وی با اشاره به اینکه بنای معماری تاریخی را نمی توان ارزش گذاری کرد،گفت: اگر چنین بنایی را ارزشگذاری کنیم به این معناست که اگر فردی قیمت آن را پرداخت کند میتواند اثر را از بین ببرد این در صورتی است که ارزش بناها و محوطههای تاریخی بیحد و اندازه است. این امر در خصوص منابع طبیعی و جان انسان هم مصداق پیدا میکند.
مدیرکل اداره کل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی افزود:افرادی که دست به حفاری غیرقانونی در محوطههای تاریخی میزنند به سودای یافتن طلا چنین کاری را انجام میدهند، اما در بیش از ۹۹ درصد محوطههای تاریخی طلا وجود ندارد و دادههای فرهنگی ارزشمندی وجود دارد که در بازار سیاه حفاریهای غیرقانونی ارزشی ندارند. من نمونهای ندیدهام که از طریق حفاری غیرقانونی محوطههای تاریخی ثروتمند شود، زیرا این کار غیرقانونی است و فردی که مرتکب آن میشود، دیر یا زود گرفتار خواهد شد.
احمدی روئینی تأکید کرد:گنج البته طلا که بیشتر افراد در حفاری های غیرمجاز به دنبال آن هستند، افسانه است و طمع یافتن آن باعث میشود که تعدادی از سودجویان با فروش نقشه و دستگاههای گنجیاب بر سر برخی از افراد کلاه بگذارند. این امر به مرور زمان خسارتهای جبرانناپذیری به میراث فرهنگی کشورمان میزند.
مدیرکل اداره کل حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی با اشاره به اهمیت آموزش در پیشگیری از حفاری غیرقانونی در محوطههای تاریخی بیان کرد:وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همواره برنامههای آموزشی برای جلوگیری از حفاریهای غیرقانونی داشته است، اما این وزارتخانه که همیشه به همراه قوه قضائیه و پلیس با حفاریهای غیرقانونی برخورد کرده است، متولی آموزش در کشور نیست و به تنهایی نمیتواند از حفاریهای غیرقانونی در محوطههای تاریخی جلوگیری کند بنابراین به نظر میرسد که اقدامات انجام شده تأثیر چندانی در پیشگیری از حفاریهای غیرقانونی ندارد و رسانهها و متولیان آموزش در کشور باید پای کار بیایند.
انتهای پیام/