سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحولات آمریکا؛ فراتر از کودتا و جنگ شهری در ینگه دنیا

سردمداران رژیم آمریکا که متبحر در توطئه‌چینی و اغتشاش‌آفرینی و صدور کودتا‌های مخملی به دیگر کشور‌ها هستند؛ حالا چندین روز است که خود اصطلاحاً «به کوزه افتاده‌اند» و به نوعی با جنگ داخلی مواجه شده‌اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مجموع اتفاقات در ینگه دنیا بیانگر فروپاشی اجتماعی در آمریکاست؛ از کشتار سیستماتیک سیاهپوستان و اعتراضات وسیع اجتماعی به تبع آن، تا تلفات بالای جامعه آمریکا بواسطه کرونا و ضعف سیستم درمانی این کشور در مقابله با این ویروس؛ از ارتش بیکاران بیش از ۳۰ میلیونی آمریکایی تا سقوط یکی پس از دیگری شاخص‌های اقتصادی در این کشور.

اتفاقاتی که این روز‌ها در آمریکا رخ می‌دهد، مصداق بارز فروپاشی اجتماعی در این کشور است؛ امری که پیش‌درآمد سقوط سیستم‌های اقتصادی و سیاسی این هیولای سرمایه‌سالار و استکباری خواهد بود.

سردمداران رژیم آمریکا که متبحر در توطئه‌چینی و اغتشاش‌آفرینی و صدور کودتا‌های مخملی به دیگر کشور‌ها هستند؛ حالا چندین روز است که خود اصطلاحاً «به کوزه افتاده‌اند» و به نوعی با جنگ داخلی مواجه شده‌اند.

فراتر از کودتا در آمریکا

در آمریکا کودتا رخ نمی‌دهد، چون سفارت آمریکا در واشنگتن مستقر نیست

زمانی در توصیف کودتاآفرینی سردمداران کاخ سفید در دیگر کشورها، به مزاح می‌گفتند «در آمریکا کودتا رخ نمی‌دهد، چون سفارت آمریکا در واشنگتن مستقر نیست»! اما حالا بدون نیاز به سفارت آمریکا، در بیش از ۳۰ شهر این کشور، بدتر از کودتا در حال وقوع است؛ کودتای سیاهپوستان و ۹۹ درصدی‌ها و بی‌خانمان‌ها و گرسنگان و کارگران و له‌شدگان در سیستم هیولایی سرمایه‌سالار نئولیبرالی آمریکا علیه اقلیت یک درصدی الیگارشی حاکم براین کشور. کودتایی که فراتر از کودتاست و جنگ شهری است.

جنگ شهری در آمریکا

آمریکایی‌های خشمگین از جنایتکاری رژیم آمریکا، مشغول آتش زدن اماکن دولتی و مظاهر سرمایه‌داری آمریکایی هستند؛ ترامپ آن‌ها را اراذل و اوباش و چپگرا می‌خواند! پلیس ضدشورش آمریکا نیز با دستور ترامپ مستقیماً به سوی مردم آتش گشوده است؛ ارتش تروریستی آمریکا هم در حال آماده شدن برای ورود به کف خیابان برای سرکوب مردم آمریکاست! نیرو‌های امنیتی لباس شخصی در آمریکا با خودرو از روی معترضین عبور می‌کنند؛ نفربر‌های نظامی در خیابان‌های آمریکا استقرار یافته‌اند؛ پرچم آمریکا در مقابل کاخ سفید به آتش کشیده می‌شود و.

کشتن بی‌رحمانه یک سیاهپوست دیگر!

اما جرقه این ناآرامی‌های اجتماعی در آمریکا از کجا شروع شد؟ روز دوشنبه ۵ خرداد، اتفاقی فجیع در آمریکا رخ داد؛ اتفاقی که در این کشورِ بنا شده بر پایه تبعیض‌نژادی و آپارتاید، مسبوق به سابقه است؛ ماجرا از این قرار بود که جرج فلویدِ سیاهپوست در یک مکان عمومی در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا آمریکا توسط یک افسر پلیس کشته شد؛ شیوه کشته شدن این فرد سیاهپوست بسیار دردناک بود؛ افسر پلیس سفیدپوست، زانوی خود را به مدت ۷ دقیقه بر روی گردن فلوید سیاهپوست قرار داد و موجبات مرگ او را فراهم آورد. بنا بر گفته شاهدان عینی و فیلم ضبط شده از این صحنه دردناک، در مدتی که زانوی افسر پلیس سفیدپوست آمریکا بر روی گردن فلوید سیاهپوست قرار داشت، او مدام این جمله را می‌گفت: «نمی‌توانم نفس بکشم».

انفجار اجتماعی در آمریکا

فیلم کشتن بی‌رحمانه فلوید سیاهپوست توسط افسر سفیدپوست آمریکایی که منتشر شد، خشم مردم آمریکا نیز که ۹۹ درصدشان تحت ستم اقتصادی و اجتماعی هیئت حاکمه آمریکا هستند، فوران کرد؛ ابتدا شهر مینیاپولیس که قتلگاه فلوید سیاهپوست بود، صحنه خشم آمریکایی‌ها شد؛ سپس سایر شهر‌های ایالت مینه‌سوتا نیز از خشم مردم منفجر شد؛ رفته رفته این ناآرامی‌های اجتماعی به سایر ایالت‌های آمریکا نظیر جورجیا، کلرادو، واشنگتن، تگزاس، دیترویت و ... سرایت کرد و از شکل ناآرامی به جنگ شهری تغییر حالت داد.

پلیس آمریکا پیش‌تر نیز اقدام به کشتن بی‌رحمانه سیاهپوستان این کشور کرده بود و مرگ جرج فلوید ۴۶ ساله تداعی‌گر جنایت سیستماتیک و نهادینه شده پلیس آمریکا علیه سیاهپوستان این کشور است.

جنایت فرگوسن

۱۸ مرداد ۱۳۹۳ (۹ آگوست ۲۰۱۴)، یک جوان سیاهپوست ۱۸ ساله به نام «مایکل براون» در شهر «فرگوسن» ایالت «میزوری» به ضرب گلوله پلیس آمریکا کشته شد. این اتفاق جنایت‌بار تبعات گسترده‌ای برای رژیم آمریکا داشت و موجب شعله ورشدن آتش خشم سیاهپوستان و رنگین پوستان آمریکایی شد که دهه‌هاست به رفتار نژادپرستانه و آپارتاید رژیم آمریکا اعتراض دارند.

در ماجرای فرگوسن اوج قساوت پلیس فدرال آمریکا در مقابل یک شهروند آمریکایی تنها به سبب سیاهپوست بودن وی، نمایان بود. «دارن ویلسون» پلیس سفیدپوست آمریکایی به ظن اینکه «مایکل براونِ» سیاهپوست، دزد است، او را در حالیکه بدون هیچگونه سلاحی در حال عبور از خیابان بود، شش بار هدف شلیک قرار داد!

نکته قابل تامل آنکه ۷ ماه پس از جنایت فرگوسن، مقامات پلیس آمریکا پذیرفتند که در این حادثه، پلیس مرتکب تبعیض‌نژادی شده است، اما سیستم قضایی آمریکا طبق روال رایج در این قبیل پرونده‌ها، رأی به برائت پلیس آمریکا داد.

قتل فجیع «اریک گانر»

سه هفته پیش از جنایت فرگوسن، پلیس آمریکا جنایت مشابهی را در نیویورک علیه یک شهروند سیاهپوست این کشور مرتکب شده بود. در روز۲۶ تیر ۱۳۹۳ (۱۷ جولای ۲۰۱۴) ۴ مامورعظیم‌الجثه پلیس شهر نیویورک به «اریک گارنر» سیاهپوست به جرم فروش سیگار! حمله کردند و او را کشتند. البته بعد‌ها مشخص شد که «اریک گارنر» اصلا سیگار فروش نبود بلکه مامور محافظت از فضا‌های تفریحی و پدر ۶ کودک بود.

در فیلمی که از لحظه حمله ماموران پلیس آمریکا به «اریک گارنر» منتشر شد، مشخص می‌شود که ۴ مامور پلیس نیویورک در حالیکه به سمت گارنر اسلحه گرفته‌اند او را به طرز وحشیانه‌ای بر کف خیابان می‌خوابانند و یکی از ماموران پلیس به نام «دانیل پانتالیو» در حالیکه ماموران دیگر دستان و پا‌های گارنر را گرفته‌اند، گردن او را تا حدی فشار می‌دهد که نفسش قطع شود و جان دهد. در فیلم منتشره صدا‌های «اریک گارنر» شنیده می‌شود که ملتمسانه می‌گوید «نمی‌توانم نفس بکشم»!

جنایت بالتیمور

اما جنجالی‌ترین پرونده‌ای که در آن، سیستم قضایی آمریکا رأی به برائت پلیس این کشور علی‌رغم وجود دلایل کافی مبنی بر قاتل بودن آن‌ها داد، به ماجرای «جنایت بالتیمور» به تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ (۲۹ فروردین ۹۴) مربوط می‌شود که در جریان آن، «فردی گری» یک سیاهپوست آمریکایی در شهر بالتیمور ایالت مریلند این کشور در نتیجه ضربات وحشیانه ماموران پلیس فدرال دچار ضایعه نخاعی شد و جان داد.

نکته قابل تامل آنکه تنها جرم «فردی گری» سیاهپوست که به موجب آن مستوجب مرگ توسط ماموران پلیس آمریکا تشخیص داده شد، چشم در چشم شدن با پلیس بود!

اوج تبعیض در سیستم قضایی آمریکا

۲۹ آذر ۱۳۹۰ (۲۰ دسامبر ۲۰۱۱) پلیس آمریکا، یک شهروند سیاهپوست این کشور به نام «آنتونی لامار اسمیت» از اهالی شهر «سنت لوییس» ایالت «میزوری» را در حالیکه به دستور ایست پلیس توجه داشته و خودرو خود را متوقف کرده بود، با ضرب ۵ گلوله به قتل رساند. قابل تامل آنکه به مانند موارد مشابه، سیستم قضایی آمریکا، پلیس ضارب که فردی به نام «جیسون استاکلی» بود را تبرئه کرد و مقتول سیاهپوست را مقصر دانست نه قاتل سفیدپوست را!

«استفان کلارک» یک سیاهپوست اهل شهر «ساکرامنتو» ایالت «کالیفرنیا» بود که در تاریخ ۱ فروردین ۹۷ (۲۱ مارس ۲۰۱۸) توسط پلیس آمریکا به ظن اینکه مسلح است، به قتل رسید. البته تصاویر منتشر شده از زمان تیراندازی پلیس آمریکا به این فرد سیاهپوست، به اثبات رساند که وی سلاحی در دست نداشته است.

موارد فوق‌الذکر، اندک نمونه‌هایی از جنایات اعمال شده توسط پلیس فدرال علیه شهروندان سیاهپوست آمریکایی است. جنایت‌هایی که با اغماض سیستم قضایی آمریکا روبه‌رو می‌شود؛ بنابراین هیچ بعید نیست که قاتل جرج فلوید سیاهپوست نیز که هفته پیش توسط پلیس سفیدپوست آمریکا به بی‌رحمانه‌ترین شکل ممکن کشته شد، به زودی مورد عفو و بخشش سیستم قضایی آمریکا قرار گیرد.

نژادپرستی نهادینه شده در آمریکا

به طور کلی نژادپرستی و تبعیض بر اساس نژاد و رنگ‌پوست، موضوعی نهادینه شده در سیستم حکومتی آمریکاست؛ ریشه این موضوع به بنیان‌های نظری ساخت سیستم حکومتی آمریکا و همچنین جنایت‌هایی که سفیدپوستان مهاجر به سرزمین آمریکا در قبال سیاهپوستان و سرخ‌پوستان بومی این منطقه انجام دادند، بازمی‌گردد.

سکوت کرکننده سازمان ملل در قبال جنایت‌های آمریکا علیه سیاهپوستان

جنایات نهادینه‌ای که از سوی کارگزاران حکومتی رژیم آمریکا علیه سیاه پوستان این کشور رخ می‌دهد چنانچه در کشور دیگری غیر از آمریکا و متحدانش رخ می‌داد با موارد طویلی از قطعنامه‌های سازمان‌های به اصطلاح بین‌المللی و حقوق‌بشری از جمله سازمان ملل مواجه می‌شد، اما سیطره سردمداران واشنگتن بر این قبیل سازمان‌ها عملاً باعث سکوت کرکننده آن‌ها در قبال جنایات رژیم آمریکا علیه سیاهپوستان شده است.

در چنین شرایطی اهمیت استفاده از ظرفیت‌های نرم و رسانه‌ای و بکارگیری پروپاگاندای فعال ودیپلماسی عمومی برای نمایان ساختن و برجسته‌سازی جنایات سیستماتیک رژیم آمریکا علیه سیاهپوستان ضروری است؛ انجام این مهم از سوی نهاد‌ها و شخصیت‌های کشور‌های مستقل که با آمریکای مستکبر در تقابل هستند، ضروری‌تر می‌نماید.

شیطان بزرگ و منبع شر

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی طی مطلبی در حساب توییتری خود نسبت به رفتار خشن یک افسر پلیس سفیدپوست در آمریکا که منجر به کشته شدن یک فرد سیاه‌پوست شده است، واکنش نشان داد و ضمن منبع شر دانستن آمریکا، نوشت: «کشوری که ساختار سیاسی، قضایی و اقتصادی ظالمانه آن صد‌ها سال است در سراسر جهان جنگ و کودتا و فقر و تبعیض و شکنجه و برادرکشی و فساد اخلاقی را پمپاژ می‌کند و در داخل نژادپرستی و گرسنگی و تحقیر و «خفه کردن با زانو» را، اگر نامش شیطان بزرگ نیست پس چیست؟ آمریکا منبع شر است».

خشونت پلیس آمریکا علیه سیاه‌پوستان هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد

وزارت امور خارجه کشورمان نیز در همین رابطه در حساب توییتری‌اش، پست‌هایی را منتشر کرده است؛ در یکی از این پست‌ها آمده است: «۶ سال پس از التماس‌های اریک گارنر که می‌گفت «نمی‌توانم نفس بکشم»، این بار یک سیاه پوست دیگر، بعد از بازداشتی بی‌رحمانه و غیر انسانی جان خود را از دست داده است. به نظر می‌رسد خشونت پلیس ایالات متحده علیه سیاه‌پوستان هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و مانند همیشه، پاسخ آمریکا به خواست اجرای عدالت، به کارگیری خشونت و زور بیشتر است».

تبعیض نژادی مرگ‌آور در آمریکا

در پیام دیگری که دستگاه دیپلماسی کشورمان در حساب توییتری‌اش در واکنش به کشتن بی‌رحمانه فلوید سیاهپوست به دست پلیس سفیدپوست آمریکا و سرکوب معترضان به دست ماموران حکومتی آمریکا منتشر کرده، آمده است: جمهوری اسلامی ایران از قتل تاسف بار سیاه پوستان ابراز تاسف کرده، تبعیض نژادی مرگ‌آور در آمریکا را تقبیح می‌نماید و از مقامات آمریکایی می‌خواهد که عدالت را در خصوص اینگونه قتل‌ها اجرا نمایند. صدای معترضان باید شنیده شود. بدین منظور، سرکوب آمریکایی‌های رنج‌دیده و محدودیت رسانه‌ها باید سریعاً متوقف شود.

رژیم آمریکا برای ارعاب معترضان به «سگ‌های شرور و سلاح‌های شوم» متوسل شد

در سومین پیام وزارت امور خارجه نیز درج شده که «رژیم آمریکا که به وعده‌اش برای توقف هدر دادن پول در ماجراجویی‌های خارجی عمل نکرده و اکنون هم غرق در بحران خودساخته کووید-۱۹ است، حالا برای ارعاب معترضان به ارتش، «سگ‌های شرور و سلاح‌های شوم» متوسل شده است. آمریکا به جای این کار، باید صدای مردمش را بشنود و سیاست‌های شکست‌خورده‌اش را تغییر دهد».

مردم آمریکا از نژادپرستی، فساد، بی‌عدالتی و بی‌کفایتی سردمداران واشنگتن خسته‌اند

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم در توئیتی با انتشار تصویر بیانیه ۶ تیر ۹۷ (۲۷ ژوئن ۲۰۱۸) مایک پمپئو علیه کشورمان با عبارات مشابه مردم آمریکا را مخاطب قرار داد و نوشت:

«حکومت آمریکا منابع شهروندانش را به هدر می‌دهد؛ چه ماجراجویی‌هایش در آسیا، آفریقا یا آمریکای لاتین باشد، چه حمایتش از دیکتاتور‌های بی‌شمار، یا جاه‌طلبی‌هایش برای توسعه پرهزینه سلاح هسته‌ای‌اش، همه این‌ها تنها به رنج مردم آمریکا می‌افزاید. همانطور که قبلا هم گفتم هیچ جای تعجبی نیست که اعتراضات در آمریکا ادامه دارند. مردم آمریکا از رهبرانشان می‌خواهند تا آن‌ها را در ثروت کشور سهیم کنند و به نیاز‌های برحقشان پاسخ دهند. ما تاکتیک‌های بی اثر همیشگی حکومت در سرکوب، زندانی کردن معترضان و انکار استیصال مردم آمریکا را محکوم می‌کنیم. مردم آمریکا از نژادپرستی، فساد، بی‌عدالتی و بی‌کفایتی سردمداران آمریکا خسته‌اند و جهان صدای آن‌ها را می‌شنود».

نژادپرستی نظام‌مند و برترپنداری نژاد سفید در آمریکا

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در توییتی نوشت: قتل وحشیانه و در کمال خونسردی یک سیاه پوست توسط مرد سفیدی که یونیفرم پلیس به تن دارد، به صورت وحشتناکی نشان‌دهنده نژادپرستی نظام‌مند و برترپنداری نژاد سفید است، امری که توسط هیئت حاکمه فعلی آمریکا تکریم و تجلیل می‌شود.

سید نظام‌الدین موسوی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در پیامی در حساب توئیتری خود با مشابه سازی پیام ضدایرانی سردمداران آمریکا نوشت: به مردم شجاع و رنج کشیده مینیاپولیس آمریکا [چهاردهمین شهر بزرگ این کشور]: ما از ابتدای دوره مجلس با شما ایستاده‌ایم و همچنان با شما خواهیم ایستاد. ما اعتراضات شما را از نزدیک دنبال می‌کنیم. شجاعت شما الهام بخش است.

امکان تجزیه آمریکا

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در رشته پیامی در حساب توییتری خود خطاب به سردمداران کاخ سفید، نسبت به لشکرکشی‌های بی‌حاصل و ناکارآمدی دولت آمریکا، هشدار داد و نوشت: بحران مینیاپولیس بزرگتر از کروناست. تیراندازی نه تکرار اشتباه داروی ضدعفونی؛ بلکه مثل بمبی ساعتی برای کل آمریکا است. در دنیای پساکرونا ممکن است آمریکا به کشور‌های مشترک‌المنافع تبدیل شود.

مجموع اتفاقات در ینگه دنیا بیانگر فروپاشی اجتماعی در آمریکاست

علی‌ایحال مجموع اتفاقات در ینگه دنیا بیانگر فروپاشی اجتماعی در آمریکاست؛ از کشتار سیتماتیک سیاهپوستان و اعتراضات وسیع اجتماعی به تبع آن، تا تلفات بالای جامعه آمریکا بواسطه کرونا و ضعف سیستم درمانی این کشور در مقابله با این ویروس؛ از ارتش بیکاران بیش از ۳۰ میلیونی آمریکایی تا سقوط یکی پس از دیگری شاخص‌های اقتصادی در این کشور.

تسریع افول آمریکا

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان چندی پیش طی توییتی به تسریع افول آمریکا اشاره کرده و نوشته بود: رجزخوانی‌های توخالی تیم ترامپ در حالی است که افول آمریکا سرعت گرفته است. شکست‌های پیاپی از محور مقاومت و درگیری‌های رو به تزاید با جامعه بین‌الملل در خارج و اقتصاد ناتوان و بیکاری، نظام بهداشتی فاجعه‌بار، تحدید رسانه‌ها و بحران‌های عمیق اجتماعی-امنیتی در داخل شواهدی غیر قابل انکار است.

به هر ترتیب، اتفاقات روز‌های اخیر، بیش از هر چیز بیانگر افول سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آمریکا و مفتضح شدن بیشتر لیبرال دموکراسی است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.