سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون هماهنگی توزیع توانیر مطرح کرد؛

تولید هر ۱۰۰۰ مگاوات برق، ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد

رخشانی مهر گفت: برای هر هزار مگاوات تولید برق حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که این رقم صرفا برای بخش نیروگاهی است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامعلی رخشانی مهر معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: در بسیاری از ساعات روز با وجود اینکه می‌توان از نور طبیعی خورشید برای تامین روشنایی مورد نیاز منازل و یا ادارات استفاده کرد، اما عملا شاهد انجام این اقدام نبوده‎ایم که نقش مهمی در کاهش مصرف برق خواهد داشت.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در زمینه استفاده از سیستم‌های سرمایشی نیز که بخش اعظمی از پیک مصرف برق را به خود اختصاص داده‎اند، می‌توانیم با تنظیم دمای کولر‌های گازی بر روی عدد ۲۴ و یا استفاده از دور کند کولر‌های آبی شاهد کاهش محسوس مصرف برق مشترکان باشیم.

رخشانی مهر با تاکید بر اینکه بایستی رفتار مصرفی خود را در ساعات اوج بار تغییر دهیم، گفت: اوج مصرف برق کشور هرساله بین اول تیر تا پانزدهم مرداد رخ می‌دهد؛ بر همین اساس لازم است مشترکان در ساعات اوج بار (۱۳ تا ۱۷) این مقطع از سال مصرف بهینه را در دستور کار قرار داده و استفاده از وسایل پرمصرف مانند لباس شویی، اتو و غیره را به ساعات کم مصرفی منتقل کنند.

او ادامه داد: از میان ۶۰ هزار مگاوات پیک مصرف برق کشور حدود چهار تا پنج هزار مگاوات از این رقم صرفا برای ۱۰ تا ۲۰ روز از سال و آن هم بین ساعت ۱۳ تا ۱۷ مورد نیاز است که برای تامین انرژی مورد نیاز این بخش بایستی هر ساله سرمایه گذاری قابل توجهی صورت بگیرد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: برای هر هزار مگاوات تولید برق، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که این رقم صرفا برای بخش نیروگاهی است و هزینه‌های مربوط به انتقال و شبکه‌های توزیع در آن لحاظ نشده است.

رخشانی مهر اضافه کرد: سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی در این بخش صرفا برای تامین برق ۱۰۰ ساعت از پیک مصرف سال است؛ از این رو در تمامی دنیا مصرف بهینه در زمان اوج بار در دستور کار قرار گرفته است تا نیازی به این حجم از سرمایه گذاری در بخش نیروگاه‌ها و شبکه‌های انتقال برق نباشد.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود وقوع بارندگی‌های مناسب چرا همچنان بر لزوم مصرف بهینه برق در کشور تاکید می‌شود، گفت: در بهترین شرایط میانگین تولید نیروگاه‌های برقابی بیش از ۹ هزار مگاوات نخواهد بود که با توجه به سقف ۶۰ هزار مگاواتی اوج بار نمی‌توان انتظار داشت که با وقوع بارندگی‌های مناسب دیگر مشکلی برای تامین برق کشور وجود نخواهد داشت.


بیشتر بخوانید: استفاده از لوازم کاهنده مطمئن‌ ترین روش در کاهش مصرف آب


معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر به مسئله افزایش تعرفه برق مشترکان اشاره کرد و گفت: تعرفه تمامی مشترکان حدود هفت درصد افزایش پیدا کرده است که مشترکان در صورت رعایت الگو و کاهش مصرف برق نسبت به سال گذشته مشمول تخفیف خواهند شد؛ به طوری که در سال ۹۸ حدود ۱۰۶ میلیارد تومان برای مشترکان خانگی و بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان برای مشترکان صنعتی، کشاورزی و غیره پاداش خوش مصرفی تعلق گرفته بود.

رخشانی مهر با تاکید بر اینکه مشترکان پرمصرف مشمول افزایش ۱۶ درصدی تعرفه برق خواهند شد، گفت: در سال گذشته حدود ۸۶ درصد مردم الگوی مصرف را رعایت کرده بودند که این رقم در مقایسه با آمار ۷۹ درصدی سال ۹۷ رشد قابل توجهی داشته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.