به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نظر میرسد بیمارانی که براثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند، یا شدیداً به بیماری کووید ۱۹ مبتلا بودهاند، دچار کمبود ویتامین K بودند.
محققان در حین مطالعه بیمارانی که در بیمارستان کانیسیوس ویلهلمینا (Canisius Wilhelmina) در یکی از شهرهای هلند بستری شده بودند، فواید ویتامین K را پس از کشف ارتباط بین کمبود این ویتامین و پیامدهای آن بررسی کردند.
ویروس کرونا باعث لخته شدن خون شده و منجر به الیاف الاستیکی در ریهها میشود. ویتامین K که از طریق مواد غذایی مصرف میشود، در دستگاه گوارش جذب شده و پروتئینهای ضد انعقاد خون تولید میکند که میتواند در برابر بیماریهای ریوی از این عضو، محافظت کند.
محققان هلندی اکنون به دنبال تأمین بودجه برای کارآزمایی بالینی تحقیق خود هستند، اما دکتر راب جانسن، دانشمندی که روی این تحقیق کار میکند، با توجه به یافتههای اولیه، جذب ویتامین K را موثر در مقابله با ویروس کووید- ۱۹ دانست.
او افزود: اکنون که این بیماری در سراسر جهان وجود دارد و در اوج خود است، تأمین ویتامین K هیچ عوارض جانبی ندارد.
این محقق هلندی به مصرف مکملهای ویتامین K توصیه کرد وگفت: حتی اگر این ویتامین کمکی در مقابله با کووید- ۱۹ نکند، مصرف آن میتواند برای رگهای خونی، استخوانها و ریهها مفید باشد.
این پزشک افزود: ما دو نوع ویتامین K۱ و K۲ داریم، ویتامین K۱ در اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات سبز، زغال اخته، انواع میوه و سبزیجات وجود دارند و ویتامین K۲ در پنیر هلندی و پنیر فرانسوی یافت شده و بهتر جذب بدن میشود.
این محقق هلندی افزود: طی کار کردن با یک دانشمند ژاپنی در لندن متوجه این موضوع شدم که در مناطقی از ژاپن که در آن تعداد زیادی ناتو (غذای سنتی ژاپنی حاصل از تخمیر سویا) میخورند، هیچ مرگی بر اثر کووید- ۱۹ اتفاق نمیافتد.
این تحقیق که با همکاری مؤسسه تحقیقات قلبی و عروقی ماستریشت (Maastricht)، یکی از بزرگترین موسسههای تحقیقات قلبی و عروقی اروپا انجام شده، ۱۳۴ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ (بین ۱۲ مارس و ۱۱ آوریل) که در بیمارستان بستری بودند را با ۱۸۴ بیمار با سن مشابه که به این بیماری مبتلا نبودند را مورد بررسی قرار داد.
جونا واک، دومین محقق این پژوهش، گفت: قصد داریم تا مبتلایان به کرونا را که دارونما یا ویتامین K دریافت میکنند، بررسی کنیم و همچنین به این بیماران به میزان کافی ویتامین K بدهیم تا پروتئینی که بر اثر مصرف این ویتامین تولید میشود از ریههای محافظت کند و از بیخطر بودن آن آگاه شویم.
ویتامین k در کمک به انعقاد خون و جلوگیری از انعقاد خون نقش دارد همچنین این ویتامین در سلامت استخوانها نقش دارد.
همچنین این ویتامین خطر خونریزی در بیماریهای کبدی، یرقان، سوء جذب و یا خطر خونریزی در اثر مصرف بلند مدت آسپیرین و آنتی بیوتیکها را کاهش میدهد.
به دلیل اینکه نوزادان تازه متولد شده در معرض خونریزی هستند، به آنها این ویتامین را تزریق میکنند.
ویتامین k علاوه بر ساخت پروتئین لازم برای تشکیل لختههای خون، چندین پروتئین دیگر برای خون، استخوانها و کلیهها نیز تولید میکند.
محققان معتقدند که افرادی که مواد غذایی حاوی ویتامین K را بیشتر مصرف میکنند، به انواع سرطانها به خصوص سرطان ریه و پروستات کمتر مبتلا شده یا کمتر بر اثر سرطان میمیرند.
مطالعات نشان داده ارتباط مستقیمی میان مصرف این ویتامین و کاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛ هر چند چگونگی این ارتباط به درستی شناخته نشده است.
ویتامین K در این مواد غذایی وجود دارند:
_سبزیجات برگ دار تیره رنگ
_ پیازچه
_ کلم بروکسل
_ کلم بروکلی
_ فلفل قرمز، زردچوبه
_ مارچوبه
_ خیارترشی
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/