یکی از بانوان غیزانیه نیز گفت: اگر آب باشد مهاجرت صورت نمیگیرد و اهالی در روستا میمانند. بیماریهای انگلی در روستا داریم که به علت استفاده از آب ناسالم ایجاد شده اند. انشاءالله آبرسانی که انجام شود، مردم راحتتر کشاورزی و دامپروری میکنند.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سالها بود که بی آبی در غیزانیه صدای اهالی را درآورده بود، عمده ساکنان این منطقه روستاییانی هستند که معیشت خود را از راه کشاورزی و دامداری میگذرانند.
مردم غیزانیه برای ادامه حیات خود و احشام نیازمند آب هستند. گرچه لولههای پیچ در پیچ نفت از چند قدمی روستاهای این منطقه میگذرد و غیزانیه قطب نفتی خوزستان است، اما تاکنون آش دهان سوزی برای ساکنان منطقه نبوده است. غیزانیه همچنین یکی از کانونهای ریزگرد در استان خوزستان به شمار می رود. گرد و خاک مردم را آزار میدهد.
بیشتر بخوانید
اهالی غیزانیه که سالها معترض بودند و صدای آنها به جایی نرسیده بود، اقدام به بستن جاده مهم و ترانزیتی اهواز به امیدیه کردند. اعتراضات در این مسیر با اهمیت، پس از حضور نیروهای انتظامی به حالت عادی بازگشت، هر چند برخی نسبت به عملکرد غیرحرفهای اتفاقات رخ داده میان پلیس و مردم، معترض هستند، اما به هر حال صدای اعتراض مردم غیزانیه به مسئولین بالا دستی رسید.
استانداری و آب و فاضلاب خوزستان دست به کار شده و دستور ویژه رئیس جمهور نیز برای حل مشکل آب شرب غیزانیه به غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان ابلاغ شد که او نیز از به بهره برداری رسیدن فاز اول آبرسانی به غیزانیه در هفته آینده خبر داد.
بیشتر بخوانید
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه طرح آبرسانی به غیزانیه از ابتدای سال ۹۶ آغاز شد،گفت: فاز اول این طرح تا هفته آینده و پیش از موعد اعلام شده به مرحله اجرا میرسد و آبرسانی پایدار به ۳۴ روستا اصلی مشرحات و غیزانیه بزرگ، انجام میشود.
او در خصوص فاز دوم بیان کرد: اقدامات برای آماده سازی بخش دوم به طول ۶ کیلومتر آغاز شده و با بهره برداری از این طرح، آبرسانی پایدارتر میشود و شرایط آبرسانی به روستاهای پایین دست بهبود مییابد
بیشتر بخوانید
شریعتی بیان کرد: برای روستای سودان نیز یک خط لوله به منظور آبرسانی ایجاد شده است که امیدواریم تا ۴۵ روز آینده آبرسانی پایدار به همه بخش غیزانیه انجام شود. البته در جلسهای که با آب و فاصلاب خوزستان در بخش شهری و روستایی و مدیران وزارت نیرو برگزار شد، تنشهای آبی در استان بررسی شد و اگر همه برنامهها به خوبی پیش برود آب به ۵۰۰ روستا در استان می رسد.
صادق حقیقی پور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان که پیشتر از بهره برداری پروژه آبرسانی در هفته آینده اطلاع داده بود در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بر اساس وعده از پیش گفته شده طرح آبرسانی به دهستان غیزانیه به طور آزمایشی مورد بهره برداری قرار گرفت و هم اکنون مرحله تست و شستشو خطوط در حال انجام است. از فردا نیز این خط به طور کامل وارد مدار بهره برداری میگردد و ما آمادگی برای افتتاح رسمی این طرح را داریم.
او افزود: در این طرح که ویژگی آن شامل بازسازی و توسعه تاسیسات تامینی و تولید در تصفیه خانه آب واقع در شهر شیبان از محل رودخانه کارون، ۲۴ کیلومتر خط انتقال به قطر ۶۰۰ میلی متر از خطوط لوله (که از جنس پلی اتلین و جی آر پی بودند) و همچنین بازسازی و توسعه ایستگاه تقویت فشار صفیره بوده که در مجموع ارزش این طرح حدود ۴۵ میلیارد تومان است.
حقیقی پور بیان کرد: طرح دوم نیز شامل انتقال آب از بخش غیزانیه به مشرحات بوده و حدود ۴۳ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع برای حدود ۸ روستا از این دهستان را شامل می شود که تاکنون فاقد شبکه توزیع آب شرب بوده اند. محل تامین آب نیز از کانال «کوت امین» و از کانالهای منشعب شده رودخانه کارون است که آماده بهره برداری قرا گرفته و هزینه ای حدود ۳۰ میلیارد تومان برآورد میشود.
نیسی نماینده مدیرکل آب و فاضلاب روستایی در پروژه غیزانیه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: بخش اول لوله گذاری زودتر از موعد انجام شده و هم اکنون مشغول آزمایش و شستشوی لولهها هستیم که تا ۲ روز آینده آماده آبرسانی به غیزانیه میشود. به وسیله این طرح ۳۷ روستای غیزانیه از آب آشامیدنی پایدار بهره مند میشوند. فاز دوم نیز آماده شروع به کار بوده و در روزهای آینده کار آغاز می خورد.
بیشتر بخوانید
مسئولان از اتفاقات مشابه جاده اهواز امیدیه جلوگیری کنند
اقدامات انجام شده فوری از سوی مسئولان استانی و کشوری نشان دهنده عزم راسخ برای حل مشکلات منطقه غیزانیه است. هر چند این دست فعالیت ها پس از اعتراضات مردم و ایجاد سر و صدا گسترده صورت گرفته و در نتیجه لازم است تا مسئولین با رفع مشکلات آبرسانی به دیگر روستاها از رخ دادن اتفاقاتی مشابه آنچه در جاده اهواز به امیدیه شاهد بودیم جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید
گزارش از ساسان ناصری زاده
انتهای پیام/ن
بعد از 40 سال .هم وطن ها گلم بی اب بودند
حتما باید کانالهای معاند در این مورد برنامه بسازند
تا چشم و گوش دست اندرکاران ببیند و بشنود
همین دست اندرکاران با عدم کارایی سوزه دست این کانالها
برای ساختن برنامه میشوند
بابا خجالت بکشید
خداروشکر که باهمدلی مسئولان این کار به سرانجام رسید امیدوارم مشکلات تمامی مناطق مشابه این بخش مرتفع گردد تا مردم ایران ما از حداقل حقوق خود برخوردار شوند