سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه اردک باسترما

در گزارش زیر طرز تهیه اردک باسترما را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اردک باسترما (باسترماپلو) از غذا‌های سنتی استان گیلان است. باسترما به معنی دفن شده است. به این صورت که محتویات این غذا داخل غذا قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود. نحوه سرو این پلو معمولا به صورت قابلمه کوچک تک نفره است، یعنی به تعداد نفرات در ظرف‌های جداگانه درست می‌شود، مزه اش هم به همین است. ریشه اصلی این غذا مربوط به بادکوبه (همان باکو) فعلی می‌باشد. این غذا در شهر‌های آستارا و اردبیل جزء غذا‌های اصلی بوده و در منوی ثابت غذا‌های این استان‌ها قرار دارد.


مواد لازم

اردک متوسط: ۱ عدد
برنج: ۴ پیمانه
مغز گردو: ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۴ عدد
رب ازگیل ترش یا رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

در یک قابلمه مقداری آب ریخته و ۲ عدد پیاز درسته و اردکی را که از شب قبل با مقداری رب ازگیل ترش آغشته کرده ایم (به اندازه ۱ قاشق مرباخوری به کل اردک رب ازگیل ترش می‌زنیم) در درون آب گذاشته و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا اردک نیم پز شود.

زمانیکه مقدار آب خیلی کم شد (به اندازه نصف لیوان آب درون قابلمه ماند)، پیاز‌های درسته را از درون قابلمه بر می‌داریم.

پیاز‌های دیگر را که رنده کرده ایم را در ماهی تابه ریخته و بدون روغن تا حدی تفت می‌دهیم تا آبش کشیده شود.

پس از اینکه پیاز سرد شد، مغز گردو آسیاب شده، رب ازگیل ترش یا رب انار، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و کامل با هم مخلوط می‌کنیم، تا یکدست شود.

مخلوط حاصل را که لونگی نام دارد در داخل شکم اردک قرار می‌دهیم.

برنج را آبکش نموده و حدود یک سوم آن را داخل قابلمه می‌ریزیم.

سپس اردک را داخل قابلمه قرار داده و مجدد باقیمانده برنج را روی اردک ریخته و در قابلمه را می‌گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شود.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.