سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ۳۰ برابری ظرفیت تولید دستگاه ونتیلاتور در یک شرکت دانش بنیان

یک شرکت دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ظرف مدت دو ماه، ظرفیت تولید دستگاه ونتیلاتور خود را تا ۳۰۰۰ عدد افزایش داد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا با علائم مختلفی در افراد بروز می‌کند که تنگی نفس یکی از شایع‌ترین‌ آن‌هاست و موجب وخیم شدن حال بیماران می‌شود. همانطور که بار‌ها گفته شده تنگی نفس در بیماران مبتلا به ویروس کرونا بر اثر اشباع بخش اعظمی از ظرفیت ریه‌ها از این ویروس رخ داده و در برخی موارد منجر به فوت بیمار می‌شود که در این شرایط وجود ونتیلاتور یا همان دستگاه تنفسی ضرورت می‌یابد.


بیشتر بخوانید: بومی سازی دستگاه‌ اکسیژن ساز به دست جوانان ایرانی


با توجه به شیوع گسترده ویروس در جهان به ویژه در کشور ما و افزایش تعداد مبتلایان، به منظور حفظ جان بیماران وجود ونتیلاتور کافی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هر چه بیشتر ضرورت یافت. از این رو بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان با افزایش خط تولید خود، تلاش کردند تا این نیاز کشور را تا حد امکان مرتفع کنند. امروز با همت این شرکت‌ها ظرفیت تولید این دستگاه در کشور افزایش یافته و حتی پتانسیل صادرات نیز وجود دارد؛ بنابراین ویروس کرونا در کنار تمام مشکلاتی که برای مردم و به ویژه کسب وکار‌ها ایجاد کرده است، از سوی دیگر به دلیل افزایش ظرفیت تولید نقش موثری در کارآفرینی و اشتغالزایی داشته است.

افزایش ۳۰ برابری ظرفیت تولید دستگاه ونتیلاتور در یک شرکت دانش بنیان

در همین رابطه یک شرکت دانش بنیان با حمایت وزارت بهداشت و صندوق نوآوری و شکوفایی موفق شده است در مدتی کوتاه ظرفیت تولید خود را از ۳۰۰ دستگاه به ۳ هزار عدد افزایش دهد.

این شرکت پس از ۵ سال تحقیقات جامع در این زمینه، موفق به اخذ استاندارد اروپایی این محصول در سال ۹۶ شد و در سال ۹۷ تاییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی ایران را گرفت و پس از گذراندن یک دوره آزمایشی یک سال و نیمه در بیمارستان‌های مختلف کشور و با تایید پزشکان برتر در نهایت تولید این دستگاه را از اوایل سال ۹۸ آغاز کرد.

ظرفیت تولید دستگاه ونتیلاتور این شرکت تا قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور ۱۰۰ دستگاه در سال گذشته بود و پیش بینی آن برای امسال ۳۰۰ دستگاه بود، اما پس از ظهور ویروس کرونا این تولید به ۳ هزار دستگاه افزایش می‌یابد.

در حال حاضر بخش عمده‌ای از تولیدات این شرکت به وزارت بهداشت تحویل داده می‌شود و تعدادی از آن‌ها همبه  بیمارستان‌هایی مانند بیمارستان بقیه الله (عج) و بیمارستان‌های سپاه و ارتش که با این شرکت قرارداد‌هایی را در این زمینه منعقد کرده، تحویل داده می‌شود. برخی دیگر را هم خیرین و بیمارستان‌های دولتی تهیه می‌کنند. در این شرکت در حال حاضر ۳۴۰ نفر مشغول به کار هستند.

این شرکت از سال ۸۱ صادرات محصولات خود را آغاز کرده است و یکی از اقداماتی که این شرکت از ابتدا در دستور کار خود قرار داده این است که برای تک تک محصولات خود استاندارد‌های اروپایی را اخذ می‌کند که این امر زمینه صادرات را هرچه بیشتر فراهم می‌کند و تاکنون محصولات خود را به ۵۰ کشور دنیا صادر کرده و خط تولید فعالی را در کشور‌هایی مانند سوئد، ترکیه، برزیل و بلاروس داشته است که شامل دستگاه ونتیلاتور آماده و یا انتقال خط تولید و تکنولوژی می‎شود.

یکی از راه‌های نفوذ به بازار خارجی ایجاد خط تولید در کشورهاست

تمام دستگاه‌های این شرکت تولید داخلی هستند؛ و تنها در صورتی می‌توان تکنولوژی و یا خط تولید را انتقال داد که صاحب آن تکنولوژی باشیم و این یک مزیت منحصربه‌فرد است که شرکت مزبور توانسته بر اساس دانش فنی و توان مهندسی بالا به آن دست یابد. در کشور ما مهندسان توانمند بسیاری هستند که اگر به موقع ظرفیت شناسی شوند می‌توانند عملکرد‌های فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

۷۰ درصد قطعات این دستگاه‌های ونتیلاتور تولید داخل است و تنها ۳۰ درصد از آن‌ها وارد می‌شود که آن‌ها هم ساخت شرکت‌های اصلی و به اصطلاح جنرال بوده و متعلق به کشور آمریکا هستند که پس از تشدید تحریم‌ها برخی از آن‌ها یا در داخل تولید شده و یا از شرکت‌های سوئیسی وارد شدند و در حال حاضر این شرکت هیچ وابستگی از نظر تامین قطعات، به یک شرکت خاص ندارد و افزایش ظرفیت خط تولید از ۳۰۰ به ۳ هزار دستگاه کار بزرگی بود که این شرکت توانست ظرف مدت دو ماه انجام دهد.

تاکنون درخواست‌های متعددی از سوی شرکت‌های خارجی برای خرید ونتیلاتور‌های تولید این شرکت وجود داشته است، اما نیاز داخلی همواره اولویت بوده و تا رفع کامل این نیاز و آسودگی خاطر وزارت بهداشت از این نظر صادراتی انجام نمی‌شود، اما به گفته مدیرعامل این شرکت، از ماه آینده صادرات این دستگاه‌ها به کشور‌های متقاضی آغاز خواهد شد.

بر اساس شعار این شرکت در صورتی که محصولی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی باشد و متقاضیان زیادی داشته باشد مشکلی در بازار داخلی نخواهد داشت یعنی هر چه دستگاه هوشمندتر بوده و کارآیی خوبی داشته باشد طول درمان کوتاهتر بوده و شانس احیای بیمارانی که در کما هستند، افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید: ایران جزو اولین کشورهای تولید کننده دستگاه تصفیه هوای کمیاب


قیمت این دستگاه‌ها با توجه به شرایط فعلی جهان، ۴ هزار یوروست، این در حالی است که قرارداد این شرکت با وزارت بهداشت برای خرید دستگاه ونتیلاتور ۵ هزار یوروست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
همواره در مورد تولید صحبت میشه اما در مورد قیمت و نحوی توزیع آن هیچ وقت صحبت نمیشه!
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
پاراگراف آخر چی میگه؟
سپیده
۱۳:۴۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
یکسال هزینه فوتبال را بدهید شرکت های دانش بنیان ببینید چه می شود.
ناشناس
۱۲:۵۹ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
تحقیقات ایتالیا نشان میده نیاز به ونتیلاتور نیست. رقیق کردن خون تاثیر بیشتری از دستگاه تنفس مصنوعی داره
محمد
۱۲:۵۲ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
تا میتوانید برای زمستان ذخیره کنید.
هادی
۱۱:۱۹ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
خداراشکراحسن ولی (دراین میان این سوال خیلی پررنگ ونیازبه تحقیق است پس طی این سالهاچراتولیدنمی شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟آیاسودی برای کسی داشت )
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
با اين وضعي كه داريم پيش ميريم ما زمستون به پنجاه هزار از اينا احتياج داريم
محمد315
۱۱:۰۳ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
اگر دولت حمایت کنه و تضمین خرید کنه و وام با بهره کمتر بده مالیات و عوارض کمتری بگیره و جلوی واردات رو بگیره
جوان ها و متخصصان داخلی هم محصول رو با کیفیت خوب و خدمات خوب ارائه کنن مردم ایران هم از اجناس داخلی خرید و حمایت میکنن صد د صد
متاسفانه دولت دولت انحصار طلبی شده و فقط به خویشان خودش و اطرفیان خودش اجازه میده که اونم نه تولید واردات کنن با ارز دولتی فکر میکنید چرا ارز جهانگیری بوجود اومد بیشتر ارز دولتی رو کیا گرفتن
دولت هم مالیات بر درآمد میگیره هم عوارض میگیره هم مالیات بر مستقلات میگیره یه چیزی هم درست کرده به اسم ارزش افزوده از 3درصد رفته الان تو 9 درصد از همه چی هم میگیره به چیزایی که ربطی به ارزش افزوده هم ندارن داره میگیره
بعد به نظر شما میشه تولید داخل رو قوی کرد با این شرایط
محمد
۱۱:۳۰ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
دولت باید درامد هاش زیاد کنه تا قوی بشه
اما اول باید دست دزد ها و اختلاص گرها قطع کنه
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
در جامعه کنونی ما شرکت های داخلی هم اگه به یه جایی برسند.(مثل دلالا و وارد کننده ها) باز گوش مردم را از بیخ می بورند. چون نظارت و بازرسی وجود ندارد و قیمت ها لحظه عوض میشه.
الان کدام متخصص و جوان داخلی سراغ دارید یه محصول تولید کرده باشه و با قیمت مناسب به مردم بده؟ همچینکه یه شرکت داخلی به یه جایی برسه سریع گوش بریدن و ترتیب دادن، احتکار کردن، گرون فروختن، کم فروختن را قبل از هر چیز دیگه یاد میگیره.
علی
۰۹:۵۶ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
تولید با کیفیت بهترین تبلیغ هست برای تولید کننده .
انصافا دمشون گرم
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
نیاز به این دستگاهها ،در پاییز که اوج بیماری است بسیار بیشتر خواهد شد .
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
آفرین
ناشناس
۰۷:۲۳ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
افرین