سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاک آیین در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

تهدید نفتکش‌های ایران صلح را خدشه دار می‌کند

کارشناس مسائل بین الملل گفت: تهدید نفتکش‌های ایران از سوی واشنگتن، کاملا غیر قانونی بوده و حرکتی در جهت خدشه دار کردن صلح تلقی می‌شود.

محسن پاک آیین کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ارسال نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا، گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اعزام نفتکش خود به ونزوئلا، کاملا قانونی، مبتنی بر معیارها و موازین پذیرفته شده بین‌المللی بود.

او افزود: جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان به دنبال ایجاد خلل، در صلح و امنیت جهانی و منطقه‌ای نبوده و به هیچ وجه نباید به عنوان تقابل با دیگری تلقی شود.

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: اقدام آمریکا مبنی بر تهدید نفتکش‌های ایران و ابراز نارضایتیشان، کاملا غیر قانونی بوده و حرکتی در جهت تقابل با کشورمان و خدشه دار کردن صلح تلقی می‌شود؛ ایران کشوری مستقلی است و حق دارد که سوخت خود را به هر کشوری که تمایل دارد، فروخته و در قبال آن پول،کالا و یا خدمات دریافت کند.

پاک آیین با بیان اینکه تهران با کاراکاس مانند همیشه به عنوان یک کشور دوست وارد یک معامله تجاری شد، اظهار کرد: ما با فرستادن کشتی به ونزوئلا سوخت بنزینی این کشور را تامین و کاملا در چارچوب قانون عمل کردیم؛ تحریم‌های ایالات متحده یک جانبه و غیر قانونی بوده و هیچ کشوری موظف به اجرای آن نیست؛ این اقدام به دنبال خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و در چارچوب خشونت‌های دامنه دار واشنگتن علیه تهران انجام می شود.

این دیپلمات اسبق کشورمان ادامه داد: برای کشورهای مستقل هیچ ضرورتی وجود ندارد که اقدامات و تهدیدهای غیر قانونی کشورهای دیگر را بپذیرند؛ جمهوری اسلامی ایران هم در چارچوب اقدام مستقلانه، مبتنی بر موازین و معیارهای بین المللی و در چارچوب حمایت از صلح جهانی کشتی‌های خود را به ونزوئلا اعزام کرد.

او در پایان با اشاره به رابطه ایران- ونزوئلا تاکید کرد: رابطه تهران- کاراکاس دوستانه، دیرینه است، همچنین هر دو کشور جزء صادر کنندگان نفت در دنیا هستند؛ بنابراین طبیعی بود که به یک کشور دوست خود در شرایطی که تحت تحریم های ظالمانه آمریکا قرار داشت، در چارچوب معاملات منطقی بین المللی کمک کرده و سوخت خود را به یک کشور بفروشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.