سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران مطرح کرد؛

جزئیات خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان تهران

ارشدی گفت: برنامه‌ریزی‌ برای خرید تضمینی گندم در استان تهران از چند ماه قبل انجام شده و خرید گندم از نیمه خرداد آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  علی ارشدی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: مشاهده شده برخی افراد به خبازی‌ها مراجعه  کرده و با معرفی خود به عنوان بازرس تذکراتی به خبازان در مورد مسائل بهداشتی، قیمت نان وزن چانه می دادند و از آن ها اخاذی می‌کردند.

ارشدی افزود: به خبازان توصیه می‌کنیم هر فردی که خود را به عنوان بازرس معرفی کرد ابتدا از او کارت شناسایی درخواست کنند.

وی در رابطه با خرید تضمینی گندم در استان تهران گفت: ما هر سال خرید تضمینی گندم را از کشاورزان داخلی در دستور کار خود داریم امسال نیز از چندین ماه قبل برنامه ریزی‌ها را برای خرید تضمینی گندم انجام داده ایم.

این مقام مسئول گفت: در ابتدا به تمام مراکز ذخیره گندم و مراکزی که توان نگهداری گندم را دارند اطلاعیه دادیم و بعد از پالایش ،گروه‌هایی که توان کمک در کار خرید گندم را دارند شناسایی کردیم و کد شناسایی از تمام مراکز گرفته و در سامانه شرکت بازرگانی دولتی (سیفا) و سامانه پهنه بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت شد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: بر اساس این دسته بندی کشاورزان استان تهران می‌توانند در کوتاه‌ترین فاصله مکانی گندم خود را تحویل انبار‌های ذخیره سازی و خرید بدهند.

وی بیان کرد:در تهران یازده مرکز خرید گندم و دو مرکز خرید دانه‌های روغنی و کلزا داریم.

ارشدی افزود: از ۱۱ مرکز خرید گندم ۳ مرکز دولتی، ۵ مرکز کارخانه تولید آرد و ۳ مرکز انبار ذخیره سازی هستند که مبادرت به خرید گندم کشاورزان می‌کنند.

خرید تضمینی گندم در تهران از نیمه دوم خرداد

وی گفت: خرید گندم از نیمه دوم خرداد شروع و با توجه به شرایط آب و هوا در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه خرید گندم تا پایان مهرماه ادامه داد.

ارشدی بیان کرد: خرید گندم در مراکز ذخیره سازی از کشاورزان ثبت شده در سامانه جهاد کشاورزی است در نتیجه کسانی می‌توانند گندم بفروشند که اطلاعات زمین کشاورزی و نام کشاورز و نوع گندم تولیدی در سامانه پهنه بندی ثبت شده باشد تا از حضور دلالان در این بازار جلوگیری کنیم.

وی گفت: هر نوع گندمی هم از کشاورزان خریداری نمی‌شود و گندم‌های خریداری شده باید استانداری جداول پاکی را کسب کند و گندم‌ها براساس میزان سن زدگی، رطوبت و میزان پاکی درجه بندی می‌شود.

 مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران افزود:در هر مرکزی ۴ عضو حضور دارد که یک نفر عامل تشخیص پاکی گندم، یک عضو مسئول ذی حساب، یک نفر ناظر و یک نفر نماینده مستقیم وزارت جهادکشاورزی است که مبادرت به کنترل و نظارت می کنند.

این مقام مسئول گفت: قیمت خرید هر کیلو گندم تضمینی ۲۵۰۰ تومان بر اساس جداول پاکی است که حداکثر افت در این جدول‌ها ۸ درصد و حداقل ۵ درصد است.

وی گفت: پول گندم در حداقل زمان بعد از تحویل گندم و حداکثر یک هفته به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

ارشدی درباره فروش گندم صادراتی به عنوان گندم تولید داخل گفت:ما گندم را براساس میزان افت خریداری می‌کنیم. افت براساس ناخالصی‌های موجود در گندم سنجیده می شود که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و هیچ دوره زمانی در تهران گندم با میزان افت بالا خریداری نکرده ایم.

وی افزود: میزان گندم در تهران زیاد نیست به همین دلیل نظارت‌ها بسیار بالا است.

این مقام مسئول تصریح کرد: سال گذشته کیفیت گندم تولید در تهران بسیار بالا و میزان سن زدگی زیر یک درصد بود و میزان افت یک و نیم تا ۲ درصد بود که استاندارد است.

وی درباره نظارت بر بخش تولید آرد گفت: بازرسان ما در کارخانه‌های تولید آرد حضور دارند و آرد تولیدی را روزانه آزمایش می‌کنند حتی آرد در نانوایی‌ها نیز آزمایش می‌شود که اگر استاندار‌دها رعایت نشود تذکر داده می‌شود.

ارشدی بیان کرد:خبازی‌ها نیز باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و حتی افرادی که در نانوایی‌ها کار می‌کنند باید کارت شناسایی داشته باشند.

وی گفت: در حال حاضر تمام بازرسان کارت شناسایی دارند و در زمان مراجعه به خبازی‌ها باید کارت ارایه دهند.

وضعیت ذخائر کالاهای اساسی در استان تهران

وی افزود: استان تهران بزرگترین مراکز ذخیره سازی کشور را دارد. ما دو مرکز بزرگ ذخیره سازی مدرس و امین زاده را داریم که مجتمع مدرس محل ذخیره سازی گندم و مجتمع امین زاده مرکز نگهداری کالا‌های اساسی است که سردخانه ۴۵ هزار تنی مواد غذایی دارد و هر زمانی که شورای تنظیم بازار تصمیم بگیرد کالا‌ها وارد بازار می‌شود.

 مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران بیان کرد: به عنوان مثال در ماه رمضان در قالب طرح ضیافت۱۴ هزار برنج و ۸ هزار تن شکر در بازار تهران توزیع شد و توانستیم بازار را کنترل کنیم.

وی گفت: وضعیت کالا‌های اساسی در انبار‌ها مناسب است و کالا‌های اساسی که در انبار‌های استان تهران ذخیره شده تنها مختص این استان نیست و به استان‌های مجاور هم ارسال می شود.

ارشدی افزود: عمده کالای ذخیره شده در انبار‌ها برنج و شکر و روغن است. با توجه به تصمیم ستاد تنظیم بازار، شرکت بازرگانی استانی اقدام به تامین کالا‌های اساسی کرده است و هیچ مشکلی درباره تامین کالا‌های اساسی نداریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.