سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناگفته های وزیر بهداشت از بستن حرم مطهر رضوی/دخالتی در ساعات بازگشایی صحن نخواهیم کرد

نمکی گفت: نمی‌دانید بر من چه سخت گذشت که بخواهیم حرم مطهر رضوی و سایر اماکن زیارتی را بخاطر کرونا ببندیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سعید نمکی وزیر بهداشت در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، گفت: نمی‌دانید بر من چه سخت گذشت که بخواهیم حرم مطهر رضوی و سایر اماکن زیارتی را بخاطر کرونا ببندیم. خدا را شاهد می‌گیرم، آن شب گفتم یا امام رضا (ع) من از تو شرمسارم به من مهلت بده تا بتوانم جبران کنم و شیعه را با لطف خدا و تو از بلا حفظ کنم و بعد اولین باری که حرم رضوی گشوده شد، خودم به پابوسی تو بیایم.
 
 
او افزود: تجربه بهداشتی بنده می‌گفت که در این شرایط سخت، باید کشور را دریابیم. این ویروس،  بسیار چموش است و با هیچکدام از اجداد خود تشابهی ندارد. سارس و مرس با گرم‌تر شدن فروکش کردند، اما این ویروس با گرم شدن هوا، بیشتر چموش می‌شود. ما خودمان را برای این جنگ نابرابر آماده کردیم در حالیکه اروپا و آمریکا، این مساله را ساده انگاشت.

کرونا را به مرگ گرفتیم تا به تب راضی شود

وزیر بهداشت ادامه داد: ما اگر باد بود، آن را طوفان انگاشتیم، اما اروپا و آمریکا طوفان را نسیم دیدند. میزان تخت بیمارستانی و بخش‌های ویژه آمریکا به ازای هر هزار نفر حداقل ۸ برابر و میزان پرستار نسبت به تخت بیمارستانی در آمریکا، حداقل سه برابر ایران است.
 

بیشتربخوانید:در زمینه ساخت دارو‌های جدید، واکسن و تجهیزات پزشکی از هیچ‌جای دنیا عقب نیستیم

نمکی بیان کرد: آمریکا ۱۱۴ میلیارد دلار و انگلیس ۲۲ میلیارد پوند برای بخش بهداشت و درمان شان برای مقابله با کرونا هزینه کردند در حالیکه در ایران با لطف و مرحمت مقام معظم رهبری، یک میلیارد یورو برای این حوزه در نظر گرفته شد که تا کنون حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آن، اخیرا محقق شده است. اما ما قبل از شیوع کرونا، خودمان را آماده کردیم، وفاق و همدلی را توسعه دهیم و از ابزار عرفان، معنویت و عشق به کشور که در روز‌های دفاع مقدس استفاده کردیم، بهره‌مند شدیم.

نفس کشیدن در خیابان های مشهد، زیارت حضرت رضا (ع) است

او تصریح کرد: سلام و درود بی کران به ساحت مقدس آقا امام رضا (ع) داریم که امروز توفیق زیارت این بزرگوار، نصیب ما شد. ما وقتی در مُلک طوس نفس می‌کشیم، می‌گوییم امام رضا (ع) را زیارت کرده ایم البته در کودکی در کاشان به ما آموخته بودند که بعد از نماز، رو به آقا امام رضا (ع) برگردیم و سلام بدهیم و به آن هم زیارت امام هشتم می‌گفتیم.
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: شاید سخت ترین، غم انگیز‌ترین و ملال انگیزترین بخش مدیریت کرونا در کشور این بود که مجبور باشیم برای سلامتی مردم، صحن و سرای امام رضا (ع) را ببندیم و این تصمیم برای بنده که از کودکی با عشق امام رضا (ع) بزرگ شدم، خیلی دشوار بود.
 

بیشتربخوانید: محدودیت ساعات زیارت حرم مطهر رضوی برداشته می‌شود

نمکی اظهار کرد: روزی که رای اعتماد از مجلس گرفتم، بدون اطلاع هیچ کس حتی رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به محضر امام رضا (ع) مشرف شدم و زیارت کردم و با ایشان عهد و بیعت کردم که به منظور اعتلای فرهنگ اهل بیت تا نفس می‌کشم و جان دارم، تلاش کنم. ابتدای شیوع کرونا نیز نذر کردم تا وضعیت بهبود یافت به مشهد و حرم مطهر رضوی سفر کنم. این اولین سفر بنده بعد از شیوع کرونا در کشور از ۴ ماه گذشته است.

او افزود: امروز که جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا برگزار شد، یکی از دوستان عنوان کرد که زائران امام رضا (ع)، از ساعت بازگشایی روز در صحن حرم مطهر رضوی، ناراحت و ناراضی هستند و وقتی این مطلب را شنیدم، تمام سلول هایم آتش گرفت که من باشم و زائر امام رضا (ع) در آفتاب بسوزد؟ به رئیس جمهور گفتم باید به مشهد مقدس سفر کنم تا ببینیم چگونه می‌توانیم راه را هموار کنیم تا خیالمان راحت باشد که شریک جرم در بیماری و مرگ زائر امام رضا (ع) نیستیم و هم اینکه راه را برای تسهیل زیارت آن‌ها هموار کنیم.

کرونا بلایی که هر یک قرن دنیا را گرفتار می کند

وزیر بهداشت ادامه داد: روز‌های سختی در شیوع کرونا گذراندیم و شرایط بسیار پرمشکلی را طی کردیم. کرونا ویروس یکی از بلا‌هایی بود که ممکن است هر یکی دو قرن یکبار، یک کشور یا دنیا را گرفتار کند.
 
 
نمکی بیان کرد: کشور ما در بدترین شرایط اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه و قفل‌هایی که بر اقتصاد کشور زده بودند، روبرو بود و دچار طوفان کرونا شدیم. به شرایطی رسیدیم که بعد از چین، اولین کشوری که گرفتار شد، ایران بود و از اولین روز‌های بهمن ماه پارسال، همه تیم وزارت بهداشت را بسیج کردم که ناشی از تجربه ۳۰ سال پیش بنده در حوزه بهداشت بود.

کرونا یاد جنگ هشت ساله را زنده کرد

نمکی بیان کرد: تفاوت دوران دفاع مقدس با شرایط کنونی در کشور در این است که در دوران دفاع مقدس، دشمن، خط مقدم و نوع جنگ مشخص بود، اما در شرایط کنونی، شناختی از افراد دارای ویروس نداریم. ممکن است فردی که عاشقانه کنار ما نشسته و مهر می‌ورزد یا فردی که عاشقانه ما را در آغوش می‌گیرد، بمب متحرک ویروس باشد که دشمن اصلی است. 

بزرگترین مرحمت را از مقام معظم رهبری دیدم

او تصریح کرد: در حال نوشتن مجموعه‌ای از خاطرات ایام شیوع کرونا هستم که خیلی هم خواندنی و هم شنیدنی است که چه گذشت. لحظه به لحظه لطف و مرحمت الهی را در مبارزه با کرونا در کشور، به خوبی مشاهده می‌کنم. همکاران ما، نیرو‌های مسلح، سازمان‌های مردم نهاد، مردم، نهاد‌های اجرایی و روحانیت زحمات زیادی کشیدند. بزرگترین مرحمت را در این شرایط از مقام معظم رهبری دیدم. رئیس جمهور حمایت‌های بی نظیری کرد و کار‌های بزرگی شکل گرفت. مجبور شدیم دانشگاه ها، مدارس و مساجد و اماکن با تجمع زیاد جمعیتی را تعطیل کنیم و کسب و کار‌ها را با حداقل ممکن، تعطیل کردیم.

نظام سلامت بر بالین پیکر زخمی اقتصاد حاضر است

وزیر بهداشت تاکید کرد: یک بیماری مهلک‌تر از کرونا به نام اقتصاد به هم ریخته داشتیم. در همه کشور‌های دنیا، اقتصاد به حمایت از نظام سلامت می‌پردازد، اما در ایران، نظام سلامت از اقتصاد حمایت کرد. اقتصاد خانوار در کشور‌هایی مانند ایران زودتر فرو می‌ریزد. باید به فردی که روزانه چند جوراب می‌فروخت و یا دکه داری که امورات زندگی خانواده و پدر و مادرش را اداره می‌کرد، توجه می‌کردیم.

چرا مساجد دیرتر بازگشایی شد؟

نمکی اظهار کرد: در کشور به تدوین و اجرای فاصله گذاری هوشمند پرداختیم و ریسک آن را هم پذیرفتیم، اما چرا مساجد را دیرتر بازگشایی کردیم؟ یکی اینکه ما که درد دین داریم و می‌دانیم که بی دینان لامذهب بی انصاف، خنجر به دست گرفته و در حلقوم دین و شریعت و دین داران، فرو می‌کنند و باید حربه را از آن‌ها بگیریم و اگر قرار شد بعد از بازگشایی، اپیدمی و خیز دوم کرونا شکل بگیرد، آن را به پای دین و مذهب و مسجد نگذاریم.
 
 
او افزود: دوم اینکه مراجعان به مساجد برای نماز‌های جماعت و جمعه، معمولا سنین بالای ۶۰ سال هستند که سنین ریسک و خطر هستند و مرگ و میر در این افراد بالاتر است، اما خوشبختانه دوستان به بنده مرحمت دارند و از نوع نگاه بنده به دین اطلاع دارند و می‌دانند که بنده درد دین دارم. تلاش کردیم که نماز عید سعید فطر را برگزار کنیم و ریسک آن را پذیرفتم.
 


وزیر بهداشت ادامه داد: مشهد مقدس محور بازگشایی صحن‌های اماکن زیارتی در کشور است. نگران بازگشایی شبانه روزی صحن حرم مطهر رضوی نیستیم بلکه نگرانی ما از هجمه بی صبرانه عشاق امام رضا (ع) از سراسر کشور است و در سایر اماکن زیارتی، چنین شور و شعفی وجود ندارد و وقتی مطرح می‌شود که صحن حرم مطهر رضوی به صورت شبانه روزی بازگشایی شده، با توجه به تعطیلی مدارس، مردم از اقصی نقاط ایران به مشهد سفر می‌کنند که در این صورت هتل‌ها و سایر اماکن و مشاغل، درگیر می‌شوند.

اولویت ما، کنترل و مهار کروناست

نمکی بیان کرد: اگر خدای نکرده اتفاقی که در قم و گیلان رخ داد، در مشهد مقدس تکرار شود، حتی یک نفر هم به رستوران‌ها و مراکز اقامتی مراجعه نمی‌کند و اولویت ما، کنترل و مهار کرونا است و هیچ پدیده‌ای خطرناک‌تر از مزمن شدن کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد یک کشور نیست. مردم باور کرده اند که حاکمیت و دولت در کنار آن‌ها است و بدون استرس و اضطراب به راحتی به زندگی خود ادامه می‌دهند. با یکی از دوستانم که در آلمان سکونت دارد در تماس بودم و از او پرسیدم کسی به رستوران‌ها می‌رود گفت خیر به هیچ عنوان.

هراس از کرونا، اقتصاد کشور را گوشه گیر کرده است

او تصریح کرد: برخی می‌گویند که باید زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم، اما این به معنی زندگی با کرونای حاد نیست بلکه باید بگیریم که چگونه کرونا را مدیریت کنیم و در عین حال، چرخ اقتصاد کشور را بچرخانیم، اما اگر در استانی مانند خراسان رضوی بین کاهش مرگ و میر یا بازگشایی مشاغل بخواهیم اولویت بندی کنیم حتما باید مرگ و میر را کاهش دهیم و این اولویت اول ما است در غیر این صورت، هراس و بیم بیماری، اجازه رونق اقتصادی را نمی‌دهد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: کره جنوبی بعد از ۵ ماه، مدارس را بازگشایی کرد، اما دوباره آن‌ها را تعطیل کرد و زیبا نیست که مشاغل یا محل‌هایی را بازگشایی کنیم، اما دوباره مجبور به تعطیل کردن آن‌ها شویم تا اینکه عقلایی و تدریجی این کار انجام شود. در ایران به یکباره همه مشاغل و اماکن را بازگشایی نکردیم بلکه با تدبیر، مرحله به مرحله و به صورت تدریجی اقدام به این کار کردیم و دنیا این روند را می‌رود. وزرای بهداشت روسیه، کویت، امارات و بحرین عنوان می‌کردند که در ایران چگونه جرات کردید که همزمان، کاهش مرگ و میر داشته باشید و بازگشایی مشاغل را انجام دهید، اما ایران بر مبنای منطق، استدلال و پروتکل‌های بهداشتی، پیش رفت.
 

ایران سایه امن جهان برای رسیدگی به بیماران کرونا

 
نمکی اظهار کرد: همه دشمنان جمهوری اسلامی با شیوع کرونا، منتظر فروپاشی آن بودند، اما آن‌ها در باتلاقی سنگین گرفتار شدند و موج بازگشت دانشجویان از کشور‌های اروپایی به ایران، یکی از بخش‌های افتخار آفرین کار ما بود. دانشجویان از اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و خیلی از کشور‌های اروپایی در اوج کرونا، فوج فوج در نوبت بازگشت به ایران بودند و می‌گفتند به این نتیجه رسیدیم که جمهوری اسلامی ایران، امن‌ترین کشور برای رسیدگی به بیماران کووید ۱۹ است. جمهوری اسلامی تحریم شده و در فشار بیگانگان، در این نقطه از عزت ایستاد.

او افزود: با لطف خدا، عمود خیمه مقام معظم رهبری، عزت، پیگیری و همت دولت و بخش‌های مختلف در کشور توانسته ایم در شرایط مناسبی از نظر مدیریت، کنترل و مهار بیماری قرار بگیریم. همواره به همکارانم می‌گویم که با پوریای، ولی یا پهلوان تختی کشتی نمی‌گیرید که اگر مچ تان دچار درد شد، آن محل را اذیت نکنند بلکه با ویروس چموشی کشتی می‌گیرید که می‌خواهد از نقاط ضعف، ورود کند.

ما زره رزم را برای جنگ سخت تر با کرونا پوشیده ایم

وزیر بهداشت ادامه داد: کرونا تمام نشده هر لحظه ممکن است قدرتمند‌تر از قبل برگردد، چون ما رفتار آن را نمی‌دانیم که در آینده به سمت آرامش یا طغیان حرکت می‌کنیم. اگر الان از دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در مورد آینده بیماری کووید ۱۹ بپرسید، اطلاعی ندارد و باید برای بدترین وضعیت خودمان را آماده کنیم که اگر بدترین وضعیت رخ نداد، ضرر نکنیم.
 

نمکی بیان کرد: نمره خراسان رضوی در مبارزه با کرونا، ۲۰ است. یکی از بهترین، دلسوزترین و فهیم‌ترین استانداران کشور را دارد، امام جمعه، تولیت آستان قدس رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس، نیرو‌های مسلح و نیرو‌های خالص و نابی دارد که حرکتی حماسی خلق کردند.

او تصریح کرد: به جز ضریح حرم مطهر رضوی، فضا‌های باز صحن در اختیار ستاد استانی مدیریت کرونا و مدیریت آن با آستان قدس است. هر کاری که فکر می‌کنند صحیح است انجام دهند تنها دخالت ما، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری و عدم تجمعات است. اگر یک روستایی یا روستازاده به حرم مطهر رضوی بیاید و با سهل انگاری ما در سایه عشق امام رضا (ع) به این ویروس آلوده شود و جان خود را از دست بدهد، ما شریک قتل او هستیم و اگر در دنیا کسی متوجه نشود، روز قیامت باید پاسخگو باشیم و امام رضا (ع) نیز راضی نیست که سلامت زائران به خطر بیفتد.

دخالتی در ساعات بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی نخواهیم کرد

وزیر بهداشت تاکید کرد: هیچ دخالتی در ساعات بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی، نخواهیم کرد، چون به عنوان متولی سلامت کشور باید در محضر خدا و ملت پاسخگو باشم و از سوی دیگر باید به عنوان سرباز به فرمانده جلیل القدر خودم یعنی مقام مظعم رهبری جواب بدهم.
 


نمکی اظهار کرد: مقام معظم رهبری با یک پیغام ما در روز‌های نخست کرونا، تدریس خودشان را تعطیل کردند و فرمودند که هر کسی که به دستورات و توصیه‌های ستاد ملی کرونا، توجه نکند، گناه مرتکب شده و واجب است که همه به مصوبات این ستاد، عمل کنند.

او افزود: بنده به عنوان رئیس ستاد ملی مدیریت کرونا و از سوی رئیس جمهوری، به ستاد استانی کرونای خراسان رضوی اختیار می‌دهم که در خصوص بازگشایی ۲۴ ساعته یا بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی از ساعت ۱۰ شب تا ۱۰ صبح، تصمیم گیری کنند فقط تنها چیزی که می‌خواهیم، رعایت فاصله گذاری و پروتکل‌های بهداشتی و برگزار نشدن تجمعات و مراسمات است. البته بعد از ۱۰ روز دوباره شرایط را ارزیابی می‌کنیم و با هیچ کس هم در این مساله شوخی نداریم. اگر به نقطه‌ای برسیم که ببینیم برای زائران تالم خاطری ایجاد می‌شود، ایستادگی می‌کنیم.

برپایی نماز جمعه در شهر‌های زرد با دو اولویت مهم

وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد نماز جماعت و جمعه، قرار ما بر این شد که بتوانیم در سایر شهرها، نماز جمعه را با رعایت پروتکل‌های خاص در شهر‌های وضعیت زرد با دو اولویت حضور افراد کمتر از ۶۰ سال و فاصله گذاری، برپا کنیم. دلیلی ندارد که افراد بیشتر از ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در امر مستحب نماز جمعه، حاضر شوند بنابراین نباید بخاطر یک امر مستحب، واجب دیگری یعنی صیانت از تندرستی را فدا کنیم.
 
انتهای پیام//ف.س
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.