوارض ناشی از مصرف شیرین بیان، خاطرنشان کرد: افرادی که فشار خون دارند و یا گرفتار بیماری‌های قلبی و کلیوی و کبدی هستند، نباید شیرین بیان مصرف کنند، زیرا فشار خون را بالا می‌برد.

ناصری، یکی دیگر از کاربرد‌های شیرین بیان را کاهش التهاب موضعی دانست و تصریح کرد: از دم کرده و یا جوشانده این گیاه می‌توان به صورت دهان شویه برای رفع التهاب دهان استفاده کرد. همچنین ضماد شیرین بیان برای انواع شکستگی‌های استخوان و رفع التهاب مربوط به دررفتگی و ورم خاصیت دارد.

این دکترای داروسازی، گل ختمی را از خانواده پنیرکیان (مالواسه) دانست و ادامه داد: این گیاه گل‌های زیبایی به رنگ‌های صورتی و بنفش و زرد دارد و از گل و ریشه آن استفاده دارویی می‌شود.

وی گل ختمی را حاوی ترکیبات موسیلاژی دانست و اظهار کرد: این گیاه به خاطر لعابی که دارد قابل استفاده در انواع سرفه‌ها و برونشیت هاست.

این متخصص گیاهان دارویی، به خاصیت ملین و ملائم گل ختمی اشاره کرد و گفت: به واسطه ادرارآور بودن جوشانده این گیاه، مناسب برای بیماران کلیوی است. همچنین در بیماری‌های پوستی مانند اگزما و التهاب پوست، خاصیت نرم کنندگی دارد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.