سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش کاشت هل در گلدان

با یادگیری نکاتی و فراهم کردن شرایط محیطی مناسب شما می‌توانید به راحتی گیاه هل را در گلدان در منزل بکارید.

به گزارش خبرنگار  حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، «هِل» یک نوع ادویه و چاشنی سرشار از خاصیت است. بسیاری از افراد، به دلیل فواید و خواص شگفت انگیز هِل برای سلامتی، نسبت به کاشت این گیاه در گلدان و استفاده از محصول ارگانیک خود علاقه‌مند هستند.

کاشت هِل خوشبو در گلدان، مانند کاشت بادام زمینی و یا کاشت سیب زمینی در گلدان بسیار راحت و لذت‌بخش است.

برای کاشت هِل در گلدان ابتدا باید گلدان مناسبی تهیه کنید که ارتفاع آن حدودا ۲۰ سانتیمتر و بهتر که از جنس سفال باشد تا ریشه گیاه نپوسد و از طرفی باید گلدان شما دارای سوراخ‌های زهکشی مناسب باشد تا آب اضافه از ته گلدان خارج شود.

هل برای رشد و پرورش به خاک غنی و حاصلخیز نیاز دارد و همچنین برای افزایش زهکشی خاک، بهتر است مقداری ماسه به آن بیافزایید. بعد از تهیه بافت خاک مورد نظر، گلدان را با این خاک پر کنید.

برای این کار ابتدا کپسول‌های بذر (دانه‌های هل) را برای چند دقیقه در آب قرار می‌دهیم. سپس به آرامی کپسول را باز می‌کنیم و بذر‌ها را بیرون می‌آوریم. در مرحله بعدی، بذر‌ها را با آب می‌شوییم تا پوشش چسبناک آن در آب از بین برود. بذر‌ها را به مدت دو روز درون آب قرار می‌دهیم و پس از این مدت درون دستمال خیس قرار داده تا جوانه بزند. بعد از جوانه زنی باید بلافاصله بذر‌ها را در گلدان بکاریم.

برای کاشتن دانه هل در گلدان، ابتدا سطح خاک را با استفاده از یک آب‌پاش به خوبی مرطوب کنید. سپس با استفاده از یک بیلچه باغبانی سطح خاک را صاف کرده تا آماده کاشت شود. بذر‌های هل را که از قبل خیسانده‌اید و جوانه زده‌اند را روی سطح خاک بپاشید و با مقداری از خاک روی آن را بپوشانید. در پایان نیز با استفاده از آب‌پاش، مجدداً سطح خاک را مرطوب کنید.

شرایط نگهداری از گیاه هل

نور: مکانی روشن و پر نور، اما به دور از نور مستقیم آفتاب برای رشد و پرورش گیاه هل مناسب است؛ از این‌رو پس از جوانه زدن بذرها، باید گلدان خود را به مکانی نورگیر منتقل کنید.

دما: گیاه هل بهترین رشد را در دمای ۲۴ تا ۲۲ درجه سانتیگراد و حداکثر ۲۶ درجه سانتیگراد دارد. دقت داشته باشید که گیاه هل در دما‌های خیلی پایین و خیلی بالا از بین می‌رود.

توجه داشته باشید که گیاه هل به وزش باد شدید بسیار حساس است. وزش باد باعث کاهش محصول این گیاه می‌شود. از این‌رو، از قرار دادن گلدان در معرض باد اجتناب کنید.

آبیاری: از آنجایی که هل گیاهی رطوبت پسند است، باید همواره گلدان آن را مرطوب نگه دارید. زمانی باید این گیاه را آبیاری کرد که سطح خاک تا حدودی رطوبت خود را از دست داده باشد و نه اینکه کاملاً خشک شده باشد. همچنین باید با عمل غبارپاشی نسبت به افزایش رطوبت هوای اطراف برگ‌ها اقدام کنید. البته آبیاری بیش از اندازه و نامناسب این گیاه می‌تواند منجر به سیاه شدن برگ‌ها، به خصوص برگ‌های پایینی گیاه، پوسیدگی ساقه‌ها و ریشه‌های گیاه و از بین رفتن آن شود. خشکی و کمبود رطوبت خاک نیز در ابتدا موجب سوختگی و خشکی حاشیه و نوک برگ‌ها و سپس قهوه‌ای شدن و چروکیدگی تمامی برگ‌ها می‌شود.

کوددهی: با توجه به نیاز بالای گیاه هل به مواد و عناصر غذایی، افزودن مقادیر مناسبی از کود‌های شیمیایی به همراه کود‌های آلی، نقش مهمی در افزایش عملکرد میوه هل و همچنین بهبود کیفیت آن دارد.

زمان و نحوه برداشت دانه هل

مدت زمان مورد نیاز برای رشد و برداشت کپسول‌های هل، از ۴ تا ۶ هفته بعد از کاشت این گیاه است؛ اما گاهی بیش از ۲ ماه نیز زمان برای رسیدن دانه‌ها نیاز است. کپسول‌های هل را زمانی که تقریباً رسیده هستند، برداشت می‌کنند؛ یعنی قبل از اینکه رنگ آن‌ها به زرد گراییده شود، باید نسبت به برداشت آن‌ها اقدام کرد.


بیشتر بخوانید:

لیمو ترش، میوه‌ای که به راحتی می‌توان آن را در گلدان کاشت

راز نگهداری از گیاه بامبو در منزل چیست؟


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
عباس مداح
۰۷:۰۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۱
با سلام عالی بود دست شما درد نکنه خسته نباشی مهندس
امیرعلی
۱۱:۲۴ ۱۹ اسفند ۱۴۰۰
من دانه ی هل را اوایل مهرماه کاشتم ، به همون روشی که در سایت هست ، الان که اوخر اسفند هست یکم گیاه بزرگتر و پر برگ تر شده ، بنظرم خیلی بیشتر زمان میخواد تا به هل دادن برسه
محمدرفیع
۱۸:۳۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
باسلام خدمت دوستان ،ایامیشه در سیستان و بلوچستان شهر بمپور گیاه هل کاشت بشه و بهترین تاریخ کشت چه موقع هست
مازیار
۱۰:۱۴ ۲۷ شهريور ۱۴۰۰
کاشت هل در ایران بسیار مشکله بخاطر اینکه همه هل هایی که در ایران موجود هستند در مبدا بو داده شده اند و هل خام نیستند هل را تفت میدن تا ماندگاریش بالا بره اگر هل را بصورت خام صادر کنند کپک میزنه به همین دلیل دوستان نتونستند هل بکارند متاسفانه اکثر سایت ها از سایت های هندی کپی برداری میکنند و چون سواد کشاورزی ندارند به مهم ترین فاکتور یعنی داشتن قوه نامیه بذر توجه نمیکنند
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
سلام ممنون از راهنمایی تون ام چه تاریخی باید شروع به کاشت کنیم
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
من که دو بار به روش شماعمل کردم اصلا دانه هل جوانه هم نزد
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
با تشکر از شما .البته بعید می‌دونم کاشت و پرورش هل به این راحتی که شما گفتید باشه .
محمد
۱۱:۴۱ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹
فکر نکنم ۲ ماه طول بکشه ! یک سالی طول می کشه به محصول برسه!!!
بقیه جاها اینجوری نگفتن!
ناشناس
۲۳:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۹
ممنون لطفاً فیلم کاشت هل را بفرستیدممنون میشم
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۵ دی ۱۳۹۹
سلام هر نوع بذر هل میشه کاشت یا سفید باشه یا تیره باشه عربی باشه
ناصر
۲۳:۵۳ ۰۸ دی ۱۳۹۹
من همه ی کارایی که گفتید رو انجام دادم اما تو مرحله جوانه زنی جوانه نزده ... نزدیک به ۳ هفتس که داخل پارچه خیسه اما جوانه نزده
محمد
۲۲:۳۵ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
خوشم اومد