او با بیان اینکه امسال در بهترین شرایطی که در بودجه پیشبینی شده ، ۴۹ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد مربوط به محل فروش نفت است، تصریح کرد: قبل از آغاز فعالیت دولت یازدهم کل اعتبار سال ۱۳۹۲ حدود ۲۱۲ هزار میلیارد ریال بود، ولی در دولت تدبیر ۳۳۰ هزار میلیارد ریال به طرحهای عمرانی کشور اختصاص یافت.
رییس سازمان برنامه و بودجه سال ۹۹ را سال پایانی طرحهای اصلی نجات دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: دی ماه سال جاری بهره برداری از تونل انتقال آب به دریاچه آغاز میشود، این تونل حدود ۳۶ کیلومتری در مراحل پایانی ساخت خود است که با بهره برداری از آن در دی ماه سال جاری ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب به سمت دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.
نوبخت با بیان اینکه مشکلی از بابت اعتبارات وجود ندارد، ادامه داد: این پروژه بر اساس ارزش روز بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود و این نوعی سرمایه گذاری برای ایجاد و جلب رضایت خاطر مردم آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و مردمی که به نحوی نگران این دریاچه بودند محسوب میشود و افزایش بیش از ۱۲۶ سانتی متر تراز دریاچه و هزار و ۸۲ کیلومتر مربع مساحت دریاچه نشان از موفقیتی است که دوستان برای تأمین رضایت مردم انجام دادهاند.
او گفت: سال ۹۹ سال جمع بندی همه زحمات شش سال گذشته و اجرایی شدن طرحهای احیای دریاچه محسوب میشود.
نوبخت اضافه کرد: ۱۲ طرح در این خصوص اجرا شد که یکی از مهمترین طرحها احیای دریاچه، انتقال آب از رودخانه زاب و از پشت دریاچه یا سد کانی سیب است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه انتقال آب هم تأمین شده که ۴۵۰ میلیارد آماده تخصیص و مابقی اعتبارات هم طبق زمانبندی تخصیص خواهد یافت و امیدواریم که در ماههای آینده و در بازه زمانی دی ماه شاهد بهره برداری و تکمیل این ابر پروژه باشیم.
معاون رئیس جمهور گفت: طرح احیای دریاچه ارومیه طرح عظیم ملی و جزو مطالبات مردم سراسر کشور و حتی علاقمندان به طبیعت در سراسر جهان بود و مردم دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بخاطر آثار سوء خشک شدن این دریاچه و گردو غبار نمکی نسبت به این موضوع حساستر بودند.
محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در سفری یک روزه از طرحهای ستاد احیای دریاچه ارومیه بازدید کردند.
انتهای پیام/ف