سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ربات ضدعفونی کننده uv در بیمارستان امام خمینی جیرفت رونمایی شد

برای مبارزه با بیماری کرونا، ربات ضدعفونی کننده uv با تلاش و همت پژوهشگران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه جیرفت ساخته و به بیمارستان امام خمینی جیرفت تحویل داده شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، شاپور کوهستانی رئیس دانشگاه جیرفت در مراسم رونمایی از ربات ضدعفونی uv ضمن قدردانی از تلاش تیم پژوهشی دانشگاه گفت: دانشگاه جیرفت در راستای عمل به سیاست جامعه محوری در سال جهش تولید، حمایت از فعالیت‌های پژوهشی که منتج به حل مسائل و مشکلات روز جامعه شوند را به عنوان سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده است.

او افزود: در این راستا تیم‌های پژوهشی متشکل از اعضای هیات علمی متخصص و مجرب و همچنین دانشجویان مستعد و خلاق در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف در دانشگاه تشکیل شده اند تا با دقت و تیزبینی به بررسی و موشکافی مشکلات و مسائل روز جامعه پرداخته و طرح‌هایی را برای رفع این مشکلات و مسائل آماده و به سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه ارائه نمایند.

کوهستانی با بیان این مطلب که پشتیبانی از کارکنان و کادر درمانی بیمارستان‌های جنوب استان که هم اکنون سنگر اصلی مبارزه با ویروس کرونا می‌باشند در اولویت فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه قرار دارد، تصریح کرد: ساخت ربات ضدعفونی کننده UV توسط تیم پژوهشی دانشکده فنی و مهندسی و جهت رفع آلودگی اتاق ها، سالن‌ها و راهرو‌های بیمارستان و تمامی وسایل و تجهیزات داخل آن‌ها و همچنین ضدعفونی هوای داخلی بیمارستان و کف راهرو‌ها وسالن‌ها به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت پیشنهاد شد که با نگاه عمیق و مثبت مدیران این مجموعه نسبت به استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بومی منطقه مورد استقبال آن‌ها قرار گرفته و اجرای این پروژه کلید خورد.

رئیس دانشگاه جیرفت با بیان این مطلب که تیم پژوهشی دانشکده فنی و مهندسی در مدت دو هفته به صورت شبانه روزی و بی وقفه در حال ساخت این ربات بوده اند افزود: دانشگاه جیرفت با پرسنل علمی و پژوهشی متعهد و متخصص تونایی تجهیز تمامی بیمارستان‌ها و سازمان‌های جنوب استان کرمان به این ربات‌های ضدعفونی کننده را داراست.

رئیس دانشگاه جیرفت تجهیز سازمان‌ها و ادارات منطقه به این ربات را در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارزیابی نمود و افزود: تجهیز بیمارستان به این ربات از هزینه اضافی و گزاف مصرف الکل و محلول‌های ضدعفونی کننده و یا نصب لامپ‌های ثابت UV در تمامی اتاق‌ها و سالن‌های بیمارستان جلوگیری می‌کند.

کوهستانی ساخت ربات‌های مبارز با ملخ‌های مهاجر را از جمله طرح‌های دیگر در دست بررسی دانشگاه جیرفت با همکاری سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد.

ایمان گروهی رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت با اشاره به نحوه کار و کاربرد ربات ضدعفونی uv گفت: این ربات قابل کنترل از راه دور می‏ باشد همچنین مجهز به باتری‌های قابل شارژ بوده و بدون اتصال به برق کار می‏ کند.

او افزود: ربات ضدعفونی کننده uv مجهز به پنج لامپ uvc یک متری ۳۰ وات می‌باشد که با تابش اشعه فرابنفش قابلیت رفع آلودگی سطوح، البسه، میز، تخت و تمامی وسایل موجود در اتاق را دارا می‌باشد.

گروهی با اشاره به اینکه هنگام ضد عفونی هیچ فردی در فضای مورد حضور نداشته باشد، تصریح کرد: برای اینکه این لامپ‌ها برای پوست انسان مضر و سرطان‏زا می‌باشند، یک گیرنده و فرستنده ویدیویی روی این ربات نصب شده است تا از خارج از اتاق و از پشت دیوار توسط اپراتور قابل کنترل باشد.

او بیان کرد: دوربین ۳۶۰ درجه نصب شده روی ربات قابلیت انتقال تصویر به فاصله بسیار دور را برای ربات فراهم می‏ کند ربات مجهز به سیستم هشدار صوتی نیز شده است که چند ثانیه قبل از روشن نمودن لامپ‌های UVC بیرونی، هشدار مبنی بر ترک اتاق و بستن درب اتاق را اعلام می‏ کند.

گروهی اظهار داشت: ربات طراحی شده مجهز به لامپ‌های uvc دائمی نصب شده در کف می‌باشد که حین حرکت اقدام به ضدعفونی کف راهروها، سالن‌ها و اتاق‌ها می‏ کند همچنین یک هواکش نیز روی ربات نصب شده است که از طریق چهار فن تعبیه شده روی ربات هوا را مکش کرده و بعد از عبور از فیلتر تعبیه شده روی آن با لامپ‌های uvc ضدعفونی نموده و هوا را مجددا به اتاق باز می‏ گرداند و بدین ترتیب اقدام به ضدعفونی هوای اتاق می‏ کند؛ این قابلیت در گرمای هوای جیرفت که مرتب از وسایل سرمایشی مانند اسپیلیت‌ها در فضای بسته استفاده می‏ شود و عامل مهمی در شیوع ویروس کرونا در منطقه است بسیار موثر می‏ باشد.

رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت گفت: بیمارستان با داشتن یک چنین رباتی دیگر نیاز به نصب لامپ‌های ثابت UVC در تمامی اتاق‌ها نداشته و چرخش این ربات در داخل اتاق‌های بیمارستان تمامی اتاق‌ها را ضدعفونی نموده و به شدت در هزینه صرفه جویی می‏ شود.

ایمان گروهی ضمن تشکر از دانشجویان تیم پژوهشی و سازنده این ربات افزود: محمدکاظم کرمی، سیدهاشم رشیدی، رامین شریک آبادی، رامین مشایخی، محمدرضا حاجبی، فایز پیپر اعضای تیم سازنده این ربات هستند.

اصغر مکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در مراسم رونمایی از ربات ضدعفونی کننده در بیمارستان امام خمینی جیرفت ضمن تشکر از رئیس دانشگاه جیرفت و اعضای تیم پژوهشی دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه گفت: با همکاری دانشگاه جیرفت به همت دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی گیت ضد عفونی کننده هوشمند تحویل دانشگاه داده شد و امروز شاهد دستاورد جدیدی از این دانشجویان هستیم.

او افزود: امیدواریم این شیوه رو ادامه دهیم و استعداد‌های دانشجویان هر روز شکوفا‌تر شود و ما بتوانیم فرمایش مقام معظم رهبری را به معنای واقعی عملی کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: از همه همکاران در حوزه پزشکی و فنی با طرح‌های خاصی که دارند و می‌توانند در امر مبارزه با بیماری کرونا کمک کنند دعوت و حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.