در روزها و هفتههای اخیر همزمان با بحران کرونا و عدم فعالیت شرکتها و همچنین افزایش فصلی تقاضا، قیمت انواع تلفن همراه مسیر افزایشی گرفته و مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورده است.
در این بین صحبت هایی از داخلی سازی محصولات می شود، حال سوالی که پیش می آید چرا خودمان در داخل نمی توانیم تلفن همراه تولید کنیم؟ موضوعی که اگر به آن توجه بیشتری شود می تواند باعث بی نیازی در تلفن همراه خارجی شود.
به گفته کارشناسان صنعت مخابرات، تکنولوژی تلفن همراه یک تکنولوژی به روز است. در داخل کشور تکنولوژی ساخت تلفن همراه را نداریم و خط تولیدی که در داخل کشور است، از سیستم به روز جهانی فاصله زیادی دارد. کشورهای تولید کننده تلفن همراه سال های زیادیست که روی این خط تولیدی فعالیت می کنند و تکنولوژی به روز دارند اما در ایران این خط موجود نیست.
تولید کنندگان معتقد هستند که خط تولید تلفن همراه در داخل کشور از رده خارج شده و اگر در این صنعت مشغول به فعالیت شویم از نمونههای به روز جهان حداقل ۴ سال عقب هستیم. موضوعی که در این گزارش به آن پرداخته ایم علت افزایش قیمت موبایل و عدم ساخت این کالا در کشور است.
بیشتر بخوانید: تکلیف بازار موبایل هفته آینده مشخص میشود / توزیع بیش از ۹۰ درصد گوشیهای دپو شده در گمرک
ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص بازار موبایل، گفت: ثبت سفارش و قیمت ارز وابستگی شدید به قیمت موبایل دارد که در حال حاضر وضعیت نابسامانی دارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی گفت: قیمت ارز را اگر از اسفند مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که به شدت دچار نوسان شده است. کالایی که وارداتی است بر مبنای دلار محاسبه می شود که موبایل جزو این دسته از کالاهای وارداتی قرار دارد.
به گفته این مقام مسئول، حمل و نقل هوایی نیز دچار مشکلاتی شد و همین امر در افزایش قیمت موبایل تاثیر گذار بود.
درستی ادامه داد: در ۲ فصل سال تقاضا برای استفاده از گوشی تلفن همراه افزایش می یابد؛ یکی فروردین و دیگری تابستان. حالا تصور کنید فروردین ماه آمد و آن وضعیت کرونایی هم در اسفند اتفاق افتاد، تقاضا و قیمت ارز نیز افزایش یافت، کالا هم که وارداتی است و در نتیجه قیمت موبایل به یکباره افزایش یافت.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی افزود: در بخش تعمیرات و خدمات پس از فروش واقعا مشکل داریم و این حق را به مصرف کننده می دهیم که در این زمینه ناراضی باشد. باید به خدمات پس از فروش بیشتر دقت کنند و سازمان حمایت نیز باید بر آن نظارت کند، اینکه اگر می خواهید ثبت سفارش دهید عملکرد آن کشور را بررسی کنید.
او ادامه داد: زمانی در واردات محدودیت داشتیم، اما هم اکنون بیش از ۲۰۰ شرکت میتوانند کالا را وارد کنند البته در صورتی که شرایط کمی متعادل شود. ۱.۵ میلیون در ماه مصرف موبایل داریم و واردات هم کم شده، کرونا آمد و پروازها و تولیدی کارخانجات را دچار اختلال کرد.
به گفته این مقام مسئول برای تولید تلفن همراه در کشور نیاز است تا تکنولوژی روز دنیا را داشته باشیم که در حال حاضر این تکنولوژی را نداریم.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در خصوص علت افزایش قیمت موبایل و چشم انداز این صنعت در آینده، تشریح کرد: عوامل افزایش قیمت در سطح جهانی و داخلی پیگیری می شود. چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان تلفن همراه در جهان است که بعد از کرونا بسیاری از کارخانجات آن تعطیل و به دنبال آن عرضه کاهش یافت.
درستی گفت: خوشبختانه در بحث تلفن همراه قاچاق به دلیل طرح رجیستری وجود ندارد. برخی ادعا دارند که مغازه داران تلفن همراه را احتکار می کنند تا گران بفروشند اما اینگونه نیست، مغازه داران هرچقدر بیشتر بفروشند، بیشتر سود می کنند و در برابر آن هر چه کمتر بفروشند کمتر سود می کنند.
مهدی محبی رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوزام جانبی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه واردات تلفن همراه با کشتی آیا باعث خرابی آن می شود؟، گفت: اگر کالایی از طریق کشتی وارد شود و مشکلی در کارکرد آن وجود داشته باشد مرجوع خواهد شد.
رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوزام جانبی ادامه داد: ۹۵ درصد واردات موبایل از طریق هوایی آن هم از فرودگاه های بزرگ مانند فرودگاه امام و شهرهای بزرگی که فرودگاه دارند، وارد می شود چرا که تمام گمرکات نمی توانند این کالا را وارد کنند و تنها درصد پایینی از طریق زمینی وارد می شود.
محبی در خصوص تولید تلفن همراه در کشور، ادامه داد: در کشور صنعت تولید تلفن همراه را نداریم. این صنعت در برخی از کشورها به روز است و به همین دلیل می توانند آن را تولید کنند. در حال حاضر در کشور نمی توانیم تکنولوژی به روز را داشته باشیم و تنها می توان ckd بیاوریم که این کالا را مونتاژ کنیم.
گفتنی است، وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیهای در خصوص ثبت سفارش تلفن همراه به کاربران سامانه جامع تجارت اعلام کرد که واردات تلفن همراه صرفا از محل ارز حاصل از صادرات امکان پذیر است.
در این اطلاعیه خطاب به واردکنندگان آمده است: به اطلاع کاربران محترم میرساند پیرو سیاستهای جدید بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از این پس به منظور واردات کالای تلفن همراه، تنها ارز حاصل از صادرات تخصیص داده خواهد شد.
مصرف متداول تلفن همراه حدود ۹۰۰ تا یک میلیون قطعه است که ۶۰۰ هزار مورد مربوط به تلفنهای هوشمند است. در این بین برندهای معروف نصف بازار را در اختیار داشته و با تزریق روزهای اخیر قیمت مسیر نزولی در پیش گرفت. از سوی دیگر با افزایش صادرات و بازگشایی مرزها احتمال افت بیشتر قیمت این کالا در بازار وجود دارد.
انتهای پیام/
خب اگه بخواد یه موبایل متوسط کیفیت هم بدن، خداشاهده باید یه چیز کلیدی اش رو تولید کنن که بگیم ایرانی و متوسط یا با کیفیت!!!
تازشم ما اصلا تا حالا موبایل ایرانی نبوده، همش مونتاژ!
مثلا بابد حداقل بتونن مثل چینی ها اونطور که من میدونم باتری گوشی و چند تا چیز دیگه مال خود تولید کننده ی موبایله...
خب ایرانی ها اول بتونن باتری اش رو تولید کنن که بعدا کسی ازشون به عنوان کالای داخلی با کیفیت بخره نه مونتاژ
۰۰:۰۵ .
ما همه چیزمون ارزون بود که !!!!!!!!!!!!
حتما با قرعه کشی تلفن همراه تولیدی رو بین مردم میفروشید!!
چراهرروز که برای خرید هرچیزی حتی چوب کبریت، بیرون می رویم، هما چطز گرانتر شده!؟!؟ چه نهاد ویاچه کسی پشت گرانی ها پنهان شده!؟؟ چه هدفی پشت گرانی هاست!!؟
چرارییس مجلس امروز، ازمشکل گرانی ها صحبتی نکرد!؟!؟
مگر مجلس نیاوده مشکل مردم راکه ابتدا گرانی ست!! ؟ حل کنه!؟! ؟
بیشتر بخاطر هرکی هرکی بودن و بی در و پیکر بودن و هرج مرج اقتصادی (قیمت دلار) و سوءمدیریت هست تا کمبود واردات...
تکنولوژی نمی خواد همت می خواد که این گوشی های اپل و سامسونگ رو مهندسی معکوس کنید
همه قطعات وارداتی هست پس خود گوشی رو وارد کنید بهتره
پراید هم داخلی بود ولی قطعاتش وارداتی
شمارجیستری روبردارید موبایل خودش ارزون میشه
وقتی به خودتون میگفتین چین قطعه میاسزه با قیمت ارزون ما وارد میکنیم نیازی به سرمایه گذاری در تولید نیست.این شد نتیجه ش
کار سختی نیست .بزرگترین شرکت های دنیا رو بررسی کنید ببینید زمینه کاریشون چیه
بزرگترین شرکت های دنیا بر مبنای تولیدات مخابراتی هستند یا تولیدات هسته ای؟
سرمایه گذاری توی هسته ای و موشکی دستاورد اقتصادی مستقیمی نداره
ولی اگر هزاران میلیارد تومان رو صرف تولید قطعات الکترونیکی و مخابراتی در کشور کرده بودیم الان قطب تولید محصولات مخابراتی بودیم نه مصرف کننده.کلی اشتغال داشتیم کلی ارزآوری داشتیم
یکم چشم باز کنیم گوش باز کنیم....
چرا خودرو کران شد
چرا مسکن گران شد
چرا طلا گران شد
چرا بنزین گران شد
چرا مواد غذایی گران شد
ما بعد از انتخابات ۹۶ دیگه حق پرسیدن چرا فلان چیز گران شد رو نداریم...
دوبار تاحالا باتری اورجینال عوض کردم، بدتر هم شد.
استاندارد این گوشیا اینجوریه دو-سه سال استفاده کنی بعد مدل جدید بگیری ولی این فقط من نیستم، خیلیا گوشی شون داغون شده و پول ندارن مدل جدیدتر بخرن.
ناچار بودن به استفاده از یه گوشی کهنه و معیوب، مثل شکنجه کشیدن و عذاب کشیدن میمونه.
یعنی سپاه و ارتش نمیتونن این تکنولوژی رو به بخش خصوصی منتقل کنن؟
یا در شرایط کنونی با ساخت و تولید کامپیوتر و تلفن همراه
، اون هم با استاندارد های نظامی، کشور رو از واردات ۱.۵ میلیون دستگاه تلفن همراه نجات بدن؟
چون مطمئنم مونتاژ هست