سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

برافروختن آتش؛ علت اصلی تباهی جنگل‌های زاگرس/امکان نصب دوربین در جنگل‌ها وجود دارد؟

این روز‌ها خبر‌های بسیار ناخوشایندی در خصوص آتش سوزی در جنگل‌ها به گوش می‌رسد و مردم را نگران کرده است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله با آغاز فصل گرما و افزایش حضور هموطنان در عرصه منابع طبیعی، آمار وقوع آتش سوزی افزایش می یابد که امسال با وجود بارش مناسب و نزولات الهی، پوشش گیاهی در سطح مراتع و جنگل نسبت به سال افزایش چشمگیری داشته است.

با وجود آنکه کوچکترین سهل انگاری و خطای انسانی آتش بی رحمانه را به جان جنگل های زاگرس می اندازد، در طول هفته گذشته ۱۱۰ آتش سوزی در استان های جنوبی و زاگرس به وقوع پیوست که با آمادگی نیروهای انسانی در کمترین زمان ممکن با امکانات در اختیار اطفا صورت گرفته است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که عامل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگل ها و عرصه های طبیعی افراد و گردشگران در دل طبیعت هستند که با برافروختن آتش در دل طبیعت بکر خدادادی، سرمایه های ملی کشور خاکستر می شود، به همین خاطر نمی توان اعداد یا ارقامی را برای وقوع آتش سوزی جنگل ها اعلام کرد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین اقدامات پیشگیرانه در مناطق بحرانی و برنامه ریزی سازمان جنگل ها برای اطفا و مهار آتش سوزی احتمالی جنگل ها و علل اصلی آتش سوزی ها با خبر شویم:

برافروختن آتش علت اصلی نابودی طبیعت بکر خدادادی/نقش موثر مردم در احیای منابع طبیعی

احمدی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه تاکنون ۱۹۱ حریق در کشور ثبت شده است، اظهار کرد: از مجموع ۱۹۱ تنها ۶ مورد نیاز به بالگرد دارد که این امر نشان می دهد مجموعه منابع طبیعی اعم‌ از سپاه، بسیج، هلال احمر و سایر دستگاه هایی که عضو مدیریت بحرانی استان ها هستند، فعالانه پای کارند.

وی افزود: در یک صف واحد برای مبارزه با آتش و آتش سوزی سازمان جنگل ها در راس هرم قرار دارد.

احمدی با اشاره به اینکه جنگل های زاگرس گستره ترین رویشگاه جنگلی را داراست، بیان کرد: ۶ میلیون هکتار رویشگاه جنگلی زاگرس در یک‌عرصه ۴۰ میلیون هکتاری قرار دارد که این امر‌می طلبد دستگاه های نیروی نظامی، انتظامی و امنیتی کمک کنند، ضمن آنکه طبق قانون حفاظت ازمنابع طبیعی و بحرانی کشور نیروهای لشگری، کشوری و همچنین وزارت دفاع باید در خصوص اطفای حریق همکاری لازم با وزارت جهاد کشاورزی را داشته باشد.

مدیر کل منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری استان ایلام  با بیان اینکه امکان وقوع آتش سوزی طبیعی نادر و در حد صفر است، گفت: عامل انسانی برافروزنده آتش در دل طبیعت بکر خدادادی به ویژه در زاگرس است که باید آن را مدیریت کرد.

به گفته وی، با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی باید زمینه را فراهم کرد تا گردشگران و افراد از روشن کردن آتش خودداری کنند و در صورت ضرورت با رعایت جانب احتیاط این‌کار را انجام دهند.

احمدی با اشاره با اینکه اداره کل منابع طبیعی استان ها تعطیل پذیر نیست، بیان کرد: در ایام تعطیل با کشیک بندی نیروی انسانی بیشتری در جنگل ها و عرصه ها حضور دارند.

این مقام‌مسئول ادامه داد: با وجود آنکه هزاران سال برای احداث جنگل زمان نیاز است، متاسفانه با یک جرقه بی احتیاطی آرامش‌جامعه نابود می شود.

مدیر کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان ایلام با بیان اینکه مردم‌ موثرترین نقش را در احیای منابع طبیعی دارند، گفت: سازمان جنگل ها به دنبال آن است که حریق نداشته باشد و در صورت وقوع در همان لحظه های اولیه آتش را خاموش کند، بدین منظور سازمان جنگل ها تجهیزات مناسبی را با استفاده از اعتبارات ملی در اختیار استان ها قرار داده است.

این‌مقام مسئول افزود: سازمان جنگل ها تجهیزات انفرادی و گروهی اعم از خودرو، آتش خاموش کن در اختیار استان ها قرار داده است و علی رغم آنکه دستگاه های روت فایر وارداتی است، اما ۲۰ دستگاه رادفایر در این استان به منظور رهایی از وابستگی به خارج ساخته شده که خوشبختانه هزینه واردات آن برابر با یک دستگاه رادفایر وارداتی نیست.

وی در پایان با بیان اینکه خسارت وارده به محیط زیست و منابع طبیعی غیر قابل جبران است، تصریح کرد: براین اساس اعداد و ارقامی را نمی توان برای وقوع خسارت آتش سوزی جنگل ها اعلام کرد.

یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل زاگرس در معرض بحران آتش سوزی/نصب سنسور در جنگل های زاگرس مقرون به صرفه نیست

رضا بیانی مدیر کل دفتر مهندسی مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت برنامه ها و اقدامات پیشگیرانه از وقوع آتش سوزی در جنگل های کشور اظهار کرد: از اسفند سال گذشته با ادغام نقشه های پیش بینی مناطق آتش سوزی که شامل نقشه های سنوات گذشته آتش سوزی، راه های جنگلی، میزان بارندگی و گونه های گیاهی به پیش بینی صحیحی از عرصه های جنگلی و خطر بروز آتش سوزی در مناطق پرخطر رسیدیم.

وی افزود: از مجموع ۶ میلیون هکتار جنگل های زاگرس حدود یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در مناطق بحرانی آتش سوزی قرار دارد که براساس نقشه های از قبل تهیه شده اطلاعات اراضی دیم داخل جنگل ها و قرار گرفتن در کدام آبادی را به دهیاری و شورایاری ها داده ایم.

بیانی ادامه داد: طبق روال معمول از اردیبهشت تا مرداد بحث آتش سوزی در جنگل های زاگرس مطرح است و از آن‌جا که گونه های ما در شیب بالای ۶۰ درصد قرار دارند، از این رو به سبب طبیعت خشن و توپوگرافی جنگل های زاگرس راه های نفوذ در داخل آن بسیار کم است.

مدیرکل دفار مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها درباره اینکه امکان نصب سنسور در جنگل های زاگرس وجود دارد، بیان کرد: نصب سنسور در جنگل های محدود، حفاظت شده و قابل دسترس وجود دارد و در جنگل های زاگرس به سبب پراکندگی مقرون به صرفه نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: بر اساس تصاویر ماهواره ای و نرم افزاری به سهولت میتوان به منطقه وقوع آتش سوزی رسید، اما جهت باد. سرعت باد و شیب آتش سوزی به گونه ای است که در حد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آتش سوزی رخ می دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
کار یه عده بهایی ، صهیونیست یا منافق توابه
بنده خدا
۱۴:۵۰ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
واقعیت این است که خطر بیماریهای روانشناختی در جامعه ما از بیماریی کرونا هم شاید بیشتر باشد واقعا" این چه بیماریی روانشناختی و جنونی هست که فرد را به اتش زدن جنگلها و زنده کباب کردن حیوانات درون انها ترغیب می کند.
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
نصب دوربین و این جور کارها مطمئن باشید منجر به تاراج کشور یا جاسوسی از کشور می شود. اتفاقاتی که در میراث فرهنگی افتاده است یا در محیط زیست که جاسوسی از آب درآمدند و نظایر اینها با هدف خیانت به کشور است.
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
بهترين راه نجات جنگل هليكوپتر آماده به كاره
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
علت این آتش سوزی ها چیست؟! خیلی عجیب نیست؟! تو محله ما هر روز یه جا آتش میگیره یا تو خبرها هر روز میبینیم که یه جا آتش گرفته؟! خدا میدونه چه خوابی برا این آتش سوزی دیده اند!