توتها
بلوبری و توت فرنگی حاوی مواد آنتیاکسیدان به نام «آنتوسیانینها» - نوعی فلاونوئید - هستند. تحقیقات انجام شده بر روی بیش از ۳۴ هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون نشان داد، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که بیشترین میزان جذب آنتوسیانینها را دارند در مقایسه با افرادی که آنتوسیانین کمی مصرف میکنند، ۸ درصد کمتر است.
موز
موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است؛ پتاسیم ماده معدنی است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. یک عدد موز با اندازه متوسط، حاوی حدود ۴۲۲ میلی گرم پتاسیم است. بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، پتاسیم اثرات سدیم را کاهش میدهد و تنش در دیواره رگهای خونی را کم میکند. بزرگسالان باید روزانه چهار هزار و ۷۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف کنند. آووکادو، قارچ، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، ماهی تن و لوبیا از دیگر خوراکیهای حاوی پتاسیم هستند.
چغندر
نوشیدن آب چغندر میتواند در کوتاه مدت و بلند مدت موجب کاهش فشار خون شود. محققان در سال ۲۰۱۵ گزارش دادند که نوشیدن آب چغندر قرمز به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون کمک میکند. این محققان در مطالعهای متوجه شدند، افراد مبتلا به فشار خون بالا که برای مدت چهار هفته روزی ۲۵۰ میلیلیتر حدود یک فنجان آب چغندر مینوشیدند، فشار خون آنها بطور متوسط ۸/۴ میلی لیتر جیوه کاهش یافت. این در حالی است که داروی فشار خون بطور متوسط سطح فشار خون را تا ۹/۵ میلی لیتر جیوه کاهش میدهد. محققان اظهار داشتند که مقادیر بالای نیترات غیرآلی چغندر باعث کاهش فشار خون میشود.
شکلات تلخ
شکلات تلخ نیز موجب پایین آوردن سطح فشار خون میشود. بررسی ۱۵ مطالعه نشان میدهد که مصرف شکلات غنی از کاکائو موجب پایین آوردن فشار خون افراد مبتلا به پرفشاری خون میشود. برای این منظور باید شکلات تلخی انتخاب کرد که حاوی حداقل ۷۰ درصد کاکائو باشد و روزی یک قطعه مربعی از این شکلات را که اندازهای حدود یک انس دارد، مصرف کرد.
کیوی
بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روی یک وعده کیوی میتواند موجب پایین آوردن فشار خون افرادی شود که سطح فشار خون آنها اندکی بالا است. محققان در این مطالعه تاثیر مصرف سیب و کیوی را بر فشار خون افرادی که سطح فشار خون آنها اندکی بالاست، مقایسه کردند. آنها متوجه شدند که مصرف روزانه سه کیوی برای مدت هشت هفته منجر به کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با خوردن یک عدد سیب در روز برای مدت مشابه شد. محققان گمان میکنند که مواد فعال زیستی کیوی باعث کاهش آن شده است.
همچنین کیوی سرشار از ویتامین C است که میتواند میزان قرائت فشار خون را در افرادی که روزانه به مدت ۸ هفته، تقریبا ۵۰۰ میلیگرم از این ویتامین را مصرف کردند، بهبود بخشد.
هندوانه
هندوانه حاوی یک اسیدآمینه به نام «سیترولین» است که میتواند به مدیریت فشار خون بالا کمک کند. سیترولین به بدن کمک میکند تا اکسید نیتریک تولید کند، گازی که رگهای خونی را شل کرده و موجب ترغیب انعطاف پذیری در عروق میشود. این اثرات با کمک به جریان خون موجب کاهش فشار خون بالا میشود.
نتایج یک مطالعه نشان داد، بزرگسالان مبتلا به چاقی و فشار خون بالا و یا پرفشاری خفیف خون که عصاره هندوانه مصرف کرده بودند، فشار خون آنها کاهش یافت. محققان همچنین دریافتند حیواناتی که رژیم غذایی غنی از هندوانه دارند، از سلامت قلب بهتری برخوردارند. یک مطالعه نشان داد، موشهایی که محلول حاوی آب هندوانه را مصرف میکردند، ۵۰ درصد پلاک کمتری در عروق خود نسبت به گروه کنترل داشتند.
همچنین موشهایی که این محلول را مصرف میکردند، نسبت به موشهایی که در گروه کنترل قرار داشتند، ۵۰ درصد کلسترول لیپوپروتئین - کلسترول بد- و ۳۰ درصد افزایش وزن، کمتری داشتند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/