به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس گفت: با توجه به مصوبهی هیات وزیران مبنی بر کشت نکردن برنج در فارس، امسال با اعمال محدودیتهایی برای کشاورزان ، زمینهی محقق شدن این مصوبه بیشتر از قبل فراهم خواهد شد.
رضایی افزود: بر اساس مصوبات جدید شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در فارس، از این پس تعرفهی ارائه خدمات وزارت نیرو به کشاورزان برنج کار با درصد افزایش بیشتری نسبت به قبل محاسبه خواهد شد و این موضوع میتواند تمایل به کشت این محصول آب بر را در بین کشاورزان کمتر کند.
او گفت: از این پس هیچ گونه سهمیهی سوختی هم به کشاورزان فعال در این زمینه تخصیص نمییابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ چاه غیر مجاز در استان فارس وجود دارد، از مسدود کردن ۲۵ درصد چاههای غیر مجازی که مالکان آن ها امسال اقدام به کشت برنج کرده اند خبرداد و افزود: اولویت اجرای این مصوبه هم برای چاه های محدوده سد درودزن خواهد بود.
رضایی تصریح کرد: حجم آب پشت سدهای استان فارس اکنون به ۲ میلیارد متر مکعب رسیده که از این میزان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آن قابل استفاده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه بیش از ۱۱ هزار حلقه چاه غیر مجاز در استان فارس پر شدهاند، گفت: از مجموع چاههای غیر مجازی که در استان وجود داشته ۱۱ هزار حلقه پر شده، اما باید به این سوال پاسخ داد که چقدر از این چاهها تاکنون دوباره احیاء شدهاند؟
احمد احمدیزاده اضافه کرد: حریم پایین دست سد درود زن در فارس اراضی ملی است و برخی نسبت به تصرف این آنها اقدام کردهاند که تاکنون هیچ اقدام قانونی علیه آنان انجام نشده و برنامهای نیز برای حفظ این زمینها یا رفع تصرف آنها وجود نداشته است.
او در خصوص نقش فرمانداران نیز تاکید کرد: فرمانداران بر اساس وظیفه قانونی و حوزه اختیارات میتوانند نسبت به ارائه گزارش اقدام کنند از اینرو اگر در برخی از مناطق موضوعاتی مورد غفلت واقع شده است، باید نقش دیگر دستگاهها نیز در این اقدام در نظر گرفته شود، اما فرمانداران تمامی شهرستانها این آمادگی را دارند تا در صورتی که دستگاههای مربوطه در راستای حفظ منابع آبی اقدامات قانونی خود را انجام دهند، فرمانداران نیز بر حسب قانون وظایف محوله را تمام و کمال انجام دهند.
مدیرکل محیط زیست فارس نیز گفت: سال گذشته مقرر شده بود میزان کشت برنج کاهش یابد، اما اکنون در استان کشت برنج از ۲۵ هزار هکتار به ۲۶ هزار هکتار رسیده که این امر نشان میدهد در کارگروههای حفظ منابع آب، هیچ رخداد مثبتی انجام نشده است.
حمید ظهرابی اضافه کرد: برخی از مسئولان سیاسی، انتظامی و فرمانداران در راستای حفظ منابع آبی موانعی ایجاد کردهاند که مانع از اجرای این طرح شده، چرا که بایداین افراد نیز در راستای حفظ منابع آبی استان و مبنای اقدامات انجام شده ارائه توضیحات کنند.
انتهای پیام/