سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه رب آلوچه خانگی

رب آلوچه برای مزه دار کردن غذا به کار می‌رود، که می‌تواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود برخی بیماری‌ها کمک کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رب آلوچه یکی از چاشنی‌های مورد علاقه برخی خانم‌ها و آشپز‌ها به خصوص شمالی‌های عزیز است. این رب اگر چه مانند رب گوجه فرنگی رنگ دهی به غذا ندارد، اما طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد و به همین دلیل مورد استقبال آشپز‌های عزیز قرار می‌گیرد.

این رب برای مزه دار کردن به کار می‌رود. رب آلوچه، افشره غلیظ شده میوه آلو و غنی از مواد مغذی است که می‌تواند خواص درمانی بالایی داشته و به بهبود برخی بیماری‌ها کمک کند. رب آلوچه در واقع همان لواشک آلوچه است قبل از سفت شدن. اگر شما این مایع به دست آمده را در زیر نور آفتاب قرار دهید همان لواشک را به شما می‌دهد و اگر زمانی خواستید که خیلی سریع به رب آلوچه دسترسی پیدا کنید می‌توانید لواشک را روی حرارت آب کنید تا به صورت مایع به دست آید و در غذا مورد استفاده قرار دهید.


مواد لازم

آلوچه قرمز، زرد یا سبز: ۲ کیلوگرم
آب: ۱ لیوان
نمک: ۱ قاشق مرباخوری

مراحل پخت

آلوچه‌ها را شسته و در یک ظرف لعابی یا مسی سفید شده بریزید.

اگر آلوچه‌ها رسیده و پرآب هستند نیازی به اضافه کردن آب نیست، ظرف لعابی یا مسی را بر روی حرارت ملایم قرار داده و درب ظرف را ببندید تا آلوچه‌ها آب بیندازند.

در صورتی که آلوچه‌ها سفت هستند، یک لیوان آب به آن اضافه کرده و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و درب ظرف را ببندید.

پس از ۱۰ دقیقه، درب ظرف را برداشته و فرصت دهید تا آلوچه‌ها خوب بپزند و نرم شوند.

پس از اینکه آلوچه‌ها کاملا له شدند، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آلوچه‌ها خنک شوند و سپس آن‌ها را در یک آبکش فلزی ریخته و با پشت قاشق آن‌ها را له کنید تا پوره آن خارج شود.

پوره آلوچه را مجددا در ظرف لعابی یا مسی ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و فرصت دهید تا بجوشد و سفت و غلیظ شود.

هنگام جوشیدن رب، روی سطح آن کف‌هایی جمع می‌شود که باید با قاشق گرفته شود، زیرا در طعم و رنگ رب موثر است.

در حین پخت، مرتب رب را از ته قابلمه هم بزنید تا ته نگیرد و قوام یابد.

رب باید به اندازه‌ای بپزد که کاملا خشک شود، سپس در انتها کمی نمک به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

پس از اینکه رب کاملا سرد شد آن را در ظرف شیشه‌ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

 

منبع: غذالند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
عالی