سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس هندبال:

شروط فدراسیون هندبال به نفع لژیونر‌ها است/ بودجه برای جذب مربی خارجی کافی نیست

پروانه گفت: شروط فدراسیون هندبال به سود بازیکنان لژیونر است و آن‌ها نباید نگران قرارداد خود باشند.

حسن پروانه کارشناس و پیشکسوت هندبال در گفت و گو با  خبرنگار توپ و تور گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: فدراسیون هندبال قرار است در هیئت رئیسه شرایطی را برای لژیونر‌ها در نظر بگیرد که هنوز به تصویب نرسیده است. برخی از بازیکنان زیر ۲۳ سال هندبال به لیگ پرتغال و لهستان می‌روند. متاسفانه هندبال پرتغال و لهستان اصلا مطرح نیست، اما بازیکنان با هزار دلار به آنجا می‌روند و آواره می‌شوند. در کمیته فنی مطرح شد که با بازیکن قراردادی با شرایط درست بسته شود. قطعا این شرایط به نفع بازیکنان هندبال ایران خواهد بود و جای نگرانی وجود ندارد.  

او در ادامه عنوان کرد: باید تیم‌های باشگاهی با بازیکنان جوان قرارداد ۵ ساله ببند، اما در داخل ایران با بازیکنان فصلی قرارداد بسته می‌شود. در اکثر لیگ‌های دنیا با بازیکنان جوان قرارداد‌های بلند مدت بسته می‌شود که باعث بازیکن سازی و درآمدزایی می‌شود. به غیر از تعدادی از بازیکنان لژیونر باقی بازیکنان درآمد بالایی ندارند. سعید حیدری راد که بهترین دروازه بان لیگ رومانی شد در ماه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار یورو حقوق دریافت می‌کند و باقی بازیکنان بعید می‌دانم چنین مبلغی دریافت کنند. اگر بازیکن اصولی لژیونر شود می‌تواند علاوه بر درآمد خوب، بازیکن شناخته شده ای هم بشود. حیدری راد عملکردش به قدری خوب بوده که دروازه بان اول تیم خود شده است و گاهی به او استراحت می‌دهند.

پروانه اظهار کرد: قرار است مسابقات داخلی ما براساس اروپا شروع شود تا تیم ملی بازیکنان لژیونر را در اختیار داشته باشد. اگر قانون شروع بازی‌ها بر اساس سال میلادی باشد می‌توان از بازیکنان لژیونر هم استفاده کرد. مسابقات لیگ بدون تماشاگر در شهر‌هایی که وضعیت سفید دارند برگزار می‌شود.  

تیم ملی جوانان باید روی سکو قهرمانی آسیا بایستد

کارشناس هندنبال بیان کرد: فدراسیون هندبال در مهرماه میزبانی رقابت‌های قهرمانی آسیا جوانان را برعهده گرفته است. ما اگر بخواهیم در آینده بازیکنان خود را لژیونر کنیم باید در این رقابت مهم روی سکو قرار بگیریم تا سهمیه جهانی را کسب کنیم. برخی بازیکنان فقط با هزار دلار خواهان لژیونر می‌شوند که این خواسته شرایط تیم ملی ما را به خطر می‌اندازد. با هزار دلار در اروپا یک زندگی معمولی هم نمی‌توان داشت، پس باید خود را به درجه‌ای برسانند که در تیم‌های شاخصی بازی کنند.

پیشکسوت هندبال عنوان کرد: اگر نتوانیم در بخش جوانان سهمیه کسب کنیم تا ۴ سال آینده فدراسیون هندبال دیگر نمی‌تواند میزبانی برعهده بگیرد. باید برای اثبات خودمان زحمت زیادی بکشیم. تیم کره جنوبی در بازی‌های آسیایی کویت تیم جوانان خود را به رقابت آورد و طی این سال‌ها تیم قدرتمندی را تشکیل داده است. در تیم‌های آسیایی شرقی ۲۰ نفر برای تیم ملی انتخاب می‌شود و نفرات مشخصی در مسابقات شرکت می‌کنند. شاکله اصلی تیم‌های مثل بحرین و کره جنوبی یکسان است و حدود ۸ سال در کنار هم بازی می‌کنند.

او اظهار کرد: با توجه به سرمایه گذاری فدراسیون هندبال روی تیم‌های پایه، می‌توانیم در هر رده سنی چند تیم ملی تشکیل بدهیم. قطعا برای رقابت‌های قهرمانی آسیا در مهرماه که میزبانی ایران است می‌توانیم از بازیکنان سرمایه گذاری شده استفاده کنیم. البته برای پوست اندازی تیم ملی جوانان نباید به یکباره تمام بازیکنان را تغییر دهیم.

بودجه فدراسیون در حد و اندازه جذب مربی خارجی نیست

پروانه عنوان کرد: در جلسه کمیته فنی قرار شده است که تیم ملی امید تشکیل شود که البته باید برای تیم‌های پایه یک مربی خارجی خوب به ایران بیاوریم. در ورزش هندبال اگر بخواهیم از اروپا مربی خوبی به ایران بیاوریم باید ماهیانه ۵۰ هزار دلار پرداخت کنیم. بودجه فدراسیون اجازه نمی‌دهد که بتوانیم برای مربی خارجی هزینه زیادی بکنیم. بودجه فدراسیون افزایش داشته که قرار است ۸۵۰ میلیون تومان پرداخت شود. با این بودجه تیم ملی را تا تریکه هم نمی‌توان اعزام کرد چرا که هزینه سفر حدود یک میلیارد تومان می‌شود.

او درباره شرایط تیم ملی جوانان هندبال عنوان کرد: گروه خوبی رهبری تیم ملی جوانان را بر عهده دارد و از نظر فنی در شرایط نسبتا خوبی قرار داریم. متاسفانه به خاطر شیوع ویروس کرونا تمرینات در تمام دنیا تعطیل است و همه تیم‌ها شرایط یکسانی دارند. نگاه تیم ملی جوانان باید به سکو باشد و نباید توقع بیشتر از حضور در سکوی سوم داشته باشیم. با کسب مقام سوم می‌توانیم سهمیه رقابت‌های جهانی را کسب کنیم.

کارشناس هندبال اظهار کرد: فدراسیون هندبال بودجه پرداخت حقوق یک مربی خارجی را ندارد. یکی از مربیان خوب داخلی حبیبی بود که متاسفانه در شرایط خاص نتوانست قدرت خود را به نمایش بگذارد و تیم ما را نجات دهد. تیم ملی در تمام نیمه‌های اول مقابل حریف خود به پیروزی رسید.

او درباره نیمکت تیم ملی هندبال بیان کرد: به نظر من نیمکت تیم ملی بزرگسالان هندبال خالی بود و حبیبی سرمربی تیم ملی فکر می‌کرد با حضور خودش و کادری که خود انتخاب کرده است موفق می‌شود. حبیبی سرمربی تیم ملی می‌توانست کمکی‌های خوبی را کنار خود داشته باشد، اما تمام کار‌ها بر عهده خودش بود. در بین مربیان داخلی نفراتی هستند که بتوانند به تیم ملی کمک کنند، اما باید در چینش کادرفنی بسیار دقت کرد. مربیان داخلی خوبی برای هدایت تیم ملی بزرگسالان داریم چرا که دانش فنی ما بسیار خوب است. البته باید در نظر داشت که حضور سرمربی ایرانی باعث کسب نتیجه خاص نمی‌شود چرا که توقعات از مربی بالا است.

پروانه در پایان اظهار کرد: مربی باید بتواند بازی را کنترل کند تا نتیجه خوبی کسب کند. برای هندبال متاسفم چرا که می‌توانستیم در بازی‌های آسیایی کویت روی سکو قرار بگیریم. تیم کره جنوبی در نتیجه از ما عقب‌تر بود، اما به یکباره نتیجه عکس شد. ما تا اشتباه نکنیم بازی را از دست نمی‌دهیم.


بیشتر بخوانید: کادرفنی تیم ملی هندبال ساحلی مشخص شد


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.