به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طراحی سایت بر پایه نیاز و اهداف خاصی انجام میشود. به طور کلی هر فردی که در زمینه کاری خود، به تجارت الکترونیک نیاز داشته باشد، قطعا برای شروع هر نوع فعالیت اقتصادی به داشتن سایت نیز نیاز خواهد داشت. در واقع هر کسبوکاری هرچند کوچک نیز برای معرفی محصولات و خدمات خود نیاز به طراحی سایت دارد. به عبارتی یک سایت می تواند نقش یک بروشور تبلیغاتی را با امکاناتی بیشتر برای شما داشته باشد. سئو نیز در واقع بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است. در سئوی سایت باید کلمات کلیدی سایت و خود نوشته به صورت هدفمند در آن قرار گیرند. برای اینکه طراحی وبسایت چه امکاناتی را شامل می شود و با سئوی سایت نیز بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ضرورت طراحی سایت
شما با داشتن یک سایت اینترنتی میتوانید به راحتی محصولات خود را به بازدیدکنندگان خود معرفی کنید و توضیحات لازمه را درباره محصولات خود در اختیار آنان قرار دهید. داشتن یک سایت در کسبوکار، علاوه بر افزایش اعتبار شما، باعث افزایش مخاطبان بیشتر به سمت کسبوکار شما میشود. در حقیقت شما با داشتن یک سایت حرفهای بـرای کسبوکار خود، این پیام را به مشتریان خود میدهیدکـه کسبوکار شما حرفه ای است و در کسبوکار خود بهروز هستید. بسیاری از کسب و کارها بدون داشتن سایت، نمی توانند در میدان رقابت بمانند. . طراحی سایت باید با کیفیت بسیار مناسب و نوآوریهای خاص و گرافیک حرفهای و بهروز بودن، سئوسایت قوی، توانایی دیده شدن و رقابت در بازارهای بین المللی را دارا باشد. به کمک وب سایت ها می توان بدون حد و مرز با مشتری ها ارتباط داشت و خدمات ارائه داد. اطلاع رسانی، تبلیغات، خرید و فروش محصولات، یافتن و ارتباط با مشتری، پشتیبانی از خدمات یا محصولات و بسیاری مسائل دیگر به کمک وب سایت، برای هر کسب و کار و فردی امکان پذیر است.
روش های طراحی سایت
وب سایت ها از لحاظ طراحی به دو دسته استاتیک و دینامیک تقسیم میشوند.
1- سایتهای استاتیک به گونهای هستند که محتوای آن توسط برنامه نویس یا طراح سایت تهیه می شود و توسط مدیر سایت قابل تغییر نیستند. وب سایتهای استاتیک برای هر گونه تغییرات، نیازمند طراح سایت هستند. سایتهای استاتیک از لحاظ فنی به دو روش HTML و فلش طراحی میشوند. سایت های فلش معمولا از لحاظ بصری از سایتهای HTML زیباتر هستند، اما دو ایراد بزرگ دارند. یکی پر حجم بودن سایت است که باعث دیر لود شدن سایت میشود و دیگری اینکه موتورهای جستجو، محتویات فلش را نمی توانند بخوانند، از این لحاظ این سایتها برای کسب رتبه های بالاتر نمی توانند رقابت کنند.
2- سایتهای دینامیک برخلاف سایتهای استاتیک در بسیاری از بخشها قابل تغییر میباشند و مدیر سایت بدون داشتن دانش عمیق برنامه نویسی، میتواند سایت را مدیریت کند، یا اینکه تغییرات دلخواه را اعمال کند، محتوا به سایت بیافزاید یا صفحات جدید بسازد. سایتهای دینامیک یا پویا از لحاظ فنی به صورت کلی به دو دسته وب سایتهای فلش دینامیک و وب سایتهای مبتنی بر برنامه نویسی تقسیم میشوند.
طراحی سایت شامل چه امکاناتی میشود؟
مراحل راهاندازی یک سایت
برای راهاندازی سایت باید سه مرحله کلی طی شود. در مرحله اول باید نام یا دامنه ای برای سایت ثبت شود. دامنه سایت بهتر است متناسب با نوع خدمات سایت انتخاب شود. مرحله دوم طراحی سایت است که توسط طراح یا برنامه نویس انجام میگیرد. مرحله سوم، پس از آنکه طراحی سایت انجام شد. برای آنکه در بستر وب و در دسترس کاربران قرار گیرد، نیاز به یک وب سرور دارد، که در اصطلاح به این مرحله هاستینگ نیز گفته می شود. در نهایت ارتباط بین دامنه و هاست از طریق این سرور انجام میگیرد و از طریق اینترنت برای کاربران قابل مشاهده خواهد بود.
طراحی سایت باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
1- قالبهای سایت باید کاملا اختصاصی و متناسب با نیاز شما باشد. طراحی اختصاصی یک قالب خاص میتواند تفاوتهای بینظیری بین سایت شما و سایتهای رقیب رقم بزند.
2- موردپسند بودن برای کاربران از ویژگیهای دیگر طراحی وبسایت میباشد. در صورتی که قصد جذب مشتری از طریق سایت را دارید باید بازدیدکنندگان که مشتریان بالقوه شما هستند، از حضور در سایت شما حس خوبی داشته باشند.
3- از ویژگیهای دیگر طراحی سایت، سازگاری آن با تمام مرورگرها، انواع تبلتها و تلفنهای همراه میباشد.
4- از ویژگیهای دیگر طراحی وبسایت حرفه ای سازگاری میباشد.
5- امنیت بالای سایت از ویژگیهای دیگر طراحی سایت است. هک شدن سایت یکی از مشکلاتی است که به وفور رخ میدهد و نگرانیهای فراوانی را به وجود میآورد.
6- دارا بودن سئو سایت قوی از دیگر ویژگیهای طراحی وبسایت است. بررسی دقیق المانهای کدنویسی موثر در سئو سایت و بهینه سازی کدنویسی مطابق با استانداردهای وب در طراحی سایت مهم میباشد.
چطور یک سایت ارزشمند داشته باشیم؟
طراحی سایت به تنهایی کاری از پیش نمی برد و شما یا کسب و کارتان را در مرکز توجهات قرار نمی دهد. آنچه که پس از ساختن سایت مهم است و سایتی را با ارزش می کند، بهینه بودن و محتوای ارزشمندی است که درون سایت قرار می گیرد. فرقی نمی کند که سایت از چه نوعی باشد، در نهایت شما باید با تعداد زیادی از رقبا که در حیطه کاری شما فعالیت دارند، رقابت کنید. اینجاست که اهمیت بهینه سازی و محتوای ارزشمند مشخص میشود. هر بار که کاربری کلمه یا جمله ای را در کادر جستجوی مرورگرش وارد میکند، نتایج زیادی پیش رویش لیست میشوند، که معمولا در صفحات متعدد و در هر صفحه ده مورد لیست می شوند.
چطور موتورهای جستجو تصمیم می گیرند که کدام سایت در صفحه اول نمایش داده شود؟
هر موتور جستجو الگوریتمهای بسیاری برای رتبه بندی سایتها دارد. گوگل برای خواندن سایتها و طبقه بندی آنها، الگوریتمها و معیارهایی دارد و به کمک رباتها و روشهای مختلف، صفحات یک سایت را میخواند و با توجه به محتوای موجود تصمیم میگیرد که چه رتبه ای به سایت بدهد. سئو، رفتار موتورهای جستجو را، مطالعه و محتوای وب سایت ها را بر اساس آن بهینه سازی می کند. مواردی مثل محتوای ارزشمند و غیر کپی، کلمات کلیدی متناسب، تصاویر بهینه شده، سرعت بارگزاری سایت، واکنش گرا یا ریسپانسیو بودن سایت، تعداد بازدیدکنندگان، میزان رضایت کاربران و مواردی از این دست، موجب می شوند که سایت شما ارزش پیدا کند و در نتایج بهتر ظاهر شود. در واقع موضوع SEO، سازگار کردن سایت شما با فهم کاربران و منطق موتورهای جستجو است. انجام سئو سایت و بهینه سازی سایت، به موتورهای جستجو کمک میکند تا موضوع و اهمیت هر صفحه و میزان کیفیت آن را بهتر متوجه شوند.
چطور سایت را برای موتورهای جستجو بهینه کنیم؟
بحث سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، خیلی گسترده میباشد. منظور از یک سایت بهینه، یعنی کاربران با کمترین زحمتی به محتوای مورد نیازشان برسند. سئو به مجموعه تکنیکهایی گفته میشود که به سایتها کمک می کند تا برای استفاده کاربران به بهترین شکل در آیند. معمولا برای بهینه کردن سایت به دو روش عمل میشود، که به آنها سئوی داخلی و سئوی خارجی گفته می شود. سئوی داخلی به تکنیک هایی که بر روی قالب، کدهای HTML و محتوای سایت انجام می شود و به مواردی مانند ریسپانسیو بودن سایت، سرعت سایت، بهینه سازی کدهای HTML، متاتگها، کلمات کلیدی و مهمتر از همه محتوای ارزشمند گفته میشود و سئوی خارجی نیز به بهینه سازیهایی که خارج از سایت صورت می گیرند و مواردی مانند لینک سازی و اشتراک گذاری محتوای سایت، اطلاق میگردد. متخصصین سئو با توجه به الگوریتمهای گوگل و آنالیز مستمر داده ها، استراتژی های متفاوتی برای بهینه سازی، اتخاذ می کنند.
نکات مهم در تولید محتوا
1- کلمات کلیدی باید حداقل در سه محل از محتوا شامل تگ عنوان و تگ سرتیتر و اولین پاراگراف محتوا قرار بگیرند. استفاده کردن از کلمات کلیدی در این سه محل باعث میشود که کاربر یا مخاطب راحتتر و سریعتر با استفاده از موتور جستجوگر بتواند موضوع محتوای مدنظرش را بیابد و استفاده کند. اگر کلمات کلیدی در ابتدای سر تیترها و عنوانها قرار گیرند خیلی بهتر است زیرا موتور جستجوگر برای کلماتی که در ابتدا قرار گرفته اند ارزش بیشتری قائل بوده و در نتیجه کاربر خیلی راحتتر و با سرعت بیشتری میتواند مطلب موردنظرش را بیاید.
2- ساده نویسی از جمله عوامل بسیار مهم در نوشتن محتوا است، زیرا پیچیده نویسی و استفاده از تکلف در محتوا خلاف آنچه که شاید تصور شود موجب بیان کیفیت کار و بازده مناسب نمی شود، بلکه باعث می شود علاقه کاربر و یا مشترک نسبت به مطالعه متن مورد نظر از بین برود و آن متن دیگر جذابیتی برایش ندارد. برای نوشتن یک محتوای کاربردی و ارزشمند، باید حوزه کاری مخاطب را بسنجید، مطالب دسته اولی را گردآوری کرده و با بیانی ساده و قابل درک ارائه دهید.
3- برای ایجاد محتوای خوب باید اطلاعات خوب داشته باشید.. قلم خوب و متن روان و ارائه اطلاعات به روز، بخشی از فاکتورهای موثر در محتوای خوب است که معمولا مورد غفلت نویسندگان قرار میگیرد. سعی کنید از نوشتن محتوای کپی شده خودداری کنید.
4- برای نوشتن محتوا باید به این فکر کرد که مشتری برای دریافت جواب خود در اینترنت، چه سوالی را میپرسد و با چه عباراتی به دنبال رسیدن به پاسخ خود میباشد. در این شرایط است که میتوان با مطرح کردن یک سوال خوب و بعد ارائه یک پاسخ مناسب، شخص را به وبسایت موردنظر هدایت و در وی ایجاد حس کنجکاوی نمود تا به باقی مقالات سایت نیز نگاهی بیندازد.
هزینه طراحی سایت چطور تعیین می شود؟
1- ثبت دامنه های مختلف هر کدام قیمت خاص خود را دارد، همواره می توان آنرا استعلام کرد.
2- فضای میزبانی یا هاست با توجه به پهنای باند و مقدار فضایی که دارد، متفاوت است. هر چه پهنای باند و مقدار فضا بیشتر باشد، هزینه ها بالاتر می روند.
3- طراحی سایت شامل، طراحی قالب سایت یا طراحی گرافیکی آن می شود و بسته به کیفیت و گستردگی آیتم ها متغیر است. سایت هایی که از CMS اختصاصی و قالب ویژه بهره می برند، پر هزینه تر از سایت هایی هستند که، از CMS های عمومی مثل وردپرس، استفاده می کنند. برای ساخت یک سایت وردپرسی، می توان از قالب های آماده استفاده کرد که، گرافیکی و بهینه سازی شده اند.
4- افزودن محتوای سایت که این مرحله از کار معمولا، پس از راه اندازی سایت و توسط نویسنده ها یا مدیریت سایت انجام میشود. برای افزودن محتوا به سایتهای دینامیک، نیاز به دانش برنامه نویسی نیست و هر کسی دانش استفاده از کامپیوتر را داشته باشد، با کمی آموزش می تواند، این کار را انجام دهد. اما بحث تخصصی تولید محتوا است که بسیار مهم است. برای این منظور لازم است از متخصصین تولید محتوا کمک گرفت.
5- امنیت و پشتیبانی سایتها که معمولا نیاز به یک متخصص برای پشتیبانی است. کسی که بتواند امنیت آنرا تعیین کند و همچنین در صورت بروز مشکل، بتواند در کوتاهترین زمان آنرا تشخیص دهد و برطرف کند. شرکت های متعدد وجود دارند که این کار را انجام می دهند و تعرفه هایشان مشخص است.
6- بهینه سازی سایت که بسیار مهم است و با توجه به میزان کاری که قرار است، صورت گیرد هزینه این کار متفاوت است. استخدام یک متخصص سئو، برای سایت هایی که می خواهند در سطح عالی به رقابت بپردازند، لازم به نظر می رسد.
امروزه نیاز هر کسبوکاری، داشتن برنامهریزی مناسب، تبلیغات هدفمند، بازار فروش خوب و توانایی رقابت با رقبا است. اهدافی که طراحی سایت دنبال میکند، برآورده کردن نیازهای صاحبان کسبوکار میباشدایران سایت از شرکتهای در زمینه طراحی سایت میباشد که تجربه بالایی در این زمینه دارد. این شرکت در زمینه سئوی سایت نیز فعالیت تخصصی دارد. مشاوران ایران سایت در حوزه سئو، آنالیز مناسبی از وضعیت سئوی سایت شما ارائه کرده و اطلاعات سودمند و مفیدی را در اختیارتان قرار میدهند. اگر تصمیم دارید برای کسبوکار خود اقدام به طراحی سایت و یا طراحی فروشگاه آنلاین کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات ایران سایت میباشد. اطلاعات تماس این شرکت در سایت www.iransite.com موجود می باشد.