وی با بیان اینکه حضرت حمزه نیمه شوال سال سوم هجری قمری در جنگ احد به شهادت رسید، افزود: حضرت وقتی شهید شد، جبرائیل بر پیامبر نائل شد و به ایشان گفت: «اسدالله، اسد رسول الله و سید الشهدا»؛ یعنی به تعبیری این لقبی است که خداوند به حمزه (ع) داده است.
حجتالاسلام کفیل با اشاره به اینکه وجود نورانی حضرت حمزه در گرایش دیگران به اسلام بسیار موثر بود، خاطر نشان کرد: حمزه (ع) آنقدر عظمت دارد که چند آیه از قرآن در وصف ایشان است. خداوند در سوره «احزاب» آیه ۲۳ میفرمایند: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا؛ از میان مؤمنان مردانىاند که به آنچه با خدا عهد بستند، صادقانه وفا کردند. برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین]انتظارند و [هرگز عقیده خود را]تبدیل نکردند». امام باقر (ع) میفرمایند: منظور از «مَنْ قَضَى نَحْبَهُ» حضرت حمزه و جعفر طیار (ع)، و «مَنْ یَنْتَظِرُ» وجود مبارک حضرت امیرالمومنین (ع) است.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود (عج) افزود: خداوند در سوره مبارکه «نساء» آیه ۶۹ نیز میفرمایند: «وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ ۚوَحَسُنَ أُولَٰئِکَ رَفِیقًا؛ آنان که اطاعت خدا و رسول کنند، البته با کسانی که خدا به آنها لطف فرموده یعنی با پیغمبران و صدّیقان و شهیدان و نیکوکاران محشور خواهند شد، و اینان نیکو رفیقانی هستند». پیامبر اعظم (ص) میفرمایند: منظور از «النَّبِیِّینَ» من هستم، همچنین «الصِّدِّیقِینَ» امیرالمؤمنین (ع)، «الشُّهَدَاءِ» حضرت حمزه (ع)، «وَالصَّالِحِینَ» وجود نورانی صدیقه طاهره وفرزندانشان هستند.
حجتالاسلام کفیل با اشاره به اینکه «حمزه» نام محبوب پیامبر (ص) نیز بود، گفت: شخصی نزد پیامبر اعظم (ص) آمد و گفت که خداوند پسر بچهای به ما داده است، نامش را چه بگذارم؟ حضرت فرمودند: «حمزه»! محبوبترین نام نزد من حمزه است او را به این نام نامگذاری کنید.
وی با بیان اینکه در روایات داریم که عرش الهی نگاشته شده که «حمزه»، «اسدالله و اسد رسول الله و سیدالشهدا» است، خاطر نشان کرد: پس از شهادت حضرت حمزه، پیامبر (ص) در کنار جسد ایشان فرمودند: «خدا تو را رحمت کند؛ نسبت به خویشاوندان در زمینه صله رحم جدی بودی و همیشه دنبال کار خیر بودی». امیرالمؤمنین (ع) نیز در وصف حمزه میفرماید: «عمویم حمزه، جهنم را از دوستدارانش دور میکند».
حجتالاسلام کفیل به خاطراتی از یکی از علما در سفر حج اشاره کرد و گفت:شیخ حسین فاضلی که از اولیا بودند، میفرمود سفر اولی به حج رفتم روحانی کاروان آیت الله دستغیب بود. وقتی مدینه نزد قبر حمزه رفتیم، هر کسی هر چه میخواهد به او میدهد. من ۲۰ بار سفر حج خواستم و به دعایی که سر قبر حمزه کردم، دعایم مستجاب و این تعداد سفر نصیبم شد. ان شاالله که خدا توفیق دهد تا رهرو راه حمزه (ع) باشیم و از شفاعتش بهرهمند شویم.
«حمزة بنعبدالمطلب» عموی باوفای پیامبر اعظم (ص) و از حامیان مهم دعوت رسول الله (ص) بود که حتی قبل از اسلام آوردن نیز در مقابل آزار مشرکان میایستاد. حمزه از بزرگان قریش بود و از این رو، با مسلمان شدنش، از میزان آزار قریش نسبت به پیامبر (ص) کاسته شد. ایشان پس از سالها جهاد و قرار داشتن در رکاب پیامبر اعظم (ص) و تبلیغ دین اسلام، در جنگ احد همزمان با ۱۵ شوال سال سوم هجری به شهادت رسید.
منبع: فارس
انتهای پیام/