سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

مطالبه آموزش و پرورش از بهارستانی‌ها در دوره جدید چیست؟

نمایندگان تازه نفس مجلس یازدهم وارد میدان عمل شدند و باید دید چه برنامه ای برای حل معضلات و چالش های آموزش وپرورش دارند.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۷ خرداد ۹۹ به طور رسمی آغاز به کار کرد؛ مجلسی که نشان می‌دهد حزب حاکم بر آن اصولگرایان هستند و تغییرات اساسی نسبت به دوره قبل مجلس دارد،  با این وجود انتظار می‌رود  شرایط رویکرد متفاوتی را نمایندگان مردم دنبال کنند؛ بهارستانی‌های دوره جدید ۲۵۰ کرسی مجلس را به خدمت گرفتند و تهرانی ها با کسب ۳۵ کرسی بیشترین تعداد نمایندگان را دارند.

در این شرایط چشم امید اقشار مختلف به این دوره از مجلس است تا قانون گذاری‌ها و نظارت بر اجرای آن شرایط بهتری داشته باشد،  آموزش و پرورش هم یکی از نهاد‌های عیالوار و پر چالش این جامعه است که باید دید نمایندگان تازه نفس مجلس یازدهم چه ساز و کاری برای این دستگاه پر رفت و آمد و پهن پیکر دارند؟

آموزش و پرورش وزارتخانه عیالوار کشور آن طور که بار‌ها مسئولان دولتی و حتی آموزش و پرورشی‌ها به آن اشاره کردند در اولویت دولت و مجلس نبوده است و همچنان چشم انتظار مسئولانی است که آن را با اولویت به رسمیت بشناسند از طرفی کار‌های روی زمین مانده بسیاری در این وزارتخانه وجود دارد که نیازمند قانونگذاری یا نظارت دقیق تری است تا به سرمنزل برسد.

انتظارات وزارتخانه عیالوار کشور از تازه نفس‌های مجلس یازدهم

آنطور که سوابق مجلس نشان می‌دهد بخش اعظم معضلات مشترک میان آموزش و پرورش و مجلس با میانجیگری نمایندگان فرهنگی به نتیجه رسیده است همانطور که افزایش حقوق دانشجو معلمان در سال گذشته با پیگیری‌های وزیر اسبق آموزش و پرورش و رئیس فراکسیون فرهنگیان به نتیجه رسید علاوه بر آن پیگیری جدی ماجرای مدرسه معین و تسریع در رسیدگی به آن در کمیسیون آموزش و به همت نمایندگان فرهنگی محقق شد و باید دید در این دوره فرهنگیان راه یافته به مجلس نسخه‌ای شفابخش برای دستگاه تعلیم و تربیتی کشور دارند؟

در واقع آموزش و پرورش به سبب عریض و طویل بودن و جامعه بالای مخاطبان چالش‌های متعددی را پشت سر گذاشته و همچنان در مقابل دارد که به تنهایی از عهده آن برنمی‌آید و نیازمند همراهی و حمایت بدنه مجلس و دولت است با این وجود انتظار می‌رود تا بهارستانی‌های تازه نفس برای شناخت، شناسایی،  بررسی و رفع چالش‌های مزمن این دستگاه موفق‌تر از دوره‌های قبل عمل کنند.

کدام مطالبات در مجلس یازدهم بررسی شود؟

ناگفته نماند که کلید رفع همه مشکلات و چالش‌های آموزش و پرورش صرفاً از طریق مجلس برطرف نمی‌شود، اما نمی‌توان از نقش پررنگ این قوه هم غافل شد چراکه بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش ریشه در قوانین و سیاست گذاری‌هایی دارد که یا آنقدر قدیمی شدند که پاسخگوی زمان حال نیستند یا آنکه اجرای برخی قواتین مغفول مانده است همچنین نباید از طرح‌های جدیدی که مجلس برای آن قانونی وضع نکرده است غافل شد.

معادلات چند مجهولی و بدون پاسخ در آموزش و پرورش وجود دارد که حل آن صرفاً با وضع قانونی ممتقن محقق می‌شود که با این وجود نقش مجلس بیش از پیش پررنگ خواهد شد؛ شرایط فعلی آموزش و پرورش نشان می‌دهد بسیاری از قوانین و مشکلات آن ، که جامعه ذینفع این وزارتخانه را گلایه‌مند کرده است با همت بهارستانی‌ها تاحد بالایی رفع خواهد شد.

تعیین تکلیف قانون خدمات مدیریت کشوری، تعیین تکلیف میزان کسر حقوق دانشجو معلمان، تعیین وضعیت معلمان غیر رسمی از قبیل غیردولتی‌ها، حق التدریس و خرید خدمات در مدارس، نحوه تامین نیروی انسانی، تعیین سقف سنی برای ورود به حرفه معلمی، شفاف سازی درباره نحوه برگزاری کنکور و حذف یا ابقای آن، ساماندهی خصوصی‌سازی آموزش همچنین بررسی مدرسه داری مسئولان از جمله مهمترین چالش‌ها و معضلاتی است که در دوره‌های گذشته مجلس چندان به آن توجه نشد و جز کار‌های روی زمین مانده درباره آموزش و پرورش محسوب می‌شود.

در واقع آنطور که به نظر می‌رسد سیاست‌های کلی مربوط به آموزش و پرورش از قبیل اقتصاد آموزش و پرورش، ساماندهی نیروی انسانی و چگونگی اجرای اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین به دلیل خلأ‌های قانونی چالش برانگیز شده است انتظار می‌رود مجلس جدید با سبک و سیاقی متفاوت نسبت به گذشته بتواند تا حدی این چالش‌های بنیادین را حل و فصل کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
اروند
۲۰:۵۸ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
سرایدار هستم با ۱۰سال سابقه مارا استخدام نکردند مسئولین یفکری به حال ما کنن
۸
۰۷:۵۰ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
به فکر بازنشسته های اموزش و پرورش باشید حقوقشان خیلی کم است
ناشناس
۱۹:۴۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
وزیر نالایق را به چه نامند؟؟؟به زنبور بی عسل...
الهیار ترکمن را عزل و نوبخت را مواخذه کنید....بدنه هایی که بیشترین اجحاف و حق خوری را در حق فرهنگیان کردند..
رتبه بندی را خوردند و به آب هم روش...
خدا ازتون نگذره.....
طرازدار
۱۹:۱۲ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
بنده سرایدار مدرسه ام حقوقم هفتم تمام میشود هم خودم هم بچه هام از گرسنگی میمیریم
ناشناس
۱۷:۵۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
جایگاه معلم نمونه ،در رتبه بندی دیده نشده
جایگاه ورودی نخبه های کنکور زیر پانصد ،،به آموزش پرورش دیده نشده
همکار فرهنگی
۱۷:۲۲ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
پاداش بازنشستگان ۹۸هنوز رو هواست ۹ماه گذشته وجدان کاری ندارید
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
آقای قالیباف در تبلیغات انتخاباتی قول دادند اولویت اول ایشان آموزش و پرورش و آموزش عالی باشد امیدوارم به این وعده عمل کنند البته سوابق ایشان نوید چنین اتفاقی را می دهد
احدی
۱۶:۳۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
خواهش می کنم تکلیف بچه های خرید خدمات رو پیگیری کنید
تا کی باید منتظر باشیم...
یک معلم
۱۶:۰۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
شمارا به خدایک فکری برای مسکن فرهنگیان بکنید من با۲۲سال سنوات هنوز مستاجرم دردی از این بدتر نیست همیشه باید به دنبال خونه اجاره ای باشیم
دولتی
۱۵:۱۷ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
اعمال مدرک دوم فرهنگیان هم جز دغدغه های معلمان هست.الان ۲ ساله مدرک گرفتم .مانده دستم.
یک باز نشسته
۱۵:۱۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
اصلا از نظر مالی به باز نشسته ها توجه نمی شود چندین سال انتظار کشیدیم که رتبه اجرا می شود ول باز نشسته شدیم بعد از بازنشستگی ما اجرا کردند قانون باید شامل همه شود ودر ضمن مشکل باز نشسته بیش از شاغلین است
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
وزیر آموزش و پرورش بدرد نمی خوره
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
به داد که چه عرض کنم به استمداد همه بازنشسته ها برسید
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
رتبه بندی چی شد؟ اونایی که دارن بازنشست میشن و به خاطر سحل انگاری شما رتبه بندی شاملشون نمیشه حق و حسابشون چی میشه؟ yjc لطفا پیگیری کنید
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
قانون استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور که رشته شون مرتبط با آموزش و پرورش است.