سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه سس تند و خوشمزه خانگی

بر خلاف خیلی از مردم که معتقدند سس تند و تندی برای سلامت بدن خطرناک است طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که تندی فواید بسیار زیادی دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سس تند همان طور که از اسمش پیداست تند است. سس تند انواع مختلفی دارد و به صورت‌های مختلف و با مواد مختلف تهیه می شود. معمولا در بسیاری از کشور‌ها شهر‌هایی وجود دارند که تبحر خاصی در تهیه این سس دارند. سس تند انواع مختلفی دارد که از درجه کم تندی آغاز میشود تا آن مدلی که شاید کمتر کسی بتواند از آن استفاده کند و درجه تندی کم و زیاد آن بسته به نوع فلفل و میزانی است که در آن استفاده می‌شود.

از جمله کشور‌هایی که به میزان زیاد از فلفل و سس تند استفاده می‌کنند می‌توان هندوستان و مکزیک را نام برد که غذاهایشان به تندی معروف است. در ایران مردم خوزستان علاقه زیادی به تندی دارند و فلفل یکی از چاشنی‌های اصلی غذایشان به حساب می‌آید.

بر خلاف خیلی از مردم که معتقدند سس تند و تندی برای سلامت بدن خطرناک است طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که تندی فواید بسیار زیادی دارد. غذا‌های تند می‌توانند برای کم کردن اشتها و کمک به کاهش وزن استفاده شوند که امری منطقی است، زیرا بعد از سوختنِ دهان‌تان به‌دلیلِ تندی غذا، ترجیح می‌دهید از غذا خوردن دست بکشید. هزاران نوع فلفل تند وجود دارد که فواید غذایی مشابهی هم دارند. مثلا فلفل چیلی سبز کالری، قند، چربی و کربوهیدرات پایینی دارد، فاقد کلسترول است و مقدار زیادی ویتامین سی دارد.

ویتامین سی با افزایش سوخت‌وساز، توسعه‌ی بافت‌های پیوندی، بیوسنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی، عملکرد ایمنی، التیام زخم‌ها و جذب آهن ارتباط دارد. به‌علاوه این ویتامین یک آنتی اکسیدان است، یعنی رادیکال‌های آزاد را که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، از بین می‌برد. ویتامین سی برای سلامت پوست، دندان‌ها و استخوان‌ها لازم است و حتی به پیشگیری از بیماری اسکوربوت هم کمک می‌کند. کپسایسین در فلفل تند، سس‌های تند و سالسا‌ها وجود دارد. در فلفل تند، کپسایسین در بافتی که دانه‌ها را نگه می‌دارد، متمرکز شده است. دانه‌های فلفل هم ممکن است تند باشد، اما برخلاف باور عامه، این تندی از خود دانه‌ها نیست، تندی آن‌ها به‌دلیل کپسایسینی است که از بافت‌های اطراف‌شان جذب کرده‌اند.


مواد لازم

زرده تخم مرغ سفت شده: ۴ عدد
روغن زیتون: نصف فنجان
فلفل سیاه یا قرمز: ۲ قاشق چای خوری
زعفران: ۱ نوک قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت

-ابتدا تخم مرغ‌ها را می‌گذاریم کامل بپزند.

پس از سفت شدن تخم مرغ‌ها اجازه می‌دهیم تا آن‌ها سرد شوند، سپس تخم مرغ‌ها را از پوست جدا می‌کنیم.

زرده را از سفیده جدا کرده و در کاسه‌ای می‌ریزیم.

زرده‌ها را خوب له می‌کنیم.

سپس زعفران را در کمی آبجوش حل می‌کنیم تا رنگ زعفران باز شود.

سپس روغن زیتون، فلفل و نمک را کم کم به زرده له شده اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا تمام مواد مخلوط شود.

در این مرحله سس را از صافی رد می‌کنیم تا کاملا نرم شود و مواد اضافی در داخل صافی بماند.

در صورت امکان می‌توانید دو قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو به سس اضافه کنید.

سس شما در این مرحله آماده مصرف است.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.