سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

۱۰۰ روز مقابله با کرونا در دولت چگونه گذشت؟

۱۰۰ روز است که دولت در برابر با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، حال باشگاه خبرنگاران جوان به بررسی اقدامات انجام شده از سوی دولت برای مقابله با ویروس کرونا پرداخته است.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۰۰ روز است که دولت با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا در برابر با این ویروس منحوس دست و پنجه نرم می‌کند؛ ۱۰۰ روزی که حجت الاسلام والمسلمین روحانی  رئیس جمهور جلسات، دستورات و ارتباطات مختلفی برای مقابله با ویروس کرونا داشته است؛ از ۳۰ بهمن ۹۸ که شیوع ویروس کرونا در کشور  به طور  رسمی اعلام شد، بنابر اظهارات مقامات  و مسئولان دولتی رئیس‌جمهور روز‌های سخت و پرکاری را پشت سر گذاشت؛ در این گزارش در بازده زمانی اسفند ۹۸ تا ۹ خرداد ۹۹  نگاهی به فعالیت‌های حجت الاسلام و المسلمین روحانی در سه ماه گذشته داشتیم که  نشان می دهد رئیس جمهور به طور متوسط هر روز و در بعضی موارد روزی دو بار در جلسات مرتبط با شیوع ویروس کرونا شرکت کرده و یا در روز‌هایی که جلسه‌ای برگزار نشده، به وزرا و مسئولان مربوطه از طریق تماس ویدئو کنفرانسی دستورات لازم را برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ صادر کرده است.

۷۳ دستور و  ۶۹ جلسه کرونایی دولت در مدت  ۱۰۰ روزه

در صد روز گذشته، روحانی ۷۳ دستور مرتبط با بحران کرونا به وزرا صادر کرده است؛ به طور مثال رئیس جمهور ۸ اسفند ۹۸ در پاسخ به نامه سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا که در آن، مصوبات جلسه ستاد را تقدیم رئیس‌جمهور کرده بود، بار دیگر یگانه مرجع تصمیم‌گیری در خصوص مدیریت بیماری کرونا را ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا معرفی کرد و دستگاه‌ها و ارکان کشور را به اجرای تمامی مصوبات این ستاد موظف و مکلف کرد.

 روحانی در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ با تمام استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و ستاد‌های ۳۱ استان پیرامون مقابله با کرونا گفت‌وگو کرد؛ همچنین استان‌های گیلان، قم و خوزستان بیشترین تماس را داشتند. رئیس جمهور ۵ اسفند ۹۸ در تماس با بهرام سرمست و ارسلان زارع استانداران قم و گیلان، ضمن اعلام همبستگی مجدد با شهروندان این دو استان به ویژه خانواده هم‌وطنانی که جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند، از استانداران این دو استان خواست تا با بسیج همه امکانات، تلاش خود را در مسیر اطمینان بخشیدن به مردم برای تامین سلامت آنان، مضاعف کنند.

طی سه ماه گذشته ۶۹ جلسه مرتبط با کرونا از جمله، ستاد ملی مقابله با کرونا، هیئت دولت، جلسه سران قوا، جلسه ستاد اقتصادی دولت و نشست‌های هم اندیشی، به ریاست شخص رئیس جمهور تشکیل شده؛ رئیس‌جمهور عصر ۶ اسفند ۹۸ در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای مهار و تلاش در مسیر ریشه کنی بیماری کرونا در کشور امیدوارکننده خواند و بیان کرد که از روز شنبه کار و فعالیت در کشور باید به صورت آنچه که در هفته‌های گذشته جریان داشته، ادامه یابد و هراس افکنی و تلاش برای به تعطیلی کشاندن کشور، توطئه دشمنان است.

رئیس قوه مجریه همچنین در  ۷ اسفند ۹۸ در جلسه هیئت دولت با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای قرنطینه محل یا شهری مطرح نیست و مردم به شایعات توجه نکنند، اظهار کرد که  تصمیم‌گیری در مورد تعطیلی و یا ایجاد هرگونه محدودیت به خاطر کرونا با ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

گفت‌وگوی دیپلماتیک یکی از برنامه‌های رئیس جمهور طی دوران کرونایی به شمار می‌رود که در این زمینه  روحانی از ابتدای بحران کرونا با رهبران ۲۶ کشور درباره کرونا گفت‌وگو کرده و حتی  با برخی از رهبران بیش از یک بار به گفت‌وگو نشسته است. همچنین رئیس قوه مجریه از ابتدای بحران کرونا تا نهم خرداد ۹۹، ۴۳ مرتبه به صورت زنده با شهروندان درباره کرونا سخن گفته است.


حمایت های رهبر معظم انقلاب؛ تنها مرهم دولت در شرایط سخت کرونا

از ابتدای درگیری کشور با ویروس کرونا، در اوج تلاش کادر درمان، رئیس جمهور با ۱۳ بیمارستان تماس ویدئو کنفرانس داشته است؛ روحانی در سال جدید با بیمارستان ثامن‌الائمه نیروی زمینی سپاه پاسداران گرگان به صورت ویدئوکنفرانسی ارتباط گرفته و از هادی حق‌شناس استاندار گلستان در جریان اقدامات درمانی انجام شده در این استان قرار گرفت.

همچنین ارتباط دوم ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور با پزشکان و کادر درمانی مرکز جامع سلامت مهر سمنان بود که در پی این ارتباط با علیرضا آشناگر استاندار این استان گفت‌وگو کرد. همچنین در این گفت‌وگو دکتر دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان گزارشی از وضعیت درمان بیماران کرونایی در این مرکز و همچنین اجرای طرح غربالگری کرونا در استان سمنان گزارش‌هایی را به شخص رئیس جمهور ارائه کرد. واحد تولید بافت‌سان ملایر سومین مرکزی بود که روحانی به صورت ویدئوکنفرانس با کارکنان آن و همچنین سید سعید شاهرخی استاندار همدان گفت‌وگو کرد و در جریان روند فعالیت آنان قرار گرفت.

حمایت‌های رهبر معظم انقلاب در این مدت صد روزه از تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا و کادر درمان یکی از موضوعات مهم به حساب می‌آید که روحانی در تاریخ بیست و نهم اردیبهشت امسال در دیدار جمعی از فعالان و نخبگان سیاسی با اشاره به موفقیت‌ها و دستاوردهایی که در زمینه مبارزه با کرونا بدست آمده، می‌گوید که  بی تردید در این عرصه اگر حمایت مقام معظم رهبری از دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا نبود، قطعا نمی‌توانستیم به موفقیت‌های کنونی دست پیدا کنیم. از سوی دیگر سعید نمکی وزی بهداشت در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای بیان کرده که  تبعیت از تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا نتیجه حمایت‌های رهبر معظم انقلاب بود و ما قاطع‌ترین، محکم‌ترین و علمی‌ترین نوع حمایت را از ایشان دیدیم.

تداوم تلاش های کرونایی دولت برای سایر مسائل کشور تا ۱۴۰۰

در دنیای تحت سیطره نظام‌سرمایه داری و سوداگرایی، جمهوری اسلامی از نظر پیشرفت‌های صنعتی و تکنولوژیک و نیز کنترل و مهار بحران کرونا موفقیتی انکار ناپذیر داشته و نظامی مبتنی بر اصول ایمانی و اخلاقی را به نمایش گذاشته که تفاوت مبنایی این نظام با دیگر نظام‌های سیاسی دنیا را واضح‌تر کرده است؛ در این زمینه علیرضا عبدالله زاده کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که ایران جدا از شریک بودن در بحث بحران کرونا با سایر کشور‌های دنیا، با تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌های بین‌اللملی نیز مواجه است.

حال که نگاهی به برخی از جلسات، دستورات و ارتباطات رئیس جمهور در  مدت ۱۰۰ روزه در بازده زمانی اسفند ۹۸ تا ۹ خرداد ۹۹ داشتیم با برخی از فعالیت های دولت آشنا شدیم و این انتظار می‌رود که این سختکوشی‌های دولت تداوم داشته باشد و صرفا در این مدت صد روزه نباشد؛ مدیریت مناسب ویروس کرونا در کشور و با همت کادر درمان موضوع ارزشمند و گران بهایی به شمار می رود و تمدید این تلاش ها برای مردم آن هم در زمان های باقی مانده تا پایان دولت دوازدهم شاید نتیجه قابل قبولی برای دولت زند.

گزارش از محمد علی میرزایی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.