سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شناسایی کودکان تیزهوش در ۳ سوت!

اگر احساس می‌کنید کودک با استعدادی دارید و می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، باید وجود ۷ ویژگی را در فرزندتان بررسی کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه پدر و مادر‌ها فرزند خودشان را باهوش و بهترین بچه دنیا می‌دانند! با این حال بعضی از بچه‌ها از نبوغ و استعدادی متفاوت برخوردارند و والدین اولین کسانی هستند که به این تفاوت‌ها پی می‌برند. اگر احساس می‌کنید کودک با استعدادی دارید و می‌خواهید از این موضوع مطمئن شوید، در ادامه این مطلب شما را با برخی از ویژگی‌هایی که معمولا در این کودکان مشترک است و وجودشان در کودک شما می‌تواند نشانه‌ای از تیزهوش بودن او باشد، آشنا می‌کنیم. ویژگی‌هایی که بررسی‌شان، کمتر از سه سوت طول می‌کشد!

طی سریع‌تر مراحل رشد
کارشناسان می‌گویند بسیاری از والدین فرزندان با استعداد، اغلب متوجه می‌شوند که فرزندشان مراحل رشد را در سنینی پایین‌تر از آن چه انتظار می‌رود، طی می‌کند. به خصوص مهارت‌های زبانی کودکان با استعداد ممکن است به طور قابل توجهی بالاتر ازسطح سنی آن‌ها باشد. بسیاری از این کودکان اغلب سطح گسترده‌ای از واژگان را به کار می‌برند و در سنین پایین با جملات پیچیده‌ای صحبت می‌کنند.

عشق به مطالعه
کودکان نابغه معمولا حرص و ولع عجیبی به مطالعه دارند. آن‌ها اغلب بسیار زودتر از کودکان همسن خود خواندن را یاد می‌گیرند و از آن لذت می‌برند. اگر کودکی دارید که این ویژگی را دارد احتمال نابغه بودن او را بدهید!

کنجکاوی درباره جهان
بچه‌های باهوش به دنیای اطراف خود علاقه‌مند هستند، اما نبوغ واقعی، کنجکاوی سیری‌ناپذیری درخصوص نحوه کار اشیا و موجودات مختلف در کودک ایجاد می‌کند. سوال‌های فراوان کودکان نابغه درخصوص مسائل گوناگون از پرس‌و‌جو درباره عادت‌های غذایی تک‌تک پستانداران گرفته تا اصرار بر دانستن نحوه دقیق کار تستر، معمولا کاسه صبر والدین را لبریز می‌کند.

علاقه به حضور در جمع بزرگ‌تر‌ها
کودکان تیزهوش ممکن است در برقراری ارتباط با همسالان خود که دارای علایق و توانایی‌های متفاوتی هستند، مشکل پیدا کنند. بچه‌های بسیار باهوش اغلب در جمع همسالان خود احساس بی‌حوصلگی می‌کنند، زیرا موضوعاتی که در این جمع‌ها مطرح می‌شود، برای آن‌ها بسیار ساده است به همین دلیل این کودکان به دنبال گفتگو‌های سوال برانگیزتر با بزرگ سالان و کودکان بزرگ‌تر از خود هستند. شما با آموزش مهارت‌های اجتماعی و همدلی می‌توانید به فرزند خود کمک کنید تا با افراد در هر سنی ارتباط دوستانه برقرار کند.

داشتن تمرکز و اراده قوی
کودکان با استعداد تا زمانی که در کاری، مهارت و تسلط پیدا نکنند، آن را رها نمی‌کنند. آن‌ها معمولاً از تمرکز شگفت‌انگیزی برخوردار هستند و وقتی کاری را شروع می‌کنند، دوست دارند تا زمان تکمیل آن کار بدون هیچ‌گونه حواس‌پرتی مشغول آن باشند. تلویزیون، بازی‌های ویدئویی و شبکه‌های اجتماعی توجه آن‌ها را منحرف نمی‌کند و آن‌ها کارشان را با کارایی بالا به اتمام می‌رسانند.

یاد داشتن مهارت‌های رهبری یک گروه
به دلیل بلوغ ذهنی و توانایی‌های ذاتی در سازمان دهی، بسیاری از بچه‌های نابغه وظیفه رهبری گروهی را که در آن هستند، به عهده می‌گیرند. کارشناسان می‌گویند کودکان بااستعداد به طور معمول می‌توانند مسئولیت یافتن موثرترین راه‌حل را بر عهده بگیرند. آن‌ها همیشه عملکرد خود را تنظیم می‌کنند و به طور طبیعی به دنبال یافتن راه‌هایی برای بهبود شرایط هستند. به دلیل برخورداری از این توانایی، این کودکان معمولا می‌توانند همسالان خود را هدایت کنند، زیرا اعتماد به نفس بیشتری درخصوص توانایی مدیریت و تجربه خود در انجام مسئولیت‌ها دارند.

تشخیص زودهنگام الگو‌ها
برخی از کودکان فوق‌العاده تیزهوش، توانایی بالایی در حل پازل‌ها دارند و الگو‌ها را سریع‌تر از همسالان خود تشخیص می‌دهند. این کودکان از سنین پایین می‌توانند زمان را از روی ساعت‌های آنالوگ بخوانند، محاسبات ریاضی را انجام دهند و مضرب‌ها را بشمارند. کارشناسان می‌گویند کودکان تیزهوش نه تنها در بازی‌ها و فعالیت‌ها متوجه الگو‌ها و چارچوب‌ها می‌شوند بلکه می‌توانند رفتارها، فعالیت‌ها و عملکرد‌های تکراری را نیز راحت‌تر از همسالان خود متوجه شوند. به عنوان مثال یک کودک بااستعداد تشخیص می‌دهد که چه اتوبوسی بعد از صبحانه از مقابل منزل‌شان عبور می‌کند یا چه تعداد آجر در صندوق اسباب‌بازی‌اش جای می‌گیرد. این کودکان در مشاهده و به خاطر سپردن اطلاعات کلیدی بسیار خوب عمل می‌کنند.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.