او افزود: تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالابهای چغاخور و گندمان، افزایش نیروهای حفاظتی، ایجاد پاسگاههای محیط بانی، افزایش گشت، کنترل و نظارت، احداث ایستگاه پایش برخط برای تالاب چغاخور از دیگر اقدامات حفاظت محیط زیست در راستای احیای تالابها است.
احمدی گفت: با توجه به وجود شرایط مساعد در تالابهای استان چهارمحال و بختیاری، تخمگذاری و زادآوری برخی از پرندگان مهاجر در استان آغاز شده است.
او افزود: سالانه بیش از ۱۰۰ هزار قطعه، متشکل از ۶۰ گونه پرنده به تالابهای استان مهاجرت بهاره یا زمستانه دارند که از این تعداد بین ۴۰ تا ۵۰ هزار قطعه پرنده با توجه به شرایط خوب موجود زادآوری میکنند.
بیشتر بخوانید: تالابهای چهارمحال و بختیاری میزبان پرندگان مهاجر
احمدی گفت: تاکنون هیچ موردی از وقوع آتش سوزی در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست استان گزارش نشده است.
استان چهارمحال و بختیاری دارای شش تالاب مهم است که این تالابها نقش حیاتی برای بسیاری از جانوران و پرندگان دارد. ویژگی بارز و مهم این تالابهای استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر تالابهای ایران قرار گرفتن آنها در ارتفاع بیش از دو هزار متری است. وجود آببندها، باتلاقها و تالابهای طبیعی در این منطقه سبب شده است تا هزاران پرنده بومی و مهاجر در این زیستگاهها بهطور دایم و موقت زندگی کنند.
واقع شدن تالابهای چهارگانه چغاخور، گندمان، علی آباد و سولقان و دو تالاب چالتر و چال خشک در گستره چهارمحال و بختیاری شرایطی ویژه و منحصر به فردی را برای این قطعه از طبیعت کشور به لحاظ ارزشهای زیست محیطی و ظرفیتهای اکوتوریسمی به ارمغان آورده است.
تالابهای استان چهارمحال و بختیاری به صورت زنجیروار از ضلع جنوبی بروجن، در امتداد کوه کلار به طرف غرب منطقه گسترده شده اند.
این مجموعه تالابی بزرگ و ارزشمند، چهارمحال و بختیاری را به یکی از شاه راههای عبور پرندگان مهاجر و آبزی از کشورهای اروپایی و روسیه و استانهای شمالی کشورمان به سمت کشورهای حوضه خلیج فارس تبدیل کرده است.
انتهای خبر/ط