به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت پارلمان زمانی یکی از قدرتمندترین ها به ویژه در زمان هخامنشیان بودند که با اختراعات خود توانستند دنیا را تغییر دهند اما کمتر کسی به یاد می آورد. در ادامه به چند اختراع ازین دست که به فراموشی سپرده شده اند را برای شما گردآوری کرده ایم، با ماه همراه باشید.
۱. قنات یا کاریز (kyariz ، سیستم آبرسانی)
کاریز ، قنات زیرزمینی در حقیقت ، یک سیستم مدیریت آبیاری است و دقیقاً در ایران ، حتی قبل از هخامنشیان نیز اختراع شد و این روش آبرسانی هنوز هم امروزه کار می کند.
و قدیمی ترین آن در شهر گناباد موجود است که بیش از دو هزار و پانصد سال پیش ساخته شده است. طول آن بیش از ۳۳ کیلومتر است و منابع این سیستم آبیاری برای تأمین آب در حدود چهل هزار نفر کافی است.
۲. منشور حقوق بشر
برای اولین بار ، حقوق اساسی بشر در هیچ قانون اساسی از دوره تاریخ جدید ثبت نشده است ، بلکه در ایران باستان ثبت شده است. تأیید این امر به اصطلاح منشور یا مانیفست پادشاه کوروش بزرگ است که در سالهای ۵۳۴ پیش از میلاد از خشت ساخته شده است.
۳. پست
بسیاری از مردم می دانند که مفاهیم آدرس یا کد پستی فقط چند قرن پیش ظاهر شده است. اما وجود چنین پدیده ای مانند چاپارها در امپراتوری هخامنشی ، شاید فقط برای مورخان شرقی شناخته شده باشد.
چاپار ها نوعی ایستگاه های پستی کشور پارس بودند. آنها در زمان کوروش بزرگ ایجاد شده اند ، اما در زمان سلطنت پادشاه داریوش ، به اوج خود رسیدند که آنها را به وسیله اصلی ارتباطات از راه دور تبدیل کرد. و نه چندی پیش ، باستان شناسان چنین پستی را در خاک شهر آماسیا - یکی از باستانی ترین شهرک های این سیاره از مناطق موجود - حفاری کردند.
۴. یخچال
در شرایط بادهای گرم و ماسه های بیابانی ، ذخیره مواد غذایی و آب در فرم مناسب بسیار دشوار بود. بنابراین ، جای تعجب نیست که ایرانیان باستان راهی برای نگه داشتن غذا در سرما به وجود آورده اند.
بنابراین ، آنها به ساختاری بنام yachal رسیدند و این اتفاق در حدود ۴۰۰ قبل از میلاد اتفاق افتاد. این اتاق گنبدی است که سوراخی عمیق در زیر آن قرار دارد. یخچال به گونه ای طراحی شده بود که حتی یخ نیز در آن ذخیره می شد ، بدون ترس از ذوب شدن آن.
۵. جبر
بیشتر ما عادت داریم یونان و امپراتوری روم را زادگاه علوم و هنرها بدانیم. با این حال ، تاریخ اکتشافات طولانی به همین جا ختم نمی شود. از این گذشته ، دانشمند ایرانی دوره اوایل قرون وسطی ، محمد بن موسی خوارزمی ، پدر جبر جدید به حساب می آید. در انصاف ، شایان ذکر است که وی کارهای بسیاری برای توسعه جغرافیا ، نجوم و حتی شیمی انجام داد. با این حال ، سهم او در حساب ریاضی بسیار ارزشمند است ، زیرا این او بود که جبر را در علم مستقل و جدا کرد.
منبع: سیارک
انتهای پیام/
2 - اختراع پی دو پوشه استفاده شده در بنای آرامگاه کوروش پاسارگاد
3 - انواع قوس در معماری خصوصا قوس پنج و هفت که در مساجد استفاده شده
4 - ساخت کاروانسرا و چاپارخانه
5 - ووووووووووو
حقوق بشر اختراع بوده !!!!!!!!!!!
دوما در عالم اسلام علم و دانش توصیه شده و حتی یاد گرفتن آن بر هر مسلمان واجب،ثانیا علم و دانش کلیدیست تا عظمت خدا رو پی ببریم .