سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صرفه‌جویی ارزی ۱.۵ میلیون دلاری با تولید پارو‌های فولادی ضدسایش در تبریز

مدیرعامل ریخته‌گری مجتمع ماشین سازی تبریز گفت: با تولید پارو‌های فولادی ضدسایش از خروج سالیانه ۱.۵ میلیون دلار ارز از آذربایجان‌شرقی جلوگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،رحیمی مدیرعامل ریخته‌گری مجتمع ماشین سازی تبریز گفت: با تولید پارو‌های فولادی ضدسایش برای نخستین بار در این شرکت، از این پس از خروج سالیانه ۱.۵ میلیون دلار ارز از آذربایجان‌شرقی جلوگیری می‌شود.

رحیمی افزود: رویکرد اصلی ما در شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز، تولید قطعات چدنی است، اما با توجه به نیاز دایمی ما و دیگر شرکت‌ها و کارگاه‌های ریخته گری آذربایجان شرقی و حتی سایر مناطق کشور به الکترود‌های ضدسایش سیم جوش‌های آمریکایی برای ترمیم پارو‌های چدنی میکسر، تصمیم گرفتیم که با تولید پارو‌های فولادی از این نیاز خلاص شویم.

او گفت: از آنجا که تهیه سیم جوش‌های ضدسایش خارجی به دلیل نوسان قیمت ارز، دشوار و موجب وابستگی بود، پس از کار تیمی و مشورتی تصمییم گرفتیم که با استفاده از امکانات و زیرساخت‌های موجود در شرکت ریخته گری ماشین سازی، جایگزینی برای استفاده از این سیم جوش‌ها پیدا کنیم.

او افزود: بر این اساس، مهندسان شرکت در یک کار جمعی یکی از کوره‌های شرکت ریخته گری را که از یک دهه قبل بلااستفاده مانده بود، احیا کردند تا با استفاده از ضایعات فولادی موجود در شرکت، برای تولید پارو‌های فولادی و ضدسایش میکسر که از ابزار‌های اصلی کار در کوره‌های برای به هم زدن ماسه جهت قالب ریزی است، اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت ریخته گری مجتمع ماشین سازی تبریز گفت: شرکت ما با ۲۰ تن ریخته گری در روز، سالانه حداقل ۱۲۰ میلیون تومان برای خرید سیم جوش آمریکایی ضدسایش هزینه می‌کرد، در حالی که شرکت ریخته گری مجتمع تراکتورسازی تبریز روزانه ۲۰۰ تن ریخته گری دارد و حجم کار واحد‌های ریخته گری بخش خصوصی در تبریز نیز روزانه به بیش از یکهزار تن می‌رسد که همه ناگزیر از بکارگیری سیم جوش‌های ضدسایش آمریکایی برای ترمیم پارو‌های چدنی میکسر هستند.

او افزود: ما از دیروز قالب ریزی برای تولید پارو‌های فولادی ضدسایش را در کوره القای احیا شده شرکت ریخته گری مجتمع ماشین سازی تبریز آغاز کردیم.

او گفت: با تولید این پاروها، از این پس شرکت‌های بزرگ ریخته گری آذربایجان شرقی و دیگر استان‌های کشور از صرف ارز برای خرید سیم جوش‌های ضدسایش آمریکایی بی نیاز خواهند شد و از خروج سالیانه میلیارد تومان ارز جلوگیری می‌شود.

رحیمی با اشاره به فعالیت ۵۰ واحد ریخته گری بخش خصوصی در تبریز با حدود یکهزار تن ریخته گری قطعه روزانه گفت: بدون شک واحد‌های ریخته گر در شهر‌هایی مانند اصفهان و کرج نیز می‌توانند از پارو‌های ضدسایش فولادی تولیدی ما استفاده کنند.

او افزود: فولاد مورد نیاز برای تولید پارو‌های فولادی ضدسایش را نیز از ضایعات گلوله‌های فولادی تولید شرکت آهنگری ماشین سازی برای شرکت ملی مس ایران تامین می‌کنیم و از بیرون خرید نداریم؛ ضایعات این گلوله‌ها را پیش از این می‌فروختیم، اما، چون درجه سختی شان بالاست، اکنون برای تولید پارو از آن بهره می‌بریم.

شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز با داشتن ۴۰ سال تجربه در زمینه ریخته‌گری انواع آلیاژ‌های آهنی، یکی از بزرگترین شرکت‌های ریخته‌گری در ایران است.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.