به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا این روزها به دغدغهای مهم در جامعه تبدیل شده است، به طوریکه برخی موسسات آموزش عالی به خصوص دانشگاهها و مراکز علمی برای مقابله با این ویروس و کاهش حداقلی آن، فعالیتهایی انجام داده اند.
تعطیلی و برگزاری کلاسهای آموزش مجازی آنلاین و آفلاین، برگزاری تمامی جلسات و نشستها به صورت مجازی، ایجاد تسهیلات در هزینه اینترنت و برگزاری جلسه دفاع پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از مهمترین اقدامات دانشگاهها در مواجهه با ویروس کرونا بوده است.
عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره اقدامات این دانشگاه برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: در بحران کرونا بحث پیشگیری، کندسازی روند اپیدمی، تشخیص و درمان از جمله کارهای دانشگاه تهران برای مقابله با این ویروس بوده است.
زارعی هنزکی درباره اقدامات انجام شده برای بعد از دوران کرونا، گفت: جبران تبعات اجتماعی ناشی از ویروس کرونا توسط شرکتهای مقابله با اپیدمی، حمایتهای اقتصادی و توانمندی سازی شرکتهای فعال در زمینه مقابله با کرونا ویروس از جمله وظایفی است که باید برای بعد از دوران کرونا انجام شود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه در بحث پیشگیری از کرونا ۲۰ شرکت با ۱۱ گروه فعالیت دارند، اظهار کرد: در طول دوران کرونا که مراحل کندسازی، تشخیص و درمان مورد استفاده قرار میگیرد، ۱۰ شرکت با ۷ گروه فعال هستند. در بحث جبران تبعات اجتماعی (به ویژه در دانشکدههای علوم انسانی، علوم اجتماعی و روان شناسی) و حمایتهای اقتصادی تمام امکانات پارک علم و فناوری و دانشگاه را در اختیار گذاشته ایم تا برای مقابله با ویروس کرونا اقدامات لازم انجام شود.
زارعی هنزکی درباره نقش صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران برای مقابله با کرونا افزود: حدود ۳۷ درصد صندوق پژوهش و فناوری متعلق به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران است، اگر بتوانیم تسهیلات کم بهره به شرکتها اختصاص دهیم، این کار را انجام خواهیم داد.
او درباره بستههای حمایتی برای مقابله با ویروس کرونا، مطرح کرد: در بستههای حمایتی که اولین آن حمایت مالی است، دوستان بحث تعویق پرداخت اجاره و هزینه خدمات را انجام میدهند و از آنجایی که شرکت ما دولتی است، اجازه بخشیدن نداریم و پولها به حساب خزانه دولت واریز میشود، اما با این حال فرصتی ایجاد کردیم تا افراد بتوانند اجاره خود را دیرتر یا به صورت اقساطی پرداخت کنند.
بیشتر بخوانید: جزئیات آخرین دستاوردهای دانشگاه شهید بهشتی برای مقابله با کرونا
علی رحمانی، معاون مالی و اداری دانشگاه الزهرا (س) در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره اقدامات فناوری این دانشگاه در مواجه با ویروس کرونا، گفت: تشکیل کمیته سلامت، پیشگیری و کنترل کرونا، دریافت و اجرای دستورات ابلاغی از وزارت علوم و ستاد کنترل کرونا، کاهش ساعات اداری و موافقت با مرخصی کارمندان، لغو تمامی اردوها، همایشها و نشستهای دانشجویی، دورکاری کارمندان دارای بیماریهای خاص و بالای ۶۰ سال، جمع آوری کمکهای نقدی شامل؛ مبلغ ۱۳۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال معادل ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به بیمارستان مسیح دانشوری و مبلغ ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال نیز به جمعیت هلال احمر برای تهیه مایحتاج پیشگیری و درمان کرونای محرومان و نیازمندان از دیگر اقدامات دانشگاه در مقابل کروناست.
معاون مالی و اداری دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه انجمنهای دانشجویی در فعالیتهای پیشگیرانه و کمک به نقاط محروم همیاری و همکاری فراوانی داشتهاند، تصریح کرد: علاوه بر برگزاری همایش مجازی سلامت و زندگی با موضوع همه چیز راجع به کرونا با حضور پزشکان متخصص، ۱۳ کارگاه آموزشی و ۱۵ مسابقه فرهنگی نیز به صورت مجازی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی برگزار شده است. همچنین، ۱۰ فیلم آموزشی با زمان ۳ دقیقهای توسط پژوهشکده زنان با همکاری وزارت بهداشت، بیش از ۱۰۰ پوستر، ۲۰ اینفوگرافی، ۱۸ کلیپ و موشن گرافی برای آگاهی رسانی عمومی در موضوع راههای مقابله با ویروس کرونا تهیه و در سایت و شبکههای اجتماعی تحت نظارت روابط عمومی دانشگاه بارگذاری شده است.
رحمانی درباره اقدامات سریع و بیوقفه دانشگاه برای مقابله با کرونا گفت: تعطیلی خوابگاهها و رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی، فعالیت شبانه روزی کلینیک تخصصی دانشگاه الزهرا و ویزیت رایگان دانشجویان از سوی کلینیک، نصب مخازن ضدعفونی در ورودی ساختمانها و آشپزخانه ها، تعطیلی و رعایت مسائل بهداشتی غذاخوری ها، توزیع ماسک، دستکش و ضدعفونی کننده به کارمندان و تب سنجی تمامی مراجعان در بدو ورود به دانشگاه، تهیه ۶۰۰ لیتر الکل جهت تولید مایعات ضدعفونی کننده دست در یکی از آزمایشگاههای دولتی، ضدعفونی و گندزدایی سطوح و بخشهای مختلف دانشگاه از دیگر اقدامات فرهنگی برای مقابله با کروناست.
معاون مالی و اداری دانشگاه الزهرا (س) انجام مشاوره تلفنی مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه، برگزاری کارگاه و مسابقات ورزشی آنلاین، تهیه پوسترهایی جهت راهنمایی تمرینات ورزشی در منزل، تهیه و توزیع ۱۵۰۰ عدد اسپری ضدعفونی دست و ارائه به کارکنان، تهیه ۴۰ دست لباس ایزوله برای استفاده در کلینیک دانشگاه را نیز از جمله اقدامات مهم دانشگاه الزهرا (س) در برابر ویروس کرونا برشمرد.
بابک شکری، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی اظهار کرد: به منظور ایفای نقش موثر دانشگاهیان در مواجه با پاندمی ویروس کرونا ابعاد گوناگون آن بررسی و همچنین راهکارهای عملیاتی جهت مقابله با این ویروس ارائه شده است.
او افزود: آگاه سازی واحدها و تشکیل خوشههای کاری توسط معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، با کمک اعضای محترم هیئت علمی در مورد بیماری کرونا تا کنون انجام شده است.
شکری تصریح کرد: ۶ خوشه حول محور مسائل مربوط به کرونا ویروس تشکیل شده است که این خوشهها با تشکیل کارگروههای مجازی درصدد تبیین مسائل و چالشهای پیش رو و یافتن راهکارهای مناسب برای گریز از آسیبهای پیش آمده و استفاده مناسب از فرصتهای پیش رو هستند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: امیدواریم این خوشهها پس از عبور از مرحله شکل گیری و رسیدن به مرحله بلوغ با هم فکری و استفاده مناسب از تمامی توان و ظرفیت حقیقی دانشگاهیان بتوانند وظیفه خود را در صحنه رخداد پیش آمده به خوبی ایفا کنند.
شکری با اشاره به فعالیتهای این خوشهها تصریح کرد: خوشه مسائل زیست علمی و فناوری که به بررسی مسائل متمرکز بر علوم و فناوریهای زیستی میپردازد، تعریف طرح و ارسال آنها به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تعریف و ارسال طرح به نهادها و سازمانهای مرتبط از فعالیتهای این دانشگاه است.
او افزود: تعریف و انجام طرحهایی در زمینههای آنالیز و تولید دارو، عضویت در شورای ساخت داروی «فاویپیراویر» و پژوهش روی ویروس و رفتار آن از دیگر فعالیتها در این زمینه است.
بیشتر بخوانید: محدودیت ارتباطات بین المللی دانشگاهها با شیوع کرونا
تورج محمدی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره اقدامات این دانشگاه برای مقابله با ویروس کرونا گفت: اولین کار دانشگاه علم و صنعت برای مقابله با کرونا انجام آزمایشهای مورد نیاز انستیتو پاستور در آزمایشگاه مرجع مرکزی دانشگاه برای تشخیص ابتلا به کروناست.
او افزود: یک صندوق سرمایه گذاری در اختیار داریم که شرکتهای تحت حمایت دانشگاه علم و صنعت را مورد حمایت قرار میدهد. یکی از شرکتهایی که زیر نظر دانشگاه علم و صنعت فعالیت میکند، بیش از ۱۳۰ هزار شیلد برای پزشکان و پرستاران تولید کرده و به بیمارستانهای کشور تحویل داده است.
محمدی درباره تولید مواد ضدعفونی کننده در دانشگاه علم و صنعت برای مقابله با ویروس کرونا، یادآوری کرد: با شیوع ویروس کرونا دانشگاه به تولید مواد ضدعفونی کننده پرداخته و در سطح منطقه به خصوص شرق تهران که چند هفتهای با مشکل کمبود مواد ضدعفونی کننده رو به رو بود، توزیع کرده است. همچنین تیمهای جهادی دانشگاه علم و صنعت اقدام به ضدعفونی کردن منطقه شرق تهران کردند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: یکی از شرکتهای مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت، سیستم برگزاری جلسات مجازی برای جلوگیری از وقفه افتادن در فعالیت دستگاهها و سازمانها را در اختیار آنها قرار داده است.
محمدی ادامه داد: سخت افزار تب سنج از دیگر اقداماتی است که در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت تولید شده است و برای تشخیص تب بیماران مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این کیتهای هوشمند با قابلیت پایش پیوسته از راه دور دمای بدن افراد در طول شبانه روز ثبت میشود.
او بیان کرد: سامانه دیگری به نام «سامانه یک پارچه آزمایشگاهی» جهت نمونه گیری، انجام آزمایش و ارسال آنلاین آن در مرکز رشد دانشگاه تولید و توزیع شده است. در صورتی که افراد بیمار برای انجام آزمایش خود نتوانند به آزمایشگاه مورد نظر مراجعه کنند، میتوانند نمونه آزمایشهای خود را در محلهای نزدیک که در این سامانه مشخص هستند، تحویل دهند.
معاون آموزشی و فناوری دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: کیت تشخیص کووید- ۱۹ از دیگر اقدامات دانشگاه علم و صنعت است که در مراحل اولیه تولید و توسعه قرار گرفته است.
محمدی درباره اقدامات انجام شده در داخل دانشگاه علم و صنعت برای مقابله با ویروس کرونا مطرح کرد: تمام خدماتی که به دانشجویان و اساتید دانشگاه علم و صنعت عرضه میشد اکنون در بسترهای مجازی و بدون وقفه در حال اجرا است.
حیدر میرفخرالدینی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی درباره آخرین اقدامات این دانشگاه برای مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفهای دارای ۱۷۶ مرکز در ۳۱ استان است و ۷۰ درصد دروس آن به صورت کارگاهی و عملی برگزار میشود.
او افزود: بحث اصلی آموزش در دانشگاه فنی و حرفهای «مهارت محوری دانشجویان» استان در بحران کرونا است. ما به علت داشتن کارگاههای موجود در خصوص طراحی، دوخت و همچنین رشتههای مرتبط با آن توانستیم کارگاههای تولید ماسک را با استانداردهای جهانی راه اندازی کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ادامه داد: تقریبا تمام مراکز دخترانه دانشگاه فنی و حرفهای با خیاطی در کارگاهها توانسته اند برای مقابله با کرونا، ماسک تولید کنند و به علت خیرخواهانه بودن این فعالیت جهادی، هیچ هزینهای دریافت نکنند.
میرفخرالدینی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای برای مقابله با کرونا به تولید ژلهای ضدعفونی کننده پرداخته است، تصریح کرد: به جهت همکاری که با بخش خصوصی دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفهای داشتیم، توانستیم هفت میلیارد ریال سرمایه برای تولید ژلهای ضدعفونی کننده جذب کنیم که در حال حاضر این ژلها در بسته بندیهای متفاوت با حداقل قیمت برای توزیع وارد بازار میشوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به اینکه تمامی دانشجویان این دانشگاه مهارت کافی دارند، تصریح کرد: تقریبا تمامی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای مهارت کافی را برای انجام کارهای فنی دارند. بالغ بر ۵۰۰ تقاضای طرح پژوهشی از طرف دانشجویان و استادان داشتیم و توانستیم این طرحها را برای مرتفع کردن نیازهای جامعه، عملی کنیم.
بیشتر بخوانید:
جزئیات آخرین اقدامات دانشگاه علم و صنعت برای مقابله با کرونا
ورود دانشگاه الزهرا (س) به پروژه سوگ درمانی دانشجویان در ایام کرونا
آخرین اقدامات دانشگاه تهران برای مقابله با ویروس کرونا
انتهای پیام/