سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیام اصلی پیروزی حزب‌الله از آزادسازی جنوب لبنان تا شکست سنگین صهیونیست‌ها در جنگ ۳۳روزه

حزب‌الله پس از آزادسازی جنوب لبنان در ۲۰۰۰ از شر اشغالگران صهیونیست و سپس ناکام گذاشتن آن‌ها در جنگ ۳۳روزه جولای ۲۰۰۶ چندین پیام محوری برای دشمن فرستاد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور لبنان در طول تاریخ همواره یکی از طرف‌های اصلی درگیری‌های منطقه به‌شمار می‌رفته که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز اشغالگری‌های خود در فلسطین چشم خود را به مناطق لبنان دوخته بود. اما مقاومت در لبنان هیچ‌گاه اجازه نداد که مردم این کشور به سرنوشت فلسطینی‌ها دچار شوند و به‌نوعی مقوله «آزادسازی» در بطن استراتژی مقاومت لبنان جای گرفته است.

رژیم اشغالگر صهیونیستی از زمان شکست تحقیرآمیز خود در جنوب لبنان که در ۲۵ مه ۲۰۰۰ اتفاق افتاد به‌مدت ۶ سال به‌طور مداوم به ارزیابی و بررسی ضعف‌هایی که منجر به شکست آن در برابر نیرو‌های حزب‌الله شده بود پرداخت و تلاش کرد آن‌ها را رفع کند و سپس با شعار انتقام از حزب‌الله به لبنان بازگردد.

اما در مقابل «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله بعد از پیروزی بزرگ در جنوب لبنان طی یک سخنرانی اعلام کرد: جنگ در برابر دشمن به پایان نرسیده است و قطعاً تجاوزات بعدی آن گسترده‌تر خواهد بود که البته آمادگی ما برای یک رویارویی دیگر نیز به همین منوال گسترش می‌یابد.

این موضع هوشیارانه سید حسن نصرالله نشان می‌داد که حزب‌الله طی این مدت دست روی دست نگذاشته و از روز اول پیروزی در اندیشه تقویت توانایی‌های خود بود.

جمله تاریخی سید حسن نصرالله که صهیونیست‌ها را به ولوله انداخت

دبیرکل حزب‌الله در جشن آزادسازی جنوب لبنان با بیان جمله تاریخی و ماندگار «اسرائیل از خانه عنکبوت سست‌تر است» یک جنگ روانی بزرگ علیه دشمن به‌راه انداخت. «ران شلیفر» یک تحلیلگر صهیونیست معتقد است که این جمله سید نصرالله در واقع نشان دادن اسرائیل به‌عنوان یک موجودیت ضعیف است که توانایی دفاع از ساکنان خود را هم ندارد.

نشانه‌های تأثیرات این جمله بر روحیه صهیونیست‌ها در جنگ جولای ۲۰۰۶ مشخص شد. دشمن صهیونیستی تلاش کرد به‌منظور زدودن غبار ننگ شکست در جنوب لبنان در ۲۰۰۰ از چهره خود و نیز پاسخ به جمله سید حسن نصرالله که ستون‌های رژیم اسرائیل را به تار‌های عنکبوت تشبیه کرده بود٬ با یک حمله دیگر به لبنان از مقاومت در این کشور انتقام بگیرد.

رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۲ جولای ۲۰۰۶ تجاوز جدید خود را با هدف شکست حزب‌الله و اشغال مناطق مورد نظر خود آغاز کرد؛ اما در نهایت بعد از ۳۳ روز با یک شکست خفت‌بار دیگر از این کشور خارج شد.

محور‌های اصلی پیام پیروزی مقاومت در جنگ ۳۳ روزه

سید حسن نصرالله بعد از این پیروزی نیز طی یک سخنرانی مهم‌ترین پیام‌های این دستاورد بزرگ را به‌صورت زیر اعلام کرد:

ــ مقاومت تا زمان آزادسازی همه مناطق اشغال‌شده لبنان ادامه خواهد داشت.

ــ مقاومت همچنان به تقویت توانایی‌های نظامی و توسعه امکانات و تجهیزات خود ادامه می‌دهد.

ــ مقاومت در قلب جامعه لبنان جای داشته و عنصر اصلی انسجام ملت و دولت است.

ــ مقاومت برای پاسخگویی به هرگونه تجاوز به حاکمیت زمینی و هوایی و دریایی لبنان و دفاع همه‌جانبه از کشور خود آماده است.

ــ حمایت از مسئله فلسطین و ملت این کشور از اولویت‌های اصلی مقاومت لبنان است.

سیگنال‌های پیروزی مقاومت از لبنان تا فلسطین.

اما شاید بتوان گفت زودهنگام‌ترین دستاورد پیروزی مقاومت در جنوب لبنان٬ ظهور انتقاضه دوم فلسطینیان معروف به انتفاضه «اقصی» بود. بعد از شکست رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان٬ فلسطینی‌ها جرئت تازه‌ای برای قیام علیه دشمن جنایتکار پیدا کردند و شکست ننگین اسرائیل در جنگ ۲۰۰۵ غزه گواه همین امر است.

سید نصرالله بعد از آزادسازی جنوب لبنان با یک موضع‌گیری قاطع اعلام کرد: ما در ادامه مسیر به یک پیروزی بزرگتر از این می‌اندیشیم. دبیرکل حزب‌الله با این موضع خود چندین معادله میدانی در مقابله با دشمن را ترسیم کرد.

این معادلات از طریق پیگیری‌های متعدد در سطوح مبارزات زمینی گرفته تا دریایی و توان موشکی مورد توجه بود که توانست اراضی اسرائیل را در ابعاد کمی و کیفی به‌صورت متوازن در تمامی طول جنگ هدف قرار دهد و رژیم غاصب اسرائیلی را خسته کند و میزان مقاومت و آمادگی طولانی‌مدت حزب‌الله برای رسیدن به مرحله‌ای فراتر از تصور دشمن را نشان دهد.

تمامی این مسائل در ترسیم عرصه سال‌های آینده پس از جنگ نقش داشت، به‌گونه‌ای که اسرائیل واقعاً در این سال‌ها محاسبات دقیقی را برای هر نوع رفتار خود در داخل و خارج لبنان انجام می‌داد. این موضوع در هر تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم سوریه و نحوه استفاده صهیونیست‌ها از تمام پتانسیل خود برای دوری جستن از واکنش‌های مقاومت لبنان قابل مشاهده است.

امروز دشمن به‌دقت نحوه رفتار‌ها و عملکرد مقاومت و توسعه توانمندی‌های نظامی در ابعاد انسانی و تسلیحاتی و ارتقای سطح عملکرد آن‌ها و بالا رفتن تجربه مبارزات میدانی مقاومت را رصد می‌کند. آن‌ها معتقدند که امروز عناصر مقاومت در مبارزه کنار ارتش‌های منظم دیگر در سطوح نیروی هوایی و هماهنگی با یگان‌های متعدد زمینی در اراضی گسترده، تجربه‌های مختلفی را کسب کرده‌اند، علاوه بر این که نیرو‌های مبارز حزب‌الله نحوه مبارزه در مجموعه‌های غیرنظامی و جنگ خیابانی را آموخته‌اند، البته آموزش این سبک مربوط به سال ۱۹۸۲ است که مقاومت از این روش برای اقدامات ضدصهیونیستی خود در لبنان استفاده می‌کند، اما در زمان حاضر این سبک‌ها تا حدی پیشرفته شده است که به‌عنوان مکتبی در تاکتیک‌های نظامی حزب‌الله قابل ملاحظه است.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه تأکید کرد که اگر صهیونیست‌ها شهر بیروت را هدف قرار دهند، مقاومت لبنان شهر تل‌آویو را موشک‌باران خواهد کرد. امروز تهدیدات مقاومت فراگیرتر و بزرگ‌تر شده و دیگر منحصر به حیفا یا تل‌آویو نمی‌شود، بلکه تمامی اراضی اشغالی فلسطین از جمله تأسیسات اتمی و انبار‌های مواد خطرناک و سمی در حیفا و مناطق دیگر را شامل می‌شود.

اما دشمن صهیونیستی بعد از اینکه متوجه شد در تقابل نظامی با حزب‌الله شانس پیروزی ندارد تصمیمی گرفت تا تحت حمایت آمریکا با یک سری پروژه‌های موسوم به خاورمیانه جدید یا اسرائیل بزرگ و... راهی برای تثبیت هژمونی خود در منطقه پیدا کند. اما همه پروژه‌های آن حتی قبل از مطرح شدن به‌شکل رسمی توسط محور مقاومت منطقه نابود شدند.

امروز نیز محافل صهیونیستی معترفند اسرائیل پس از شکست ۲۰۰۶ دیگر نمی‌تواند معادله بازدارندگی را که مقاومت از آن سال به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است، بشکند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.