زهرا رمضانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل خشکی دهان گفت: زمانیکه بزاق کافی برای مرطوب نگه داشتن دهان به اندازه کافی در دهان تولید نشود میگوییم فرد به خشکی دهان مبتلا شده است، خشکی دهان اغلب به دلیل درمانهای طاقت فرسای بیماران صعب العلاج حاصل میشود، زیرا برخی از بیماریها همانند سرطان و دیابت مستقیما روی خشکی دهان تاثیر میگذارند.
او افزود:کاهش بزاق دهان یکی از آزاردهندهترین مشکلات دهان است به طوریکه همین موضوع میتواند در کاهش اشتها و عدم لذت بردن از غذای مصرفی افراد تاثیر گذار باشد. به طورکلی خشک شدن دهان یکی از علائم شایع در میان بیماران سرطانی است که تحت شیمی درمانی و یا پرتو درمانی قرار میگیرند و در بیشتر مواقع این خشکیهای دهان غیرقابل برگشت است و سیستم ایمنی بدن افراد را تضعیف میکند.
این متخصص داخلی عمدهترین دلیل خشکی دهان را پس از بیماری سرطان در مصرف داروهای قوی دانست و گفت:مصرف انسولین در بیماران دیابتی، داروهای اعصاب، فشارخون، افسردگی میتواند خشکی دهان غیر قابل برگشت برای افراد داشته باشد. البته برخی از افراد در ۶۰ سالگی به دلیل کهولت سن و تغییرات بدنی همیشه از خشک شدن دهان گلایه دارند.
رمضانی در ادامه درباره مشکلات ناشی از خشکی دهان گفت: از شایعترین عوارض خشکی دهان میتوان به پوسیدگی دندان ها اشاره کرد، زیرا با خشک شدن دهان، بزاقی برای شویندگی دندان وجود ندارد و این موضوع به پوسیدگی دندان افراد میانجامد.
او راههای بهبود خشکی دهان را در مصرف میوههای آبدار دانست و بیان کرد: مصرف میوههای آبدار، مایعات فراوان علی الخصوص مصرف روزانه ۸ لیوان آب و پرهیز از مصرف مواد قندی و انواع مواد غذایی فرآوری شده و نوشیدنیهای گازدار از راههای درمان خشکی دهان است.
رمضانی گفت: با توجه به عوارض بیش از حد خشکی دهان، به تمام هموطنان توصیه میشود برای پیشگیری از این موضوع با مراجعه به پزشک متخصص نسبت به درمان بیماری خود اقدام کنند.