سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هوشمندسازی خانه با فناوری‌های پیشرفته ایرانی

یک شرکت دانش‌بنیان با بهره‌گیری از نخبگان دانشگاهی اقدام به توسعه به‌روزترین محصولات خانه‌ هوشمند کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داشتن یک خانه هوشمند، خیالتان را از هر بابتی راحت می‌کند.  دیگر نیازی نیست به دلیل روشن ماندن چراغ‌ها، اجاق گاز یا سایر دستگاه‌ها و لوازم خانه از نیمه مسیر به خانه بازگردید.

یک خانه هوشمند امکان مدیریت و نظارت بر روی لوازم خانه را از فواصل بسیار دور برای شما فراهم می‌کند. خانه هوشمند علاوه بر راحتی بیشتر برای صاحبان خانه، صرفه جویی در مصرف انرژی، ایمنی و امنیت بیشتر را نیز در بر دارد. در این خانه‌ها همه وسایل از طریق فناوری اینترنت اشیاء به یکدیگر و به شبکه اینترنت متصل هستند و با گوشی تلفن همراه کنترل و پایش می‌شوند.

پس اگر بخواهیم به صورت خلاصه خانه هوشمند را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم خانه هوشمند در واقع خانه‌ای است مجهز به عملگر‌ها و سنسور‌ها شامل: کلید‌های روشنایی، پریزها، دستگاه‌های گرمایشی-سرمایشی، حسگر‌های امنیتی و سایر دستگاه‌های الکتریکی که کاربر می‌تواند همه این دستگاه‌ها را از راه دور پایش، کنترل و مدیریت کند.

یک شرکت دانش‌بنیان پیشرو در زمینه‌ طراحی و تولید گجت‌های خانه‌ هوشمند از سال ۹۶ با بهره‌گیری از نخبگان دانشگاهی و با به کارگیری پیشرفته‌ترین تکنولوژی حال حاضر اینترنت اشیاء، اقدام به توسعه به‌روزترین محصولات خانه‌ هوشمند کرده است.

علیرضا پورمفیدی، یکی از اعضای این شرکت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این فناوری اظهار کرد: تیم ما اکثراً از فارغ‌التحصیلان دانشگاه علم‌وصنعت هستند. به طورکلی این تیم به بخش‌های بازاریابی و فروش، تحقیق، توسعه، تولید و کنترل کیفیت دسته‌بندی می‌شوند. اعضای بخش تحقیق و توسعه دارای تخصص‌های مهندسی برق-مخابرات، الکترونیک، کنترل و مهندسی کامپیوتر-نرم‌افزار و هوش مصنوعی هستند.


بیشتر بخوانید


او افزود: مراحل تحقیق و توسعه این فناوری کاملا بومی است و در داخل کشور انجام می‌شود. فعالیت تحقیق و توسعه ما از ۳ سال قبل آغاز شده است. اکنون نمونه‌ای تولید کردیم که قیمت آن یک دوم نمونه خارجی است و از نظر کیفیت و کارایی با نمونه‌های خارجی رقابت می‌کند.

پورمفیدی مهم‌ترین مزیت خانه‌های هوشمند را بعد از کاهش مصرف کاربری راحت دانست و تصریح کرد: حفظ امنیت و ایمنی در خانه نیز از این روش به راحتی به دست می‌آید، مثلا در تابستان ساعتی قبل از ورود به منزل می‌توان سیستم سرمایش منزل را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که روشن شده و دما به دلخواه شما تنظیم شود.

او در مورد محصولات تولید شده توسط این شرکت به کلید‌های لمسی، پریز و ریموت کنترل هوشمند اشاره کرد و افزود: فناوری این محصولات مبتنی بر اینترنت اشیاء است، بدین صورت که وسایل خانه با اینترنت اشیاء به هم و به اینترنت متصل هستند و کنترل آنها به وسیله یک نرم افزار روی گوشی تلفن همراه در اختیار صاحب خانه قرار دارد.

پورمفیدی بیان کرد: شرکت ما با طراحی معماری شبکه‌ پیشرفته، پروتکل ارتباط اینترنتی امن، الگوریتم‌های امنیتی پیچیده، سرور‌های ابری مستقل در داخل کشور و اپلیکیشن اختصاصی فارسی، خود را متعهد به حفظ حریم خصوصی کاربران و امنیت و آسایش آنها در استفاده از محصولات خانه هوشمند می‌داند و با روند رو به رشد خود، در جهت توسعه راهکارها، محصولات فناورانه در حوزه اینترنت اشیـاء و تکنولوژی آنها گام برمی‌دارد.

او درباره دیگر ابعاد این فناوری گفت: ساده‌ترین حالت هوشمندی، کنترل از راه دور وسایل خانه است؛ ولی تعریف دقیق‌تر هوشمندی یعنی افزودن قابلیت برنامه‌ریزی به اشیا تا در زمان مشخصی روشن یا خاموش شوند، یا اینکه در صورت وقوع رویدادی یا تغییری در منزل عملکرد آنها هم تغییر کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
من چند سال تو کار هوشمند سازی خانه ام با اطمینان میگم به خاطر باگ های فراوانی که این سیستم های ایرانی داره نمیشه بهشون اطمینان کرد از طرفی خیلی از برد های این دستگاه ها از چین میاد فقط ایران یسری کاور اخر میزاره و برنامه نویسی اخرشو می کنند اخرشم برای مردم نصب میکنیم میگن خسته مون کرد از بس داغون بیا جمعش کنید برا همین دیگه نصب نمی کنیم