سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

نرخ هر کیلو مرغ ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان شد

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۳۰۰ تا ۸ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان است.

وی افزود: با توجه به نوسان ۱ تا ۲ درصدی قیمت در طول هفته، تغییرات اندک طبیعی است.

حجت آینده بازار مرغ را تابع صادرات دانست و گفت: علی رغم شرایط کرونا، امسال جوجه ریزی بالای ۱۰۰ میلیون قطعه صورت گرفته است که به سبب نبود تقاضا در بازار، ۱۰ درصد از میزان جوجه ریزی باید صادر شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه شرایط کرونا در استان‌های مختلف غیر قابل پیش بینی است، از این رو مدیریت تولید و صادرات به بحث تعادل قیمت مرغ در بازار کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته است، بیان کرد: سال گذشته در این ایام ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که با توجه به شیوع ویروس کرونا و افت مصرف، جوجه ریزی ۱۵ درصد باید کاهش یابد که متاسفانه این امر محقق نشده است.

این مقام مسئول تعادل قیمت مرغ را منوط به مدیریت جوجه ریزی و صادرات برشمرد و گفت: این در حالی است که بی توجهی به امر مدیریت جوجه ریزی منجر به ضرر و زیان مرغداران شده است.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت مرغ گرم را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخ‌های فعلی بیانگر زیان ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است.

حجت متوسط قیمت جوجه یکروزه را ۲ هزار تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون جوجه یکروزه کمتر از نرخ مصوب در بازار عرضه می‌شود که این امر نشان می‌دهد مرغداران گوشتی و مرغداران مادر به هم وابسته هستند.

جت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

وی با انتقاد از این‌مسئله که قیمت مصوب مرغ ستاد تنظیم بازار با هزینه‌های واقعی تولید فاصله دارد، بیان کرد: با استمرار روند زیان مرغداران کار به جایی می‌رسد که مرغداران به سبب کمبود نقدینگی از چرخه تولید خارج می‌شوند.

حجت ادامه داد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می‌ورزند، از این رو ستاد تنظیم بازار باید از ابزار‌های کنترلی برای فروش نهاده‌ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می‌رسد، امکان نگهداری در سالن‌ها وجود ندارد.

جت با اشاره به اینکه مرغداران طی ۳ ماه اخیر به طور مداوم متضرر شدند، بیان کرد: با توجه به آنکه زیان ۴ ماهه برای هر یک از مرغداران ۲ دوره طول کشیده است، از این رو میزان زیان مرغداران در بازار باید جبران شود.

به گفته وی، با وجود آنکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به زیان و مشکلات مرغداران آگاهی کامل دارند، به همین خاطر بعید است کاری کنند که تولید با مشکل مواجه شود.

وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری بیان کرد: بنابر آمار ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با افزایش وزن مرغ، میزان مصرف دان بالا می‌رود که این امر به سبب برهم زدن ضریب تبدیل به صلاح اقتصاد ملی کشور نیست، در حالیکه با مدیریت وزن مرغ امکان صادرات به بازار‌های هدف وجود دارد.

حجت افزود: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در برخی استان‌ها و کاهش ۲۰ درصدی مصرف نسبت به گذشته، میزان جوجه ریزی تفاوتی نداشته است که اگر مدیریت صحیحی در امر جوجه ریزی صورت نگیرد، زیان واحد‌های مرغ گوشتی و مرغ مادر تداوم دارد.

آماری از صادرات مرغ نداریم

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: با وجود آنکه صادرات مرغ زنده از لب مرز انجام ‌می شود، آمار دقیقی در دسترس نداریم و همچنان منتظریم تا گمرک آمار دقیق را اعلام کند.

حجت در پایان با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ تاثیری چندانی در تعادل قیمت در بازار ندارد، تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلو مرغ شیرینگ پک شده را با نرخ ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان از مرغداران خریداری می‌کند که به سبب افزایش هزینه یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ شیرینگ پک شده، مرغداران تمایلی به عرضه ندارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۸ خرداد ۱۳۹۹
۱-هر کلیو ۱۴۰۰۰ تومان است
۲- بر فرض ارزان شده بگذارید مردم اخر هر ماه یک جوج بزند